Autor: N1

Info
10.08.2018.
21:12 > 21:02
Iako je u četvrtak prvi put eksplicitno rekao da se zalaže za razgraničenje kao način rešavanje pitanja Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da to nije novina i da se za tu opciju zalaže godinama.
  • Talac

    11.08.2018 16:12
    Dokle vise Kosovo pa Kosovo? Skoro 50 godina ista prica. A zivoti nam prolaze. Na foru "ocuvanja Kosova" okupirana je i opljackana Vojvodina. Imamo mi mnogo vaznije teme. Sto pre zavrsiti sa priznavanjem, pa svi zajedno u EU i opet nece postojati granice.
  • Bestragija

    11.08.2018 12:21
    Bedno....
    Znaci to da ce bespogovorno da potpise i preda sve sto se od njega i trazilo do sada pa je izdao nalog svim medijima da dobro pripreme to njihovo glupavo biracko telo da "drugacije i bolje nije moglo biti".

    E sad treba dobro postrojiti sve ove cirubu ciriba branitelje Kosova pocackane i skrivene po BGu i NSu koji klicu sa tri prsta i pucaju kroz prozore posle utakmica i javno osuditi za veleizdaju zemlje jer su ostavili taj jadan narod na Kosovu na milost i nemilost ovima dole.To je teska sramota i nevidjeni skandal,ali to smo mi,Srbi,nebeski narod koji je do sada izgubio sve ratove u kojima je ucestvovao i uprkos tome mislimo i dalje da smo najpametniji i najbolji i najlepsi i da se ceo svet urotio protiv nas.Nikako mi nismo krivi nikad nizasta,vec svetske sile i vladari iz senke koji nam kroje sudbinu kao i svima ostalima.

    Pa dobro jutro!!Naravno da kroje,ali isto tako kad si mala,nemocna ali strateski bitna zemlja trebalo je vuci dobre i pametne poteze u svoju korist tu gde smo mogli targetirati i trebalo je lobirati tamo gde nismo hteli ni dinara da damo i ulozimo resurse.Svi nasi susedi s kojima smo posvadjani su mnogo pametnije odigrali karte i sada evo dokle smo stigli mi a dokle oni.

    Kosovo se ne brani iz BGa i NSa niti se peva i zaurlava na prijemima a zemlja je u totalnom rasulu.Nista tu nije niti smesno a jos manje veselo.Narod odlazi iz zemlje svakodnevno,omladina pere sudove i konobarise za minimalac takmicuci se sa ostalim migrantima,vise nas nece ni biti...
  • IvicA bez marice

    11.08.2018 11:38
    Krsenje ustava i zakona, a za krsenje ustava i zakona, ide se u zatvor, ili to ne vazi za sve gradjane Srbije? Svi na vlasti su IZABRANI GRADJANI ali i dalje GRADJANI Srbije.
  • @nihil nuovo

    11.08.2018 10:39
    Pa tad je i trebalo tako biti uradjeno. Da su se tad rascistile sve granice, vec bi bili u EU, za nas kao narod konkretno to znaci da bi korupcija morala biti smanjena daleko ispod ovog koliko se i pojacala, a ona unistava sve, a za mene pojedinacno znaci da bih sad zivela izvan ovih granica.
  • zekonja

    11.08.2018 09:51
    -
    Ja koliko sam skapirao mi cemo izgleda da trampimo nesto nase za nesto sto je isto nase ?!
  • Koriolan

    11.08.2018 09:07
    Retorika - niks!
    Koliko se sećam, kad je bilo reči o spornim delovima granice između Slovenije i Hrvatske (reka i Jadran), govorilo se o razgraničenju. Dakle, sporne tačke rešavaju dve susedne države čije su osnovne granice neupitne. Kako Srbija ima granicu ka Kosovu, kako KiM ka Srbiji? Ovo je pa skoro komičan galimatijas: mi kažemo da je sve naše, oni s KiM da je njihovo - njihovo, ali da pretenduju na još neke delove Srbije zarad severa Kosova. I ako bude tako, dogovore se, onda se Srbi sa severa Kosova spakuju i krenu (ja ih razumem i podržavam, ni dana ne bih živeo tamo) put centralne Srbije (naravno, većinom u Vojvodinu). Ostaje sever Kosova očišćen od Srba i automatski pripadne Albancima. Sve bez borbe.
  • MiX

    11.08.2018 08:26
    Priča o razgraničenju je baš to - priča. Prazna kao i sve druge Vučićeve priče u ovih šest godina njegove vlasti. Kao i unutrašnji dijalog. Služi za zamajavanje naroda i kupovinu vremena, dok braća brste ono malo para i preostale privrede. Vučić neće ništa rešiti ni popraviti. Samo će pokvariti, zapetljati i otežati. Teško onom ko posle njega bude vladao.
  • Wolf 359

    11.08.2018 08:16
    Od ovih,lepo upakovanih saopstenja,zavisi opstanak ekipe na vlasti,na celu sa baronom licno.
  • EvoOvako

    11.08.2018 08:11
    OdSlovenije
    I ubistava vojnika i želje za samostalnošću, preko HR, RSK, BiH, RS, CG, MK, uvek su SVI znali šta hoće - osim Srba.
    Nama ne treba neprijatelj - mi smo sami dovoljni.
  • nihil nuovo

    11.08.2018 07:18
    Za razgranicenje Kosova se zalagao i Đinđić (tacnije prema, po citatu Đinđića: „nekakvom Kiparskom modelu“, „sa civilizovanim teritorijalnim razmeštanjem stanovništva“ – Đinđić, 2003: 105)
    Interesantno je kako nam se u zemlji toboz 'menja' politicka elita -vlada jedna partija, pa 'zajasi' druga partija... - pa imamo kao 'pro-Evropsku vladu', pa onda 'nacionalisticku'.... i tako vec vise od dvadesetak godina...
    A neke politicke ideje ostaju bas-bas ukorenjene.....

    [Đinđić, Zoran (2003): O Kosovu, Beograd: Udruženje građana „Cer“]
  • Barabe i lazne

    10.08.2018 23:34
    Vesti
    Niko ne prica o podeli Kosova osim ovih retardiranih radikala na vlasti. Cak su ih skinuli sa dnevnog reda u UN.
  • žaba

    10.08.2018 23:24
    koju kuvaju
    Ako Kosovo (i Metohija) nije naše, zašto traže od nas da ga priznamo?

    A vi i dalje nastavite da kuvate ...
  • Vule

    10.08.2018 22:51
    Zna se
    Znači priznanje Kosova, samo malo bolje upakovano da bolje zvuči...
    S tim što bi dali i 3 opštine iz Srbije, nebi li iščupali sever KiM. U prevodu, daješ kompletnu pokrajinu i opet ništa ne rešavaš.
  • Paja

    10.08.2018 22:25
    Sta Albanci hoce, odnosno sta nece, vrlo je jasno svakom. Sta nasi hoce nikom nije jasno, lazemo i zavaravamo sami sebe. Prodavci magle.
  • Петровград

    10.08.2018 21:48
    Нова рунда дијалога...

    ...мир и стабилност,

    Братство и јединство наших народа и нар...

    ...европски пут...

    Нова рунда дијалога...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna