Autor: B92

Info
23.07.2018.
14:39 > 14:56
Marin Vajda, prvi trener Novaka Đokovića, rekao je u intervjuu za slovački "Šport" da je jedan od uslova da se vrati u ekipu najboljeg srpskog tenisera bio da Novak raskrsti sa samoproklamovanim "guruom" Pepeom Imasom.
  • Posmatrač

    26.07.2018 15:22
    Vegani ne samo agresivno nameću "bezmesni" koncept, već su i neljudi: neće da se odreknu, na primer, mobilnih telefona koje proizvodi eksploatisana radna snaga u Aziji... ili saosećanje sa ljudima ne može da dođe do izražaja zbog "brige" o koalama, pandama i prasićima.
  • Orwell Vegan

    26.07.2018 12:32
    Istina
    @Miloš
    Smesno kako se spominje agresivnost vegana kada je mesozderima svaki obrok nastao brutalnom eksploatacijom, nasilnom smrcu i prolivanjem tudje krvi. Istinu o tome koju iznose vegani i odbrana zivotinja deluje agresivno na savest mesozdera, a to jeste sustina 'agresivnosti' vegana. Da istina ne pogadja savest mesozdera, ne bi imali potrebe da komentarisu i da ostavljaju svoje sasave kontraargumente ili jednostavno samo vredjanje i sprdanje. Zapanjuje neosetljivost na muke zivotinja, ali to je takodje posledica konzumiranja mesa koje dovodi i do mentalnih promena i sve vece bezosecajnosti. Konzumiranje mesa jeste tuzno zivotarenje na ivici ambisa.
  • Miloš

    26.07.2018 11:41
    Meožderi
    Svi sada hvale kako je krivac za njegove neuspehe bila njegova ishrana.. ali zaboravljaju da upravo kada je krenuo sa tom dijetom Nole je postao nezaustavljiv i imao najuspešniji niz pobeda.. a onda povreda... I sad je povreda prošla, Bogu hvala, i eto Noleta opet..

    Da je Nole jeo zlatiborski pršut i burek ne bi pobeđivao ni mene na terenu...

    A to za ribu je najbolja moguća opcija, još samo da izbaci so i ubaci cveklu i neće mu moći niko ništa...

    Takođe komentar na agresivnost vegana... Panda je medved koji jede samo bambus, i ne vidim da je agresivan kao ostale zverke??? Koala je medved koji jede samo eukaliptus i eno ga meditira u lišću... Dajte slonu da oseti krv i ubijao bi i on nevine gazele po savani..

    "Sportski pozdrav""
  • Nikola

    26.07.2018 08:38
    Vajda je
    Svaka cast gosp Vajdi! Bas mi je drago da se vratio i poamaze Noletu da se vrati nazad. U pravu je 100%. Pa ne postoji vrhunski sportista koji je vegan, protein i misicna masa su kriticni.
    Pepe je bio vrlo los za njega i mozda smisljeno namesten da se Nole skine sa vrha
    Nadam se da ce Nole vratiti na trening, rad i mentalan fokus i naravno pobede do #1.
  • Zato

    25.07.2018 10:16
    ?
    Nisam mogao vise od 2 komentara da citam klasika svi sve najbolje znaju sem za sebe i prave se pametni ovde!!!
  • Makiland

    25.07.2018 09:02
    svi serendate
    Ne filozofirajte, ko zeli neka bude vegan iz njemu licnih razloga ili vegeterijanac.. sta god.. svako ima izbor da bira sta ce jesti ima dosta hranjivih sastojaka u obe grupe.
  • Posmatrač

    25.07.2018 06:20
    Poenta: vegani bi trebalo da su staloženi i neagresivni, ali nisu... zato što su GLADNI.
  • Slovenac

    25.07.2018 03:54
    https://www.express.co.uk/news/world/692366/World-strongest-man-Patrick-Baboumian-PETA-vegan

    A sto se tice filozofiranja, tu je u pravu 110%.

    Da rascistimo i o hilandarskim monasima mesozderima:

    https://4d.rtvslo.si/arhiv/obzorja-duha/172529962

    Podaci za prijavu: User "Slovenac", lozinka 12345678

    Otac Cirilo prica o tome na 11:35, a ne sumnjam, da cete pogledati ceo film, jer je fantastican.
  • Whaaaaaat?

    24.07.2018 21:50
    @V
    Monasi su monasi, oni POSTE a nisu VEGANI. Jedu ribu, meso, jaja, mleko, kuvana jela i ostalo. Postoje razlike među njima, ali, ako ikada poželiš da ti se posveti cela Sveta Gora, idi i izjavi tim monasima da su oni "vegani". Kada im najpre objasniš šta je to, jedino od njih ćeš moći da očekuješ molitvu da ti se probistri um.

    Ja mogu da shvatam da neko iz medicinskih razloga ne jede meso, ili toliko voli životinje da ne želi to, ali brate da nam nabijate konstantno na nos to vaše veganstvo, stvarno preteraste. Stvarno čoveku dođu na um pomisli da je veganstvo, pored feminizma, liberalnog kapitalizma, lgbt i sličnih pokreta, deo novog svetskog poretka. Jer svi nabrojani pokreti imaju zajedničko da traže prava, a ovamo silom nameću svoje viđenje sveta.

    U svakom slučaju, napred Nole, uz njegoški pršut i zlatiborski kajmak do povratka kralja!
  • Tata Ikun

    24.07.2018 21:25
    @Orwell Vegan
    Popriličan broj baljezgarija u odgovoru Aci. S obzirom da si uzimao podatke iz Biblije koji tebi najviše odgovaraju da bi podupro svoj stav, trebalo bi da znaš da si debelo omašio druže.
    Naime, ozbiljan čovek čita Bibliju redom. Posle te tvoje prve stranice gde svi jedemo biljke, priča se nastavlja, pa tako Noje nakon potopa dobija zapovest (Postanje. 9,2-4 : ...Šta god se miče i živi neka vam bude za jelo, sve vam to dadoh kao zelenu travu. Ali ne jedite mesa sa dušom njegovom, a to mu je krv."
    Poglavlje 11 u Levitskoj knjizi počinje sa naredbama Gospodnjim Mojsiju koje životinje da jedu a koje ne. Ustanovljava se žrtvovanje životinja za oprost grehova.
    Prava životinja u Bibliji se ne pominju. Prava žena po Bibliji su ista kao prava muškaraca, gde apostol Pavle govori da su i "muškarci i žene jednaki pred Bogom", ali imaju različite zadatke u životu.
    Solomonov hram kao centar mesne industrije je toliko smešna izjava da je to za plakanje. Jesi li na zilion mesta čitao da su stari Jevreji prinosili Bogu žrtve paljenice, po njegovom naređenju? Hrist je rasterao sve trgovce iz hrama jer su tamo napravili vašar.
    Između Petra i Pavla nije bila podela nego konsultacija o jedenju NEČISTOG mesa, (vidi Levitsku) i nikakvog "prenošenja podela" na zajednicu nije bilo.
    I poslednja hula, znaj da je Sveto pismo delo Duha Svetoga kroz proroke i apostole. Gospod na kraju govori "sve će proći ali moje reči neće proći".
    I Đoković je pre veganstva bio nada za najboljeg tenisera ikada.Sad nije.
  • Aca

    24.07.2018 20:17
    Orwell Vegan
    Zahvaljujem se na odgovoru. Interesovalo me je odakle je tumačenje Isusa kao vegana. Pitanje sam Vam postavio bez ikakve ironije i cinizma, samo iz znatiželje, nadam se da ste ga tako i prihvatili.
  • Posmatrač

    24.07.2018 14:41
    Među vrhunskim sportistima ima onih koji možda i izostavljaju meso i ostale životinjske namirnice, ali ne iz etičkih (pravi vegani), već iz medicinskih razloga (dijetetski režim ishrane).
    Naravno, tada deficit hranljivih materija mora da se nadoknadi uzimanjem dozvoljenih i nedozvoljenih supstituta. Pomenuti "vegan" Karl Luis je tako uhvaćen da korsiti efedrin.
  • Go Vegan!

    24.07.2018 13:33
    @Posmatrač
    http://www.greatveganathletes.com/

    Dodaj na listu i Luisa Hamiltona, papane!
  • V

    24.07.2018 13:25
    @Johny O.
    "Orvel Vegan ne spominješ Hitlera koji je isto bio vegan"

    Hitler je bio vegetarijanac, a ne vegan, bas kao i recimo Tesla.
    Patrijarh Pavle je bio vegan bas kao i sto su oduvek pa i dan danas svi monasi na Hilandaru koji se drze izvornog hriscanstva.

    Shvatas li sada koliko si ispao glup, neuk i bahat?


  • Posmatrač

    24.07.2018 12:43
    @Orwell Vegan
    a) Tesla i Leonardo su mogli da budu vegani, ali vrhunski sportisti ne mogu,
    b) izguglaj šta je to "parareligija" i
    c) ne izaziva veganska hrana mentalne probleme, već obrnuto.
  • Johny O.

    23.07.2018 23:45
    vegan
    Orvel Vegan ne spominješ Hitlera koji je isto bio vegan
  • djovak

    23.07.2018 23:21
    meso i salata
    Hmmm, znači ipak JESTE bio problem u nejedenju mesa i NewAge guru filozofiranju... Zanima me hoće li sada oni kosmopolitsko-ubertolerantno prosvetljeni botovi koji su prethodnih godinu-dve konstantno pljuvali po "zatucanim talibanskim Srbendama što žderu po pola praseta za svaki ručak" kad god bi neko pomenuo ta dva faktora, konačno prestati da s... ?
  • Orwell Vegan

    23.07.2018 22:57
    @Aca
    Na prvoj stranici pise sta je Bog dao ljudima i zivotinjama za jelo, dakle biljke. Kroz Bibliju se provlace mnoge veganske poruke iako je Biblija falsifikovana od strane Crkve na vise hiljada mesta. Takodje u finalnu knjigu nisu usli tekstovi veganskog ucenja, prava zivotinja, zena itd. Sve je cenzurisano. Ostaci ucenja su prenoseni sve do Bogumila i Katara, odnosno jeretika po crkvi, koja ih je istrebila u krvi, a da bi se nesmetano nastavilo ubijanje ljudi i zivotinja. Isusa su takodje ubili tek kada se suprotstavio zrtvovanju zivotinja u Hramu, jer je to prakticno bio centar mesne industrije i izvor prihoda za svestenike. Zato je unisten Hram, govorio im je Bog preko Isaije i mnogih proroka da mu se gadi ubijanje zivotinja. Podela izmedju apostola Petra i Pavla je upravo nastala po pitanju mesa, izmedju ostalog, sto se prenelo na celu zajednicu, a u vreme Konstantina su hriscanima koji nisu hteli da jedu meso sipali tecno olovo u grlo, dotle je to doslo. Dakle, Biblija nije dovoljna da bi se ovaj problem sagledao u celini, treba se procitati istorija.
  • Aca

    23.07.2018 21:47
    Isus vegan???
    Koliko je veganstvo zdravo ili nije ne znam, nadovezao bih se samo na temu Isusa Hrista, i to više u obliku pitanja. Po kojoj je osnovi Isus vegan iliti je njegova osnovna filozofija/učenje/religija veganska? Svinjsko meso Isus pretpostavljam nije jeo, kao ni ostali Jevreji, ali da nije jeo jagnjetinu, piletinu, jaja, sir itd. itd. odnosno da je jeo samo hranu biljnog porekla ili da je to propovedao mi nije poznato, te bih zamolio za konkretnije navode u Bibliji.
  • Ns 49

    23.07.2018 21:33
    Vajda baš dobro kaže da je tenism megdan između dva junaka. Nadal je veliki junak ali je i Đoković a njega je naš Nole prvog "smaknuo" od velikih.
    Ne razumem ljude koji kažu da Novak igra za sebe i da ih on ne interesuje. Pa neka zarađuje ako već može i neka (ne)plaća porez Monaku ali nema veze on je naša krv i biće nam drago ako opet bude prvi na listi.
  • Nauka je majka

    23.07.2018 20:35
    @Orwell Vegan
    I opet Orvel Vegan (inace, Orvel je mrzeo vegetarijance, vegane i slicne (food-crank, kako ih je nazivao), ali dobro, nikom-nista) siri svoje mitove jer ne zna da otvori najobicniji udzbenik iz 8. razreda osnovne skole i vidi sta je to metabolizam i kako funkcionise. A ko je vegan a ko nije niti znam jer nisam rucao sa tim ljudima niti rucam sa njima, ali to sto na vegan forumu pise ko je vegan ne cini tu osobu veganom (inace isto mitovi jer - Tesla je cesto u Americi jeo ribu, a meso retko (tek je u 80im postao vegetarijanac, med, mleko, hleb itd. je konzumirao, kad je metabolizam ionako dosta slabiji kod ljudi), Ilon Mask je pokusavao da postane vegetarijanac, ali jednostavno nije mogao, i to samo iz razloga jer veruje da se tako znatno smanjuje emisija ugljenik dioksida, a ne iz zdravstvenih razloga (na Jutjubu ima njegov intervju oko toga, lako je to naci), a za Da Vincija ne znam, covek je ziveo u 15. i pocetkom 16. veka, a sumnjam da su tad ljudi radili intervjue u kojem pricaju kakvu ishranu imaju, mozda imas njegovo pismo neko gde to tvrdi, rado bih video neki konkretan dokaz). A Hrist verovatno nije ni postojao, mada i po verovanju hriscana i muslimana, kroz jevandjelja i deo Kurana gde je prorok govore drugacije, ali dobro, valjda neki vegi forum kaze nesto drugo pa nas Orvel to, kao pravi kultista, mora uzeti zdravo za gotovo. A veganstvo je popularan trend i proci ce kroz 10-15 godina kad Whole Foods i slicne firme nadju novi trend za vecu zaradu.
  • Orwell Vegan

    23.07.2018 18:58
    Istina
    @Posmatrač
    Dakle, Nikola Tesla, Leonardo daVinci, Ilon Mask i ostali veliki vegani nisu nista ocekivali od zivota? Sto se tice misicne mase, danas ima mnogo vrhunskih sportista, pa i dizaca tegova kojima ne smeta veganska ishrana, stavise. Informisite se, vidim imate internet. Takodje, veganska ishrana ne moze da stvori apsolutno nikakve mentalne probleme, a to je Djokovicu bio problem. Pokazalo se da veganska ishrana smanjuje depresiju, krizu identiteta, i ostale poremecaje psihe. Znaci, uzrok ne moze biti zdrava veganska ishrana koja nije 'parareligija', ako ne smatrate izvorno hriscanstvo za to, jer je Isus Hristovo ucenje originalno vegansko. Sa druge strane, mesozderstvo jeste izvorno kult zrtvovanja zivotinja, dakle krvna zrtva je u pitanju, tacnije crna misa.
  • vozac bicikla

    23.07.2018 18:19
    Nije tu samo Pepe Imaz bio problem bilo je tu još i drugih reiki učitelja, nekih koji su naše gore list...nažalost svet je pun slatkorečivih prevaranata, koji mogu neiskvarene osobe da zavedu sa pravog puta.
  • dr Petrovic

    23.07.2018 17:10
    @Tata ikun
    Mi lekari, advokati, policajci... svi da damo uslov:
    vise uopste ne radimo, dokle god se ne raspusti skupstina i ne uvede uprava spasa Srbije: da se uspostavi valjano sudstvo i procesuiraju stetocine.
    Inda idemo dalje: na funkcije samo profesionalci sa drzavnim diplomama, necrnigorci i nesiptari, nego ivde rodjeni, sa porodicama i imetkom za garanciju.

  • Baraboga

    23.07.2018 16:51
    "Vajda: Uslov za povratak Đokoviću je bio da raskrsti sa guruom i da bar jede ribu"
    I rezultat se vec vidi! Svaka cast, Vajda!
  • Tata Ikun

    23.07.2018 16:29
    Vera...
    Odlično, drago mi je zbog toga što oteraše onog sektaša.
    Još samo da njegova gospođa izvuče njen nosić iz osnovnih škola i ponese sa sobom u Monte Karlo jogu koju ovde implementiraju osnovcima, pa će biti još bolje.

    Gledam snimke od pre nekog vremena, gubi od Federera, dva seta i ovaj ima dve meč lopte u trećem. Novak se lepo prekrsti, prebaci dve-tri sa svevišnjim i razvali Federera kao zmaja, pobedi taj set i sledeća dva ga otkine... US Open bio, mislim 2010 ili 2011. Možda to i nema veze sa Bogom, ali ima sa verom! A to mu Pepe ne može dati, ali mu može oduzeti!
  • Salamander

    23.07.2018 16:26
    Pazi vamo !
    Vajdu za predsednika !!!


  • Novosadjan

    23.07.2018 15:55
    Neko mu isprao mozak sam je kriv
  • Pop Milo Jovovic

    23.07.2018 15:37
    Nema nista bez krmenadle!
  • iza

    23.07.2018 15:21
    “gurua” je zakacio preko brata Marka
    a kako ga je brat zakacio, cime se bavio kad je bio ucenjen da ga vuce za sobom i uvali bratu
    kako su dozvolili da im se tako ispere mozak
    tenis jeste filozofija ali podrazume rad, disciplinu i prisutnost na terenu a ne oko njega
  • tako je!

    23.07.2018 15:10
    kulen nas nasusni nam podaj i oslobodi nas zelenisa. amen!
  • Posmatrač

    23.07.2018 15:05
    Neuspeli Đokovićev eksperiment sa veganskim ili vegetarijanskim pogledom na svet očiti je dokaz da tu parareligiju mogu da praktikuju samo oni koji ne očekuju od života nešto naročito.
  • RRNS

    23.07.2018 15:05
    Bravo!!!
    Bravo Vajda! Tako se to radi!!!
  • Novače

    23.07.2018 14:49
    U se i u svoje kljuse!
    Slažem se.
    Guru i jeste poslat kao agent da uradi upravo to što je uradio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna