Autor: Tanjug

Info
23.10.2018.
15:53 > 19:54
Sremski Karlovci uskoro bi mogli da postanu univerzitetski centar Srbije, sa najboljim studijskim programima svih fakulteta, a sve u cilju privlačenja stranih studenata.
  • Čemu sve ovo?

    05.05.2019 11:57
    Ko se sad ugradio?
    Ponovo izrađuju Zakon o Karlovcima i to oni koji su u Karlovcima bili nekoliko puta, još u đačko doba, dakle pre nekoliko decenija?! Iz Karlovaca su samo dvojica eksperat: novoproizvedeni master ekonomije N.M. i starina Pjotar Đeneral. Borba velika: Crkva hoće da im utrapi neku od svojih urušenih zgradurina (ne gledati samo soljašnje fasade), a ima i onih koji bi da od šnajderske kompanije "Budućnost" (u stečaju) otkupe ono što je od Karlovaca oteto 90-tih za tepsiju ribe.
    Baš lepo što država ovako razmišlja. Samo, zašto je iz Karlovaca posle više od deset godina pobegla Viša škola za menadžment i poslovne komunikacije MPK nazad u Novi Sad?
  • Filipinac

    24.10.2018 08:25
    Filipini
    "logisticka podrska"
  • Zgranut

    24.10.2018 07:03
    Svašta ću ja još pročitati po Srbiji....

    No, kad god proglasiš neki plan, neki novac se odvoji za to i prozuji tuda.

    Realizacija je potpuno nebitna.

    Bitan je povod za odvajanje novca.
  • genitalno

    24.10.2018 06:40
    I univerzitetski aerodrom u ritu da se napravi, a rektorat na Dudari. Prsli su totalno....
  • Biće jednom

    23.10.2018 22:50
    Bez planova nema ni ostvarenja
    pa polako malo po malo.Ne mora odmah da bude Hajdelberg nije ni namera da se takmiči ali takva tradicija i polozaj im to sve nameće. Nekada je tamo bio jedan deo Tehnoloskog fakulteta. Ima predispozicije za lingvistiku, knjizevnost napr samo poeziju i tehnologiju proizvodnje napr vina pa makar samo bermeta ili meda. Mogli bi tu da dolaze iz Evrope na specijlizaciju.Gradjani u Sr Karlovcima su jako fin svet.Da li je tamo jos cg konzulat ?
    http://skr.rs/dIU
    Stručnjai bi trebali o tome da odluče na osnovu mogućnosti i potreba u nas i šire.
    Srbija je i tako veliki univerzitet za obrazovanje kadra EU.
  • rina

    23.10.2018 22:21
    ne mora, naslov
    sviđaju mi se komentafi. Samo kratko da dodam: od ideje do realizacije...
    und, die Donau fließt
  • Mile zlojeb

    23.10.2018 21:54
    Jel zbog FAM-a?
  • Mare

    23.10.2018 19:30
    infrastruktura
    Nemaju ni atmosfersku kanalizaciju a grade univerzitetski centar...
  • Profesor

    23.10.2018 19:17
    Hajde, baš da vidim,...
    ...kako to naprdnjački stručnjaci zamišljaju. Gde bi bili smešteni studenti, gde profesori i saradnici u nauci, gde bi se održavala nastava, gde bi se studenti bavili vannastavnim aktivnostima, gde bi se snabdevali, koji je kapacitet dovođenja vode i koji je kapacitet odvođenja otpadnih voda, ...koliko sve to košta ? A sve to na ovu skupoću. Budalaština, kakvih oni imaju svakodnevno.
  • DragCHE

    23.10.2018 18:44
    Oh da secam se,
    Nekih prethodnih vlasti, ministara genijalaca, koji su isto tako donosili zakon o Karlovcima, obecavali kule i gradove, unistili nam najbolji bioskop u drzavi, koji je sad pusnica za meso i obecavali pozorista i multifunkcionalne sale za kulturna desavanja. Ogromne pare su stukli u betonskog kostura, koje su zatim neke druge vlasti, takodje za ugroman novac uklanjale. Vec smo sve to videli, sada cemo unistiti, rasturiti, devastirati, jos nekoliko zgrada institucija i napraviti nista. Samo ce neko da propere ogroman novac. Hajdelberg, Pecuj, ma kakav Hajdelberg, pa mi cemo napraviti univerzitet i bolji i stariji od Hajdelberga, a sigurno i napredniji. Tako univerzitet zamislja mali Djokica, nepismeni vladika i potkuljena svita.
  • Liman I

    23.10.2018 18:35
    I Detelinara će biti Novo naselje.
  • Marko

    23.10.2018 16:57
    nikad kraja ludostima...
    Ovako Perica zamišlja kako se pravi univerziterski centar. Poseban "šmek" priči daje to što kolo vode sposobni nam političati uz saradnju SPC-a - ustanove tradicionalno naklonjenoj nauci, slobodnoj i kritičnoj misli, širenju vidika & sloboda čoveka i građanina, a sada vidimo i stanih studenata...
  • Radojica

    23.10.2018 16:45
    A da vi prvo
    Prvo otvorite kutije sa materijalom o osnivanju Karlovačke Gimnazije. To košta mnogo manje a niste u stanju to godinama da uradite. Prvo Arhiv Grada Novog Sada, pa tek ondak otvarajte te gluposti od preskupih Univerziteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna