Autor: Kamatica

Info
21.10.2018.
08:13 > 08:14
Uvođenje profesionalnih "čuvara" zgrada baš i ne daje zadovoljavajuće rezultate, pokazala je anketa na portalu Kamatica pod nazivom "Koliko ste zadovoljni radom profesionalnih upravnika" u kojoj je učestvovalo skoro 5.000 ispitanika.
  • Ljiljana

    21.11.2018 11:19
    суштина
    Zakon napravljen na štetu stanara, plaća se namet koji Upravnici uzimaju, ništa ne rade , ne pojavljuju se, ne podnose izveštaj o finansijama čak počinju i da PRETE !!! Sve je to smišljeno da se izvuče novac i cveta nameštanje poslova za proviziju...ako uopšte i rade nešto . Ozakonjen lopovluk.
  • limanac

    24.10.2018 14:23
    Nekada davno
    Živim na Limanu 1. Sećam se dobrih vrmena kada smo svi stanari, kao porodica, pazili, uređivali okolinu zgrada u kojima živimo, kada je u zgradi bio domar, koji je bio i majstor, i čistač po potrebi, i bio je zadužen da sve bude u redu i ispravno.
    A sada imamo jednog nadobudnog, zadriglog i uobraženog "upravnika" kojem je najvažnije da zna ko se s kim švalera, ko izdaje sobu podstanarima, jedan običan cinkaroš i lezilebović.
    Otkako je postao "upravnik" počeo je da nosi odelo i kravatu!!!!
    Stanari polako počinju da ga izbegavaju i prestaju i da komuniciraju s njima. Očigledno je da taj neće još dugo ostati "funkcioner" zgrade!
    Da nije smešno, bilo bi žalosno i otužno...
    Prema tome, apsolutno se protivim takvoj jednoj novoj gluposti ove vlasti!
    Uvesti klasičnog domara, kao što je to i u ostalim civilizovanim državama u svetu!
  • bibi

    23.10.2018 12:08
    Mislim da su profesionalni upravnici /čast izuzecima/ čist promašaj.
    Mi našeg* vijamo *za važne da ne kažem uregentne stvari koje treba da se poprave u zgradi, mesecima. Grejanje koje je počelo još pre desetak dana u većini zgrada, mi smo dobili tek juče i to zbog intervencije nas samih stanara. Kad smo zvali gospodina upravnika ženski glas koji se javio na njegov mobilni telefon nas je obavestio da on više ne radi kod njih u firmi.
    Niko nije ni smatrao za shodno da nas o tome obavesti i da nam postavi novog upravnika.
    Toliko o toj novoj i nama stanarima skupoj nametnutoj instituciji.
  • Kaćanka

    22.10.2018 22:42
    I ja tresem stoljnjak sa terase, istina pokupim sve krupnije pa ga samo izmlatim...niko se ne vidi danju osim mene i jednog penzionera....al zato ujutru mogu naci na svojoj terasi omote od kobasica, ljuske od jaja, poneki pivski čep...
    Danhil pikavac a iznad zive... sve Sorbona majku mu...laznjaci...




  • Slavica

    22.10.2018 20:59
    Špijuni
    Takozvani upravnici zgrada nisu ništa drugo nego državni špijuni koji špijuniraju stanare i kao takvi potpuno su beskorisni!
    Svako čudo za tri dana...
    Vrlo brzo će se ta nakaradna odluka države ukinuti jer je totalno besmislena.
    Zgradama, tojest stanarima, je potreban stari, dobri domar, domaćin zgrade, čiji će posao biti da brine o zgradi kao domaćin o kući, a ne da kojekakvi ambiciozni ludaci koji gledaju samo da se okoriste i da leče svoje bolesne komplekse da su bogzna šta uradili u životu ako su postali tobože nekakvi upravnici.
  • Iz iskustva

    22.10.2018 15:15
    Divlji je dao najbolji komentar, nema se šta ni dodati ni oduzeti. A za Dođoša savet - postoje metlice za stolove, mogu se kupiti u radnjama sa plastikom, lepo počistiš mrvice sa stola i radne površine u kuhinji, pa u kantu za đubre sa njima. Mrvice ispred zgrade i ostalo đubre privlače mrave, bubašvabe, a kasnije i pacove. Pa ti biraj koji su ti podstanari draži.
  • Dođoš

    22.10.2018 13:05
    Istresam stolnjak redovno kroz prozor sa 4-tog sprata(na pešačku stazu).
    Znam da nije u skladu sa zakonima ali kako se drukčije osloboditi dosadnih mrva? Ne poznajem nikoga ko ne trese mrve kroz prozor ili terasu(valjda tome i služe)
    Priznajte da i sami bacate kroz prozor, a bacali biste i mnogo više da se ne pravite lažno fini.

    Dođoš od Bosne
  • Nina

    22.10.2018 08:46
    Realno
    Mi nemamo kulturu stanovanja!
    Zgrade nam se zidaju bez plana,razlicitog kvaliteta,inspekcija korumpirana dahce na zelembace, gradska uprava puna nestrucno-podabnih partijskih sluzbenika...(cast izuzecima)
    Ali smece kroz prozor!?
    -ko nije dobio pikavac,jabuku u glavu.. djubre ispred ulaza,kutije od cigareta...
    Sve treba da nam radi neko drugi.Mi gospoda kupili- dobili stan pa ????
    ...A i puni smo predrasuda!
    Niko nam nikad nije dobar,uvek vise znamo od svih bez obzira koje smo struke.
    Biramo ljude po simpatijama i njihovom epp -u ,a ne po znanju i odgovornosti.
    Zato nam tako lepo i ide!?

    Nezainteresovani smo za skoro sve sfere zivota sem pricanja u prazno!



  • Pićuka

    21.10.2018 22:37
    @ TeodosijeIII
    Svaka čast na komentaru!
    Eto ja, zbog takvih koji bacaju đubre kroz prozor, koji suše veš na sušilicama ispred svojih terasa, koji vode tuđe živote ostalih stanara, ogovaraju, podmeću, lažno prijavljuju... Zboga takvih prodajem stan i selim se u kuću!
    Sam svoj upravnik, sam svoj gazda, a ne da mi polupismene budale uređuju život!
    TeodosijeIII, svaka čast na komentaru, i svaka ti dala!
  • jara

    21.10.2018 22:08
    loš zakon
    Kompletna "divota" Treba SVI da se edukuju o kulturi stanovanja. A međuljudski odnosi su u "komunizmu koji traje", na vrlo niskom nivou. Pa, kad neki domaći penzioner, obavezno uvezan sa nekol
    icinom pajtaša krene sa poslovima i "ugrađivanjem", lepe pare"skida". Vrlo je slično sa likovim koji nisu iz zgrade a rade programe održavanja.
  • Stanar

    21.10.2018 21:08
    @adv11
    Znači, uvažena gospođo Mirjana, taj "stanar" je, po Vašim rečima, sam sebi namerno napravio poplavu u svom sopstvenom stanu i nameravao je da sruši Vašu zgradu?! Pa porušio "statički noseći zid"?!!! A koji je to zid? Da li se zgrada srušila, ili će se tek srušiti?
    Pa primio svoje prijatelje kao goste na nekoliko dana i od toga pravite "slučaj" da je njegov stan nekakav hostel?
    Upravnice, upravnice...cccc cccc ccc...
    "Bolesna šifra"??? Pa vi ste čak i doktorka - specijalista???
    LOL! :-)
  • adv11

    21.10.2018 14:56
    @Stanar
    u našem ulazu imamo umobolne "Stanare" koji otvaraju ventile od oduška radijatora koji naprave poplavu stana i proboj vlage do fasade zgrade,poplavu podruma ispod stana,rušenje statički nosećeg zida u stanu bez obaveštavanja upravnika/tu je poenta za reakciju građevinske inspekcije/,prolazni hostel bez plačanja poreza i prijave boravišta korisnika,bušenje kanalizacionih cevi na vertikali,pa onda taj stanar sa bolesnom šifrom diže dimnu zavesu o upravniku koji mu "ne ide na ruku",a na štetu svih ostalih stanara,neka ovo bude jedan pogled sa druge strane
  • divlji

    21.10.2018 14:02
    U ovom narodu svaki vid društvenog organizovanja je potpuno nemoguć. Suviše smo glupavi i recipročno tome bezobrazni. Zato nas je i pregazio svako ko je hteo. Nismo mi na nikakvoj raskrsnici puteva mi smo samo necivilizovani idioti.
  • Pićuka

    21.10.2018 13:23
    Ja sam prezadovoljan. Bio sam predsednik skupštine stanara 4 godine. Prihvatio sam to jer nekoliko godina pre toga niko nije hteo da tu "značajnu" funkciju. Trebalo je registrovati s.s. zbog nekih stvari od interesa za sve pa sam "pristao". Vi koji nikada niste bili predsednici s.s. nemate predstavu koje je to maltretiranje kada na sastanke o bitnim stvarima dolazi 10% stanara i vi ništa nemožeta, ali kada su u pitanju individualni problemi onga vam uredno zvone na vrata, pošto ste vi "predsednik". Ja sam presretan što sam tu muku prebacio na profesionalca. Za 200 din po stanu mislim da se čovek usrećio. Ja to ne bih radio ni za 1.000 din po stanu, a vi kukajte koliko hoćete. U demokratiji ništa nije džabe, a mi bi voleli da je sve kao u "omraženom" socijalizmu a da su plate bar 1.000 eura. Neće moći gospodo seljaci.
  • Domaćica

    21.10.2018 13:22
    Kad sam videla upravnikovu saradnicu sa dekolteom do pupka i sa onim porno cipelama vise ne idem na sastanke, uskoro cu prestati i da placam obavezu.....




  • Novi Sad

    21.10.2018 12:41
    Ja sam upravnik zgrade sa 60stanova i mogu da vam kazem jedno..Ljidima nije puno da placaju mobilni telefon 2000-3000mesecno ,kablovsku televiziju 1800din mesecno,pretplatu na fiksni telefin 600din mesecno plus potroseni minuti,odzacara kog nema,razne takse kod struje angazovanu snagu i slicne budalastine..Placaju naprimer parking ispred svoje zgrade i NE BUNE SE UOPSTE...Ali kada treba platiti 300-400din mesecno nekoga koga zovete u 3 ujutru jel vam je iskocio osigurac ili vam curi bojler e TO JE PUNO..
  • /

    21.10.2018 12:40
    /
    budili se senvicari
    nista od toga dok se ne reinemujete u domare

    ovde fali emilio
    ma gledali ste svi u onu humoristicku spansku seriju o komsijama
  • Teodosije III

    21.10.2018 12:22
    Hvala ti Bože (ovo kao uzrečica, jer nisam religiozan), što živim u kući i dam sam sebi predsednik.
  • Nas je dobar

    21.10.2018 12:10
    a neki su nevidljivi
    profi znaju ali nisz zainteresovani za tudje zgrade u korist im je vise da se nesto pokvari nego prevencija a ovi domaci ne znaju sem onih sa dugim stazom. Zakon je isto poludefinisao posao. Pare idu niko ne izvestava sta je uradjeno, pojedinci ne placaju nikakve poporavke a večina placa i sto ne treba.
    Svodi se sve na to da li je upravnik dobar ili loš čovek , lopina ili pošten i korektan.
    Kontrole rada nema izmedju gradjana i upravnika nekma nikog do suda .
    Upravnicima vise odgovara kad stanarima rikne nesto veliko.
  • Zivan

    21.10.2018 12:08
    Partijska policija, glavno će im biti da stranci na vlasti dostavljaju ko se sa kim u zgradi druži, ko je kupio nov televizor, ko nameštaj, a ko se švalera...
  • Prle

    21.10.2018 11:46
    Ahaha
    Isto kao i Komunalna Policija uopste Ne treba da postoji,zbog cega,sta god da im kazes,oni nisu nadlezni?
  • Hadus

    21.10.2018 11:36
    Iskustvo
    U našoj zgradi imamo profesionalnog upravnika. koji jeste malo težak čovek ali obavlja posao. Kada ga pozoveš on dođe svaki put, interesuje se i gleda kako da reši probleme.
    Recimo, u našoj zgradi je bilo velikih dužnika Informatike koji jednostavno nisu hteli da plaćaju taj račun. Čovek je lepo rešio problem tako što je javno objavio na oglasnoj tabli imena i prezimena.
    Ima ljudi koji obavljaju taj posao savesno i onako kako treba.
  • Mita

    21.10.2018 11:33
    Kod nas je upravnik zgrade (bio i pre promene zakona) odlican. Odgovoran, vredan, razuman,..., i
    sve sto uz to ide. Mozda je samo koincidencija, ali se i zove Dobrivoje.
  • Ozalosceni stanar

    21.10.2018 11:25
    Haos u nastajanju
    U zgradi u kojoj ja zivim. Izabrali smo precednika iz redova stanara. Decko nezna gde veze gde dresi. Procitao zakon i koristi idredbe koje njemu odgovaraju. Skupio je nekih desetak stanova i to mu je kvorum saziva sednice za kojekakve gluposti . Tipa komsinica lupala snicle posle deset gormira komisije koje ispituju intenzitet buke koji nastaje od udarca cekicem o drvenu dasku. A sto je najcrnje mi stanari sve to debelo placamo. Kad mu se obratite za neki ozbiljan problem on vam odgovori da to nije prioritet. Sam pise ugovore lupa pecate gde stigne. Potpisuje.... boze ti sacuvaj i sakloni. A sto se tice ulaska u stanove i.kod nas je bila slicna situacija gde je isao da proverava ko vam dolazi i koliko istaje. Dok nije zakucao na vrata. Komsije koji ga je posteno sredio. I zapretio mu tuzbom. Inali smobore par meseci neku vecu havariju sa vodovodnim cevima. Njega naprosto nisi mogao da nadjes. Sva sreca u jednog komsiju koji je penzionisano vojno lice i koji nas je uzeo pod komandu organizovao i sprecio katastrofu vecih razmera. Kad se sve zavrsilo nas precednik se obreo kod komsije vojnog lica da mu podnese izvestaj sta je uradjeno.( zamislite bezobrazluka). Ovaj komsijs mu je uljudno objasnio da jedini ko treba da podnese izvestaj o svom radu je on. I zalupio mu vrata ispred nosa. Ali tu se nije zavrsilo precednik uvredjen ga je opomenuo da on nesme da radi nista bez konsultacija sa njim. E onda je ovom.coveku.prekipelo. i ocitao mu je bukvicu onako ostro vojnicki.
  • Kokakole

    21.10.2018 11:01
    Stanar, jača ste vi ekipa u zgradi kada vas terorišu 2 penzionera.
  • Stanar

    21.10.2018 10:35
    Upravnica
    U zgradi u kojoj živim upravnica je žena koja je i stanarka iste zgrade. Žena je očigledno preozbiljno shvatila funkciju upravnice zgrade. Presreće stanare na hodniku zgrade, ispituje ih ko im dolazi u posetu, nikog ne konsultuje o izvršenim radovima, "razume" se u sve i svašta (po zanimanju je penzionisana krojačica), određuje koji će se radovi obavljati i to sve na svoju ruku, bez obaveštavanja ostalih stanara. U poslednje vreme i njen muž je počeo da "glumi" šerifa u zgradi, pa se i on zanima ko vam dolazi u stan, koliko ostaje... Vrhunac budalaštine je bio pokušaj ulaska u jedan stan da oni (upravnica i njen muž) ispitaju ko je to u tom stanu. Na kraju se taj stanar (vlasnik tog stana) obratio advokatu zbog uznemiravnja i kršenja KZ Srbije, čl. 139 o neovlašćenom ulasku u stan, koji je upravnici poslao pismo upozorenja i objašnjenja da je nadležnost upravnika zgrade regulisana Zakonom, te da ta funkcija ne daje za pravo upravniku da se ponaša kao vlasnik zgrade i da bukvalno teroriše stanare.
  • Fodor

    21.10.2018 10:30
    NEprofi men gosn. Miroslav
    Ne da ne vidim svrhu, već isti aktivno radi na štetu stanara, odbija da izvrši opravke koje se tiču sigurnosti funkcionisanja lifta i bezbednosti stanara, ulaz koristi za lični marketing i doživljava ga kao svoje vlasništvo. Bez pitanja obavlja nepotrebne (neprioritetne) intervencije u dilu uvek sa istom firmom i naplaćuje ih stanarima.
  • Nervirach

    21.10.2018 10:29
    Kako ne vide? Svrha je izvlaceje para. A oni koji vide svrhu su oni za kojima neko treba da cisti. Ovi drugi to urade sami. Drugo i najvaznije, Vama ne treba upravnik nego domar.
  • Inspektor Višekruna

    21.10.2018 10:27
    1/2
    Jedna polovina ne shvata, druga valjda živi u kućama i zna da je najlepše kad komšiji crkne krava.
  • Sabahudin

    21.10.2018 10:19
    Bogom dani
    Upravnik sam u zgradi gde zivim i imam vlasnike stanova koji nece da placaju odrzavanje i ciscenje zgrade a bajvise zovu i bune se kamo je prljavo i da nema svetla, vrata otkljucana itd. Smatraju da su Bogom dani da zive u zgradi i da neko treba da je sretan sto cisti i odrzava njihovu zgradu. 90 % vlasnika stanova u Srbiji nema kulturu stanovanja. Ne mogu da je zgrada njihova kuca i da moraju izdvahati sredstva za odrzavanje zgrade. E takvi ne vide svrhu upravnika
  • Ona

    21.10.2018 10:15
    Mene samo zanima da li svi plaćaju upravnika 600din. mesečno plus naplata tekućih troškova? Skoro nas grejanje i upravnik koštaju isto....
  • Mrx

    21.10.2018 09:29
    Liman
    Evo kod nas se bas nista nije promenilo,naprotiv i gore je...za bilo sta moraju se vuci za rukav,samostalno ne obilaze zgradu,ne rade neonke po mesec dana...i koja im je svrha?Da nazovu toplanu da zavrnu i odvrnu vodu...mos misliti
  • Rade

    21.10.2018 09:25
    To mora da je ona polovina koja i pre nije videla svrhu cistih stepenica popravljenih ulaznih vrata i placanja odrzavanja od te polovina su podstanari koji misle da oni netreba da imaju nista sa odrzavanjem zgrade a druga polovina su oni sto su nasledili stanove pa nemaju osecaj koliko covek treba da radi da bi sebi obezbedio stan .Mada je najveci problem pogresno postavljen koncept upravnika zgrade ali i za to treba vremena da se promeni .
  • jovan2

    21.10.2018 08:49
    mašina za izvlačenje para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna