Autor: 021

Info
20.05.2018.
10:45
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predložili da se učenici koji kreću u prvi razred osnovne škole u Srbiji zaklinju prema načelima Đačke zakletve iz 1914. godine.
  • sima

    20.05.2018 16:51
    lepa
    Zaista lepa inicijativa, od malih nogu decu treba učiti da vode računa o svojoj okolini da čuvaju, uživaju u prirodi da ne ubijaju i muče životinje već da ih hrane i čuvaju na kraju takva deca neće postati divljaci već čestiti i valjani ljudi.
    Zaista treba podržati ovakve predloge ne vezano sa koje strane dolaze od vlasti ili opozicije za dobrobit je čitavog društva.
  • Caliope

    20.05.2018 14:13
    Skole su odavno izgubile i vaspitnu ulogu kod dece. U danasnje vreme deca su sve bahatija i okrutnija. Odlican predlog od stranke kojoj izmedju ostalog u programu pise da je porodica temelj drzave.
  • Roćko

    20.05.2018 13:39
    A da se vratimo dajekli u 12. vek, pa da smo svoji na svome...
  • Bojan Kula

    20.05.2018 12:41
    Poslovno saradjujem sa dosta škola po Bačkoj, a i nekima u ostatku Vojvodine. U nekim školama je ova zakletva napisana i okacena na izlozbenim panoima u hodnicima da mogu da je vide i učenici i roditelji.
    Jedino što bi uradio a to je modifikacija teksta, kako bi prilagodili samu zakletvu danasnjim generacijama, a fortmu i sustinu ne bi menjao.
  • Brokula

    20.05.2018 12:28
    Zakletva
    U moru nemoralnosti, obaveza prosvetnih radnika je da aktivno učestvuju u vaspitanju dece. Ovakva inicijativa je pogrešna ako u njoj ne bude celeokupno društvo učestovalo. Odličan predlog od strane jednog narodnog poslanika, a i stranke.
  • Koriolan

    20.05.2018 11:32
    Mister Ripli, čuješ li ti ovo?
    "Obećavam da ću biti iskren i čestit građanin!" U nemoralnoj zemlji punoj besramne golotinje, prostakluka, laži?! Mogu klinci da se odmah obavežu i na budućnost: Ni pretnja silom ni napad na moj život neće me pokolebati u nameri da budem pošten sudija, notar, lekar, pekar... poslanik i političar. Sve poreze i dažbine platiću redovno, i odžačarinu bez odžaka, i plate čuvara kontejnera i kanti, plate profesora koji će srpsku kraljevsku familiju naučiti srpski... A kad odrastem, pisaću ti pisma duga iz Sidneja, Praga, Beča, Pešte, Rima,. A možda i Brodveja.
    Zauvek ću pamtiti stihove genija Duška Radovića:" Ima jedna mudrost stara, i za sreću treba dara. Srećan čovek – sreću stvara!"
  • Marko

    20.05.2018 11:32
    Odlinca inicijativa. Podrzavam.
  • Biba

    20.05.2018 11:30
    A "Zaklinjem se da neću maltertirati svoje školske drugove
    Zaklinjem se da ću briti pristojan prema svojim učiteljima i profesorima
    Zaklinjem se da neću donositi drogu u školu
    Zaklinjem se da ću pre časa isključiti mobilni telefon..."
    Ima sigurno još ponešto, ali mi se čini da je navedeni Žika G. Zaboravio da je posle kraljevine postojao još jedan poduži period kada su škole bile i vaspitne i obrazovne institucije i kada su naša deca postizala najbolje rezultate kada odu u inostranstvo, kada se nije svaki čas menjao program, deca u nosila uniforme, a nastavnici su imali socijalnu sigurnost i daleko veće celokupnog društva poštovanje nego danas.
  • Pićuka

    20.05.2018 11:14
    Takvu zakletvu bi trbalo da daju roditelji kada im se rodi dete. " Zaklinjem se da ću vaspitati dete ... "
  • šok

    20.05.2018 11:11
    Pošto su najveći probelmi đaka pljuvanje po ulici i ptice? Jer vršnjaćko nasilje nasilje preko interneta, surovost prema životinjama-češće psima i mačkama nego pticama, nepoštovanje nastavnika, droga u učionicama, sve to nije nešto sa čime se đaci u Srbiji sreću, to se u Srbiji ne dešava. Zabrana pljuvanja i ornitologija su stubovi programa socijalizacije mladih.
  • /

    20.05.2018 10:54
    /
    i doktori imaju zakletvu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna