Info
30.06.2011.
12:17
Promena načina izbora rukovodilaca javnih preduzeća može se sprovesti samo izmenama Zakona o javnim preduzećima i obavljanju delatnosti od opšteg interesa, izjavio je izvršni direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.
  • Živko

    30.06.2011 22:15
    Nijedan od ponuđenih odgovora
    Kod JP bitna je javnost u poslovanju, koja mora biti dostupna svakom građaninu. Hvala bogu tehnologija je toliko uznapredovala da se sa jednim klikom miša može dobiti dovoljan broj informacija.
    Pre neki dan priča o Vimbldonu i IBMu, gde objašnjavaju da prilikom online praćenja rezultata saznajemo promenu rezultata pre nego što to sudija objavi na terenu. Sudija čeka da se publika umiri, a u međuvremenu ukucava poen u tablet računar koji je povezan sa IBMovim serverima.
    Ljudi probudimo se, živimo u 21. veku, ne mogu više da nas lažu.
  • Slusalac

    30.06.2011 17:48
    Gotovo je!
    Samo da pojasnim.Do sada nikom nije smetalo sto direktore i upravne odbore u JP imenuje vladajuca oligarhija.Sta se to promenilo pa im odjednom smeta ?
    Prema trenutnom raspolozenju birackog tela sledece izbore(ukoliko ne laziraju) katastrofalno gube na svim nivoima,pa da bi sadasnji direktori koje je ova vlast imenovala ostali i dalje bi ce usvojen zakon po kojem sledeci pobednik na izborima nece upravljati JP samim tim nece imati uvid u mahinacije koje se sprovode ove 4 godine.
    Samo da znaju posle izbora one narukvice za kucni pritvor se ukidaju.
  • Misha

    30.06.2011 15:09
    Cestitamo
    Ovi silni transparentni i ostali koji nas godinama vode u propast su zaista retki primerci. Dok oni shvate elementarne cinejnice ode mast u propast!!!
    Prosto nevereovatno kako prasinom zamagljuju ama bas svaki korak.
    Dok se takvih ne oslobodimo nema nama spasa od uzasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna