Autor: Beta

Info
12.07.2018.
09:37 > 10:16
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će od 1. septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.
  • Psiholog

    13.07.2018 01:49
    @JovaNS
    Ne, samo vece skole imaju psihologa i pedagoga, a ostale iskljucivo pedagoga.
    Mi smo nepotreban kadar izgleda, pa nas uvode rek kad zagusti.
    A vec osecam i da ce ovih 150 biti zaposleno sa sega-mega fakulteta i sa clanskom kartom... sa znanjem vrednosti nula bodova.
  • za ministra

    12.07.2018 14:52
    a kad ce se dotaci dilera
    svi redom ministri ih nekako preskacu u svom izlaganju kao da ne postoje
    kad da se droga stvori

    dok informativna predavanja ne budu sadrzala realne prikaze mogucnosti osoba pid uticajem
    tj kako neko ko je konzumurao droge u tom stanju govori, misli, deluje, reaguje od preventive nista a naroxito nista od plakata sa crtanim likovima
  • Mad Hatter

    12.07.2018 13:34
    Ministre u borbi protiv droga i narkomanije se pocinje od sebe. Svima je opste poznato da su najveci dileri narkotika u Srbiji upravo i drzavnih institucija, policije, BIA i carine. Kada budete presekli lanac dostave sa Kosova i kad policija sa sudstvom bude pocela da radi svoj posao onda cemo videti rezultate. U protivnom nemojte puno da se*ete o temi koju ne poznajete dobro ili se pravite ludi.

    Da li je neko iz vlade ozbiljno razmisljao o legalizaciji Marihuane?

    Naravno da nije. Niti ce iko ikad.
  • Mila

    12.07.2018 12:31
    i vrapci znaju
    Prvo se krenulo sa pravom dece, pa tek sa obavezama. Sad se trebaju kažnjavati roditelji, većina od njih nema ni vremena, ni snage da se izbori sa nemaštinom. Narkotike, izmedju ostalih, dostavljaju i maloletnici po školama, Mesta za izlaženje (splavovi, restorani) rade do sitnih sati i pristup je dozvoljen i maloletnim licima, a i kupovina i konzumiranje narkotika. Rejv žurke i Exit, pored kontrola, imaju ogromnu količinu narkotika,. Oni koji konzumiraju više se ni ne sklanjaju u stranu, sad je to toliko "normalno", za ne poverovati, a o kvalitetu TV programa i idolima mladih da ni ne pominjem. Pa onda kolika je apsurdna rečenica - od 1. septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.
  • Nina

    12.07.2018 12:24
    Kako te nije sramota ministre daj pocrveni bar malo dali ste zapećatili splavove uhvatili dilere droge šta je uradila policija carinici dali treba da idem u školu da bimi profesor držao ćas o drogi i porodici a posle štrajkovao dok ja radim za minimalac robujem zarad dece
  • Sofronije

    12.07.2018 11:12
    filozof
    Ovog starkelje mi je preko glave. Nešto se kao osilio pa će on da uvodi reforme. Zanima me da li je i on svoju decu poslao "Napolje" da se školuju o trošku države a on ovde ostao da lapa na tenderima kao njegovi drugari političari? Molim odgovor.
  • persida

    12.07.2018 10:42
    Dragi ministre
    Kada budete omogucili roditeljima da zarade pristojnu platu da ne moraju da rade jos bar 2 posla pride, kada budete prestali da promovisete Parove i Zadruge i ostale marginalne likove, kada se upustite u borbu protiv sunda i kica i pocnete da odvajate nastavnike koji rade od nastavnika koji ne rade, onda mozda mozemo da pricamo o kaznjavanju roditelja.

    Slazem se da je porodica nukleus, ali se nukleus ne stvara zakonima nego poboljsanjem uslova zivota sto za roditelje sto za decu.

    Dotle, molim Vas zarad mojeg dusevnog mira, prestanite da .....
  • Dve metode

    12.07.2018 10:36
    Prva je vezana za marihuanu koja je sigurno najzastupjenija. Podrazumeva legalizaciju i sve što sa njom ide. Prosto maloletnicima čće biti izuzetno teško dostupna a tok novca postaje legalan.
    Druga podrazumeva uvođenje jednog dodatnog školskog časa na recimo mesečnom nivou na kojem bi učenici slušali predavanje sa slajdovima da vide kako to sve izgleda uz priču izlečenih narkomana. Bez šminke, u svoj svojoj ružnoći i ogavnosti prikazati deci "čari" narkomanije...
    Nema ništa od tih što @JovaNS kaže neefikasnih metoda od pre 40 godina.
  • pero

    12.07.2018 10:33
    Kazna za roditelje smesno kao da im oni daju drogu kazna za dilere,ministre, policiju i carinu .
    Pa otkud droga na ulici i skoli
  • The Lalosh

    12.07.2018 10:33
    Žalosno
    Na žalost, u bliskom okruženju imam primer kako to NE funkcioniše.
    Roditelji nemoćni, škola nezainteresovana, socijalna služba ili neće, ili ne zna.
    Na kraju će dete završiti u ustanovi ili ne daj bože na groblju. :(
  • LOL

    12.07.2018 10:22
    JovaNS vecina skola u NS ima psihologa koji nije stalno zaposlen vec radi u npr. pet skola istovremeno sto znaci da je u jednoj skoli jednom nedeljno, to ne da nije dovoljno vec je sramota. U nasoj skoli uciteljica je mesec dana pokusavala da nahvata psihologa da bi moj sin mogao da ode na razgovor. Posle razgovora dobio je zadatke i smernice za resavanje njegovih problema .Rekao mu je da svake nedelje mora kod njega dva puta na razgovor a posle ga nismo videli jos mesec dana :(.Pedagozi su vecinom stalno zaposleni i svaka skola ima po jednog. Skole takodje nemaju ni defektologe sto je bio preduslov za uvodjenje inkluzije ali kao sto to kod nas uvek biva , sve se radi bez reda i logike.
  • JovaNS

    12.07.2018 09:46
    A ja mislio da svaka škola u Srbiji već ima psihologa. Da ovi nisu specijalizovani za bolesti zavisnosti, pa će od 1. septembra svaka škola da ima dva?

    Svakom svojom izjavom ministar sve više otkriva svoju ruku i svoj nakaradni plan za borbu protiv narkomanije po neefikasnim metodama od pre 40 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna