Autor: Beta

Info
19.06.2018.
23:14 > 22:26
Broj izbeglica i interno raseljenih u svetu dostigao je 68,5 miliona u 2017. godini, a skoro polovinu čine deca, navodi se u danas objavljenom izveštaju Visokog komesarijata za izbeglice UN (UNHCR) u Ženevi.
  • 'sitan detalj'

    20.06.2018 07:08
    Ono sto UN i UNCHR zaboravljaju da napomenu o slucajevima kada daju ovakve i slicne zvanicne izjave jeste da je demografija zemalja iz kojih vecina izbeglica bezi, u blago receno eksploziji.
    U nekim delovima subsaharske Afrike rast ljudske populacije je 7 (zene radjaju u proseku 7 dece; prosek - znaci neke radjaju i vise od 7...). Isto vazi i za neke delove Azije (Pakistan i Avganistan). A slicno je i u severnoj Africi (3-4).
    Africka populacije se uvecava za 3.5 miliona ljudi mesecno (!).
    Prosek za rohindze (Burma/Banglades) npr (u pitanju je populacija koje je u poslednjih 40 godina manje-vise stalno u izbeglistvu) je 9 dece po zeni.... Zene radjaju od 12 do 60te....
    U pitanju su delovi planete koji cak ni uz najbolju volju ne proizvode dovoljno hrane, niti imaju dovoljno plodnog zemljista.
    Otud 'ekonomska migracija' i ratovi za resurse (plodna zemlja, voda) i otud izbeglistvo prema delovima planete koji -bar za sada -imaju dovoljno resurasa.
    #demografsam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna