Zabava
20.06.2011.
17:30 > 14:03
Srbi u proseku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije "iGenea" o poreklu naroda na Balkanu.
  • Dakson

    30.01.2013 00:49
    Srbi i Gruzini su isti narod!Dinarci! Inace ja sam visok 189 cm,plavook sam,ali mi je kosa potamnela vremenom!nadjite na youtube predavanja Milosa Bogdanovica i sve ce vam biti jasno!

  • 03.12.2012 21:14
    Prava istina
    Jok More Bre
    -------------
    Ovo je ispravna teorija, stim što bih dodao da visina nema veze sa Slovenima, to je primitivna zabluda.Čak se i crna kosa može generacijama dobiti putem evolucije-uticaja klime(severnjak predak a čukun čukun unuk-južnjak)
    Rusi su Sloveni mnogo više od nas ali i niži od prosečnih Srba.
    Turci su poštovali svoje pokrajine i religije, (ko god vam drugi kaže suprotno, pitajte ga odakle toliki očuvani manastiri po Srbiji)
    nije bilo mnogo masovnih seksualnih zločina kao što se misli, je rse to tada plaćalo glavom.
  • janko

    22.06.2011 16:45
    cudan narod
    pa u vojvodini zivi cudan, novokomponovani narod sa dva maternja jezika (rusinski i ukrajinski) tz. rusiniukrajinsci (vestaci socsaveza) koji vise sluze drugoj drzavi nego svojoj.
  • Scotch Bonnet

    21.06.2011 06:40
    Trovac
    Sada ce dezurni trovaci i cuvari SerBske cistote demantovati ova naucna istrazivanja i reci da je to sveCka zavera protiv Srba.
  • janko

    21.06.2011 04:10
    geni
    a gde su romsli i albanski geni.... njih serBende kriju....
  • Deleteboy

    20.06.2011 21:31
    ma mi smo nebeski narod
    znaci poticemo od Marsovaca
  • Hiçbir şekilde,Osman

    20.06.2011 20:50
    E tek od tog "prava prve noci",to je muka da ti pripadne.O tome je ovde prvi detaljno pisao Vuk Karadzic ali tek oko 1830. kada je Srbija vec bila autnomna od Turske.Vuk je vise govorio o onome sto su "hajvani" kneza Milosa radili po Srbiji i o Vlaskim obicajima na istoku nego o onome sto su Turci "pravili" srpskim zenama 400-500 godina.Pravo prve noci je mnogo vise karakteristicno za feudalne lordove iz zapadne Evrope u srednjem veku.Evo prostog pitanja: Ako su nam Turci bili 30-50 posto preci,odakle niski i crnokosi i sl. Sloveni sirom Balkana,cak i u onim krajevima gde je Turaka bilo veoma malo ili nikako (Slovenija/Istra npr.)? Pomirite se sa tim ljudi-bilo je ovde i mnogo,mnogo drugih naroda "u prolazu" osim Turaka.Ako vam se ne dopadaju Iliri (kao "preci" Albanaca) tu su jos Gepidi,Avari,Pecenezi,Kumani,ogromna masa polumongolskih Bugara i Madjara itd.itd.Ko se jos seca da je na primer,Bugarska vladala (Slovenskim) Sremom skoro 300 godina,od VII-X veka otprilike?
  • Taze Turšija

    20.06.2011 18:50
    http://youtu.be/erUxu1n2hbg
    U vreme Turaka je postojao zakon po kome je prve bračne noći sa mladom spavao lokalni Turski glavešina, pa tek onda madoženja Srbin. Tokom 500 godina, a to je jako mnogo vremen, definitvno su u velikom procentu žene u Srbiji zatrudnjivale sa Turcima a ne sa mužvima Srbima, bar kod prvog deteta, te je samim tim dolazilo do mešanja gena. U ono vreme nije bilo zabavljanja pre braka koje bi se moglo iskoristiti da se predupredi oplodnja od strane Turčina, jer su roditelji ugovarali i obećavali decu jedni drugima, te do prve bračne noći devojke nisu imale seks.
  • Jok More Bre

    20.06.2011 18:25
    Nismo se mesali sa Turcima ili bar ne u tolikoj meri da bi to izazvalo genetske promene.Interesantno koliko je ova zabluda rasirena.Kada su Turci osvojili ove krajeve,hriscanska crkva je vec bile toliko uticajna da nikada ne bi dozvolila takvo mesanje.A ni Muslimansko svestenstvo to nije podrzavalo sem ako bi citave porodice prelazile u Islam.Turci su otimali zene odavde,vodili ih u Tursku i to je bilo to.Ali ovo nas ne cini "cistim visokim plavokosim Slovenima".Danas smo ovakvi kakvi smo(sta god rekla SANU povod toga,ovo je istina)jer smo se odmah po dolasku u VII veku sasvim izmesali sa starosedeocima Balkana,Tracanima,Ilirima itd. koji su svi odreda bili Mediteranski tip ljudi(niski,tamnokosi).Tada smo i mi i oni bili mnogobosci tako da crkva na to nije mogla da utice.A poslednji danasnji potomci tih starosedelaca su etnicki Albanci...Toliko o "rasnoj cistoti".No to nije nista cudno ni novo.Pogledajte npr.Engleze i Skote ili Spance i Baske-sasvim isti slucaj.
  • ShepherdBuster

    20.06.2011 18:23
    DinaroidiHeleni
    Sva genetska istraživanja su dosada pokazala da živimo u zabludi da smo se mnogo mešali sa Turcima. Ove činjenice sam pročitao na jednom sajtu još pre nekoliko godina. Srbi imaju manje od 2% turske krvi, ali zato Turci imaju oko 20% slovenske krvi (zbog danka u krvi, tj. prisilnog odvođenja dečaka sa ovih prostora u Tursku). Što više idete prema severnim krajevima bivše Jugoslavije to imate veći procenat stanovništva sa većinskom slovenskom krvi (plavi i svetliji ljudi), a što južnije idete(u dinarskim predelima)videćete ljude specifičnih oštrih oblika lica, uglavnom tamnije puti, ali i svetlije (dinaroide), čijim venama uglavnom teče ilirska krv, s obzirom da su Sloveni, kada su nadirali u ove krajeve, potiskivali Ilire u planine. A ne treba ni da čudi što imamo dosta helenske krvi, s obzirom da su baš upravo Iliri bili ti, koji su oko 1.500 g. pre nove ere, sa ovih prostora potisnuli stare grke ka jugu.
  • a turci?

    20.06.2011 17:39
    Zaboravili ste 500 godina mešanja gena sa Turcima. Srbi su Sloveni, Sloveni su uglavnom plavokosi, a Srbi uglavnom nisu.

    http://www.youtube.com/watch?v=kXjcf47y-zk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna