Info
30.06.2011.
12:41 > 05:40
Sektor zdravstva je najkorumpiraniji sektor u Srbiji, zvanični je odgovor Vlade Srbije na upitnik Evropske unije.
  • Drasko

    01.07.2011 12:51
    SVACIM SE SLUZE SATERANI U MISJU RUPU...
    Moge su žalbe bile u listu Politika pre par dana. Jedan direktor Bežanijske kose radi po diktatu onih koji znaju šta je prethodno sve uradio.Ucenjen je očigledno od onih koji znaju šta je sve radio. Sad se priča u doktorskim kuloarima da ga kolege kao progone zato što je LGBT. To nema veze sa životom, nikome ne smeta on kao homoseksualac, izborili smo se za tu slobodu valjda, ni HIV+ ako ne smeta pacijentima, ali smeta nesposobnjak spreman na razne radnje. Smeta loš rukovodilac koji ljude nikada ne gleda u oči.
  • Radomir

    01.07.2011 08:17
    KRIVICNO GONJENJE
    Grupa od 14 najistaknutijih lekara (sva tri direktora klinika, iyabrani zamenik direktora,načelnici službi i odeljenja, dva prethodna direktora,pomoćnik direktora profesori fakulteta i doktori nauka) posetili su pre dva meseca Gradskog sekretara Prof Blagojevića i njegovog zamenika Mr Stefoskog i obavestili ih o stanju u toj ustanovi.Ostavili su pismeni trag o svim problemima koje ustanovu muče i zahtevali da gradski organi utvrde činjenično stanje. Dobili su punu podršku i izraze nezadovoljstva Gradskog sekretarijata stanjem u KBC i radom direktora.
    Tada je konstatovano da je Gradski sekretarijat na zahtev KBC uplatio 2 miliona dinara za popravku skenera,ali da uređaj nije popravljen nego je ostao da ne radi. Eto tako se radi u Srbiji!
    Smenjujte g. Stankoviću odmah i to odlučno. Ima elementa za krivično gonjenje odgovornih.
    Ministar može da podnese krivične prijave!
  • Radomir

    01.07.2011 08:12
    STANKOVICU DEJUJ!
    Stanković: U ovom trenutku sprovodi se istraga povodom prijave da u jednoj velikoj klinici više od godinu dana nije radio skener, a zaposleni zadužen za rad uređaja od direktora je dobio godinu dana plaćenog odsustva. Ministar je rekao da o detaljima ove, kao svih ostalih istraga koje se vode, ne može da govori, dok one traju, ali će po završetku svi detalji biti saopšteni javnosti. Sve je tačno što je ministar rekao! Radi se o Bolnici na Bežanijskoj kosi. Jedini inženjer dobio godinu dana odsustva nije bitno plaćenog ili neplaćenog. Radio je u privatnoj firmi za to vreme. Skener stajao pokvaren. Lako je utvrditi koliko vremena skener nije radio pa usluge nisu fakturisane. Lako je utvrditi koliko para, vremena i što je najgore ljudi izgubljeno zbog nečijeg nesavesnog rada u službi!Lako samo kad se hoće. Pacijenti su iz bolnice upućivani godinu dana u privatne prakse da plate preglede! I šta sad kako iskoreniti tu koruptivnu situaciju? Smenom krivičnim gonjenjem za primer drugima.
  • Dr Petrović

    30.06.2011 20:23
    Nije istina
    SVA korupcija potiče od političkog vrha, koji ima samo jednu svrhu : da potpuno upropasti i porobi Srbiju na svaki mogući način. To rade svesno, planski i bez milosti. Zdravstvo je samo jedan od stubova društva koji se odatle ruši.
  • 30.06.2011 20:04
    Opredeljeni za najgori vid liberalnog kapitalizma, koji je modifikovan na naš originalni način, ukinuli smo deset božjih zapovesti. Proklamovali su nam, a mi prihvatili da je sve dozvoljeno na putu do bilo kojeg cilja. Stoga bilo kakvo isčuđavanje i osuđivanje je priča u vetar, a služi da se ne bismo setili kakve ozbiljnije i opasnije teme.
  • Andro

    30.06.2011 19:42
    !!
    Pa naravno da je Vlada dala takav odgovor. Neće valjda priznati da su ONI najkorumpiraniji!?
  • TT

    30.06.2011 18:13
    @poštenjačina
    i ja to mislim. mislim da se ovo sve toliko već uvuklo u svakodnevnicu da ćemo ili svi izginuti u građanskom ratu ili ćemo izumreti jer će nam nestati država koja je već sada samo slovo na 1slojnom wc papiru. onom sivom, grubom.

    pa vidiš kad se o javnim preduzećima i minstarstvima otvoreno priča kao o plenu, i to je ok. rukovodstvo se bira po nečijem nahođenju, i to je ok to u srbiji prolazi nikom ništa. voleo bih npr u francuskoj da se o tome tako otvoreno priča, o lopovluku i feudalističkom ponašanju.
  • Postenjacina

    30.06.2011 17:40
    ali lud
    Ne postoji jedan jedini segment ovoga naseg jadnog drustva ,a da nije korumpiran. Od zdravstva, skolstva, sudstva,policije,gradske uprave itd.
    Licno ne vidim izlaz iz ove situacije.Bojim se da ce narodu prekipeti pa ce doci do najgoreg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna