Autor: Danas

Info
14.07.2018.
22:54 > 23:19
Od naredne godine država će smanjiti porez na zarade i skratiće rokove za povraćaj PDV-a, najavio je novi ministar finansija Siniša Mali, tako ponavljajući dugogodišnje obećanje mnogih prethodnih vlada o smanjenju opterećenja na rad.
  • /

    17.07.2018 07:29
    /
    ju jadni
    prodjite bolnicom preko noci kada vas sa urgentne posalju kod nekog koji nije za njih-svi pozaspali

    kada vas preuzme trzisno poslovanje privatne sluzbe kukacete jos vise na primanja/posto ne vredite toliko/ a bice vas mnogo manje
  • -*_

    16.07.2018 16:33
    @
    I meni nije jasno kako je neko stavio lekare i advokate u isti koš.
    Advokati su čist privatni sektor, plaćaju poreze i doprinose ovoj državi, plus sve ostale troškove poslovanja i kada ne rade ili ne naplate svoj rad ,oni su u minusu.
    Lekari su zaposleni kod države, sva prava iz radnog odnosa zagarantovana, sigurica platica legne svakog meseca, plus dežurstva dodatno plaćena, plaćeni godišnji i slično.
    Na svoj "dodatni" privatni rad, na poklone zahvalnosti pacijenata kojima su priuštil privilegovan tretman u državnoj zdravstvenoj ustanovi, nikakav porez ne plaćaju.
    Osim toga, svi gradjani plaćaju obavezne doprinose za zdravstvo od kojih lekari primaju platu,a onda im ponovo plaćaju "privatno".
    Advokati nemaju siguran prihod u vidu državne plate, a obavezni doprinos svakog zaposlenog za pravnu pomoć ne postoji!
    Unosnije i finasijski sigurnije je u Srbiji biti lekar, nego advokat, a to tako nije nigde u svetu.
  • /

    15.07.2018 16:10
    /
    @@/
    zato sto vas znam

    nije vam bas toliko lose koliko kukate.

  • @/

    15.07.2018 10:17
    Nije mi jasno kako si stavio doktore i advokate u isti kos. Ako mislis na saku hirurga koji dobro zive jer uzimaju mito preko plate, oni ne cine ni 3% doktora. I kad dodas one sto rade poslepodne privatno da bi skupili pristojnu platu, imaj u vidu da takvi rade po 16 sati dnevno, sto ni jedno ljudsko bice ne bi trebalo da bude prinudjeno, a i oni ti cine jos mozda 10%. Vecinu cine druge specijalnosti, a najveci broj je u opstoj praksi, vecina ni ne moze dodatno da zaradi, niti da uzme mito, sve i da hoce. Doktori su socijalna kategorija u ovoj zemlji, ako ces da generalizujes, racunaj vecinu a ne izuzetke. Kad kazes "pogledajte vozni park" ispred bolnice, a vozni park cini 20 dzipova, seti se da je u bolnici zaposleno 500 doktora, ostali su busom dosli. I napomena novinaru - "svako malo" je izraz koji pripada bosanskoj carsiji, moze i nekoj drugoj, ali ne novinskom clanku.
  • /

    15.07.2018 09:03
    /
    zelja za privatnim pio osiguranjima je srpski brexit

    posle vam nema povratka
    a doktori i advokati su vam prebogati sloj i sada

    tek ce biti nezasiti
  • ...

    15.07.2018 08:57
    Cuvajte pare za starost
    Nece niko o vama brinuti ako sami ne brinete. "...prihodi od doprinosa (za penziono i zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti) iznosili 567,4 milijarde dinara."
    Niti mozes da se lecis niti mozes da nadjes posao ovde.
    A penziju ti skinu cim izbroje da su vise potrosili, ti koji rade i "stvaraju bolju buducnost", nego sto su stvorili. To sto je neko celog zivota uplacivao doprinose da dostojanstveno prozivi starost, to nema veze ni sa cim.
    Samo ko sacuva pare da u starosti moze da plati privatne doktore i dom, taj ce imati da plati doktore i dom za stare.
  • Gladius et anus

    15.07.2018 08:45
    Maximus
    Нисмо послушали поруку: "Водимо љубав а не рат".
    Грешке су, као што видимо, скупе и имају несагледиве последице.
    А скоро су били и избори. Народ је гласао, а против воље народа се не може...
  • rale

    15.07.2018 08:00
    Hvala silnim strucnjacima i ekonomistima u ovoj drzavi na tome sto meni blizak clan porodice uskoro odlazi za Nemacku. A ja da sam bio pametniji pre 15 godina bi ucio za kamion umesto neke fakultete i skole i sada bi ziveo u Nemackoj kakav-takav normalan zivot. Robovska drzava sa poslodavcima koji bi u iole normalnijoj drzavi bili ugaseni za nedelju dana. Ni jedna normalna firma nece da otvara kancelariju u Srbiji zbog korumpiranog pravosudja.
  • Malko upućen

    15.07.2018 07:32
    Dovoljno je pročitati mišljenja na ovu vest,i da odmah znate ko je upućen u tematiku,ili jednostavnije ko duva u ***** e vlasti. Porez je skoro zanemarljiva stavka u odnosu na DOPRINOSE . Plaćate doprinos za ZDRAVSTVO,PENZIJSKO INVALIDSKO OSIG. i za N E Z A P O S L E N O S T !!! I svako zna šta dobija od kog fonda!

    Po ovome Unija poslodavaca Srbije,i Udruženje korporativnih direktora su DRŽAVNI organi,zagovaraju nebitne olakšice.
  • /

    15.07.2018 07:24
    /
    ne privatnom osiguranju!

    idi od agencije do agencije i raspitaj se koliko nude.
    niko od njih ne nudi socijalnu zastitu nego ti nudi svotu koja se da potrositi za nekoliko meseci

    sta da rade oni koje je tranzicija zatekla u srednjim godinama
  • Vesti Nedea

    15.07.2018 07:03
    Zdravstveno osiguranje
    Kada bi RFZO zdravstvenim ustanovama uplaćivao novac tek nakon izvršene zdravstvene usluge za svakog zdravstvenog osiguranika pojedinačno, a ne automatski svakog meseca, verujem da bi zdravstveni osiguranici ostvarili svoja prava u mnogo većem obimu. Koliko je meni poznato, RFZO je jedino osiguranje koje plaća radilo se ili ne. Treba mnogo ozbiljnije kontrolisati prisutnost na poslu i još ozbiljnije kontrolisati korišćenje bolovanja u državnom zdravstvu, jer je bolovanje jedan veoma elegantan način da se za to vreme radi privatno. Garantovana zarada lekara treba da bude minimalac, koji bi država plaćala iz poreza, a RFZO bi lekarima koji zaista rade sa pacijentima trebao da omogući višestruko veću zaradu od onih koji parazitiraju.
    A slažem se i sa predlogom da se smanje doprinosi. Bolje je da na licu mesta plaćam puno veću participaciju i da dobijem uslugu, nego da na papiru imam besplatnu uslugu na koju ću čekati mesec dana ili više, ili je uopšte neću dobiti.
  • Gargamel

    15.07.2018 02:04
    Dajte da ne uplacujemo vise nista ovoj prciji. Daj da uplacujem privatno zdravstveno da znam da ce me konkretno leciti kad zatreba a ne da placam i to i privatno. Daj da uplacujem u privatni penzioni fond onoliko koliko ja zelim i da ne zavisim od drzave koja samo gleda da me.za***e pa da crknem kad odem u penziju - ako ne crknem od muke od zivota ovde.

    Jos jedna stvar je problem kako mi gledamo na platu, nama je plata isto sto i net-o plata a to je glupa zaostavstina kvazi soc komunizma. Plata treba da se racuna bruto a mi onda da odlucimo gde cemo placati penziono, socijalno, zdravstveno. Najgore je ovako ni socijalizam ni komunizam nego samo pljacka koja odgovara nitkogovicima i hostaplerima. Hteli smo kapitalizam ajmo onda kapitalizam a ne da ja od bruto plate dajem leba za pola miliona drzavno zaposlenih lenjih buba.

    Alternativa je i otici odavde i ja radim na tome. Ova drzava ne vredi pi**ljiva boba...
  • Poklon strancu

    15.07.2018 00:27
    A strancima poklon 10.000eur
    A strancima 10.000evra poklon za radnika kojeg placaju 200-300 mesečno.
    To je "Plaćamo strancu a naše šišamo."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna