Autor: Novosti

Info
21.10.2018.
10:55
Predsednik Upravnog odbora kompanije "Gasprom" Aleksej Miler izjavio je da postoji mogućnost da se Srbija poveže sa gasovodom "Turski tok" koji do Turske ide preko Crnog mora.
  • SOSA

    25.10.2018 14:54
    samo u Smrdojvodini
    Samo u Smrdojvodini neko očekuje da zbog njih koji svakodnevno pljuju Rusiju ona započne treći svetski rat bombardovanjem EU jer je namerno opstruisala projekat Južni tok sa nesuvislim argumentima koji sasvim slučajno ne važe za Severni tok 2. Kad je u interesu Nemačke onda može, kad je u interesu Srbije onda ne može - hvala našim evropskim prijateljima.
  • Aleksandar

    21.10.2018 18:03
    Mislim da ne treba čekati, već odmah osnovati javno preduzeće 'turski tok' i postaviti Bajatovića za direktora, sa platom od 20.000€.
  • Dejan

    21.10.2018 16:16
    gas
    Ja sam jos za vreme dss znao da od juznog toka nece biti nista, hteli bi srbi juzni tok i nabuko al ameri rekli no no, ne moze tamo amo i onda se desilo sta se desilo, kostunjavi pukao i dalje je sve lako, sad eto cisto da vidite globalno kako stvari stoje
  • Knjigovodja

    21.10.2018 16:05
    Ozbiljno ?
    A preduzece South Stream N.Sad, N Fronta 12 je sada GASTRANS u APR
    I uveliko radi trasu gasovoda ...
    Samo tebe cekali da kazes da mogu
  • Gulag

    21.10.2018 15:17
    Gubernija
    Niko se od rusofilstva nije ovajdio . Cak je i Kuba pobegla od Moskve .
  • petar

    21.10.2018 14:59
    Da li je ijedna drzava ikada prosperirala od vezanosti za Rusiju ?
    Madjarska , Poljska , Ceska , Slovacka , Rumunija , Letonija , Estonija , Litvanija , Bugarska su procvetale - ali tek posto su pobegle od Rusije .
  • LALA

    21.10.2018 14:45
    samo u Smrdiji
    Tako su obecavali i za Tuzni Jok .
  • @ VladaN

    21.10.2018 14:09
    Kontra pitanje
    Rudna renta, kazete?
    Kolika je bila rudna renta dok je NIS-om upravljala DS, dok su ljudi dolazili na posao, sedeli i isli kuci? Posle su plakali jer su im Rusi dali samo 750EUR otpremnine po god. staza.
    Koliki su bili gubici kompanije tada? Ko ih je pokrivao? Sama ideja da naftna kompanija koja poseduje svoje izvore i proizvodnju ima gubitke kod svakog imalo ekonomski pismenog coveka izaziva nevericu.
    Ne znam na koliko je godina potpisan ugovor o prodaji NIS-a Rusima i moze li se menjati, ali da sam predstavnik Gasprom-a, hladno bih rekao: prihvatite sadasnji procenat rudne rente, ili mi izlazimo, a vi cete za vrlo kratko vreme opet imati probleme sa zagadjenjem u Pancevu, jer ne znate da upravljate NIS-om, nego samo da kradete. Ista je prica za RTB Bor, a bice prodati i drugi vazni sistemi (Telekom, EPS...)
    Sto se same vesti tice, najverovatnije nema nista od ruskog gasa iz tog pravca, Bugari ce opet odigrati svoju ulogu. Ukoliko se ipak nekako budemo povezali, to ce ili biti vrlo skupo, skuplje od americkog LNG, ili ce oznaciti pocetak kraja americke dominacije u ovom delu Balkana...
  • daleko smo

    21.10.2018 13:27
    Srbija mora što pre da se odveže od Rusije u svakom smislu. Od tog smrtnog zagrljaja smo uvek doživljavali najvece katastrofe.
  • Bot

    21.10.2018 12:24
    Ne treba nam ruski smrdljivi gas.
  • Суд

    21.10.2018 12:24
    @VladaN
    Проценат рудне ренте је дефинисан у десетогодишњем уговору који управо истиче следеће године, она се исплаћује редовно, уговорна обавеза се поштује па из те чињенице закључујем да сте само лоше информисани по овом питању јер, по вама, нешто што треба да почне је почело још пре око 9 година.
    Треба испратити да наредни уговор буде повољнији баш везано за износ рудне ренте, ни мањи ни више него управо онакав уобичајен у тој делатности! Нпр. са садашњим износом,у буџет општине Кикинда се сваке године уплати 3 милиона евра.

    Да да пијаца, компензација, неки мозаик неки Куста има нас свакаквих затуцаних и несретних...
  • Zivan

    21.10.2018 12:11
    Nedaća je što vodeće evropske zemlje, uprkos jkasnim interesu, teško pristaju na kapitalne projekte bez odobrenja SAD. Evropska unija povremeno liči na američku koloniju...
  • VladaN

    21.10.2018 11:14
    Ma sjajno....
    ....samo mi nije jasno kada će ruska strana ispuniti ugovorene obaveze za preuzimanje Naftagasa i kada će početi da plaća redovnu cenu za rudnu rentu? Ako je za njih neki mozaik i svirka kod Kuste kompenzacija onda stvarno treba da se zapitamo kakvi smo mi to jadnici i kakva mizerna banda vodi ovu nesretnu državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna