Autor: B92

Info
16.07.2018.
08:51
Slavlje na ulicama Pariza, nakon što je Francuska osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, pretvorilo se u nerede i sukobe spolicijom.
  • ne bas

    16.07.2018 09:45
    vec dve dekade unazad paljenjem automobila i razbijanjem izloga (i otimacinom koja ide uz to) se 'proslavlja' u Francuskoj i Nova Godina....
    postavlja se pitanje da li su u pitanju 'proslave' koje prerastaju u nerede (novinari i politicari vole ovaj nacin nazivanja ovakvih i slicnih dogadjaja)
    s obzirom da su ovakvi neredi veoma cesti (desavaju se i onda kada stanovnici pregradja/geta ocene da im je naneta neka nepravda) logicnije bi bilo lepo izgovoriti da se ovde ne radi o proslavama koji 'prerastaju u nerede' - nego o prilikama da se jedan deo drustva nasiljem 'osveti', 'pokaze vidljivim', 'izjednaci racune' sa mejnstrim delom drustva
    postoji tenzija izmedju (bar) dva segmenta francuskog drustva koja kljuca i s vremena na vreme prsne i tek onda izlazi na videlo (pred kamere)
    pitanje je dokle; tj dokle JOS.
    #natitanikujesviraoorkestradokjebrodtonuo
  • Jovan

    16.07.2018 09:04
    Seljačine. Ne razumem nikoga kome se iz navijanja za sopstveni tim rodi ideja da ide i da uništava sve oko sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna