Autor: Blic

Info
18.08.2018.
19:51
Da je kupanje na neobezbeđenim mestima nepromišljena odluka, najblaže rečeno, govore podaci prema kojima se godišnje u Srbiji udavi oko 150 ljudi, mahom dece i mladih.
  • Rk SHIP

    19.08.2018 09:40
    Voda
    Kao ronilac mogu vam reci da je voda veoma opasna, u najvecoj opasnosti su oni sto su solidni plivaci, misle da znaju, zeljni dokazivanja, a nisu svesni sta je voda i sta krije.
    Retko se udavi odlican plivac ili (ne)plivac jer znaju koji su im limiti i znaju sta moze da im se desi.
    Covek je rekao stvari za koje su 100% tacne, svaka cast na savetima.
  • Nikad se ne zna

    19.08.2018 08:42
    Vodu treba poštovati
    Nema igre sa vodom.
    Sve navedeno je tačno.
    Kao dečak sam iz našeg kanala izvadio druga kojeg su bacili kao neplivača, " da nauči da pliva'.
    Odmah je pao u šok i mahao rukama kao ptica, ali je tonuo.
    Ništa nije oko sebe registrovao.
    Dok sam došao do njega, trebao je treći put da nestane u mutnoj vodi.
    Sad je živ, zdrav i ima porodicu.
    Nema igre sa vodom.
    Kao iskusan plivač, skoro sam doživeo
    gušenje u vodi, nakon smejanja, nedostatak kiseonika.
    Verovatno neki premor srca.
    Nema pravila, samo to deca na noćnom kupanju ne znaju.
  • mile

    19.08.2018 07:26
    Kakve vi to budalastine pricate ovom narodu , I ovako ga plase ratovima i raznim glupostima jos i vi sa virovima i raznim nemanima, aman ljudi prestanite, ne bih se kupao u bazenu ni da mi plate to je toliko nehigijeski i puno kojekakvih hemikalija vise nego reke .
  • Gorki

    19.08.2018 07:20
    Pglu
    @mrva Kume, pročita li ti članak? Čovek koji je tri puta spomenut u članku je spasavao unuku iz vira i stradao. Reke nose objekte koji, kada se zaglave, mogu da izazovu virove. Ako si nekada video jezero, mogao si primetiti da se dešava da se možda baš to popunjava nekom podzemnom ili nadzemnom rečicom koja zna, posle kiše, da nabuja. Nemoj druge da savetuješ, molim te.
  • mrva

    18.08.2018 23:01
    90% davljenja posledica je naglog ulaska u hladnu vodu nakon izležavanja na suncu (srčka i slično), parališućeg grča (ne zagrejani mišići + hladna voda...) i kod veoma loših plivača sklonih panici i nesnalažljivih u situaciji (često deca)

    o kakvim virovima, jezerskim i rečnim nemanima pričate!? Neka mi neko navede jedan potvrđen slučaj davljenja kojem je razlog vir! Vir u jezerima!? Mora da je neka štuka dobro zamahnula repom. Stvarnost je mnogo manje bajkovita.

    A da li je nešto promišljeno ili nepromišljeno ne može se generalizovati a još manje donositi tvrdnja bazirana na incidentima kod male grupe spornih pojedinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna