Info
01.07.2011.
11:33
Srpska pravoslavna crkva najverovatnije neće uputiti poziv papi Benediktu XVI  da prisustvuje proslavi 1.700 godina Milanskog edikta, 2013. godine u Nišu, jer o tome nije postignuta saglasnost Sabora.
  • ns

    02.07.2011 05:42
    kakav bre krst, razbacuju se parama u ime svetosti, pre neki dan u Blic-u spisak šta sve imaju i šta još sve hoće, bagra. treba ih zabraniti, kakvi bre evri ispod mantije za kršenje i venčanje! popovi lopovi!!!
  • TraLala

    01.07.2011 23:11
    jekser
    Milanski edikt je debeli ekser zabijen u kovčeg izvornog hrišćanstva. On označava trajni brak iz računa između vlastodržaca i verske birokratije. On je overio veleizdaju koju su biskupi (kasnije pape i arhiepiskopi) učinili protiv temeljnih hrišćanskih vrednosti i načela. Jedni su zaseli uz carske i kraljevske skute u Italiji, Francuskoj, Španiji, Engleskoj, a drugi u Pešti, Pragu, Kijevu, Moskvi, Zagrebu, Beogradu... Zajedničkim snagama su osvajali teritorije, klali Indijance, Tatare, Čečene... Jedni stigoše do obala Pacifika s jedne, a drugi s druge strane. Univerzalna izvorna crkva se rastočila u nacionalne, koje na svim stranama sveta udariše jedne po drugima. Raskoš u kojoj zaživeše pape i vladike nije bila manja od carskih i kraljevskih. Vrane vranama nisu kopale oči, ali su zajedničkim snagama držale sebi potčinjene narode, hoću reći vernike, u slepoj i dogmatskoj pokornosti. Simbol tog slepila i te potčinjenosti, Niška Krstača, izniknuće baš usred Srbije! A što se tiče papinog dolaska ili nedolaska - živi bili pa videli, doći će on brže nego što mislimo. U Vatikanu se već rađa doktrina o evropskom osloncu u Jerusalimu na jednoj, a u Crigradu na drugoj strani. Eto na vidiku neizbežnog zagrljaja kardinala i patrijarha. Dok stvar ne sazri, još ćemo se koju deceniju jedni na druge duriti. Kad bi Hrist iznenada sišao na zemlju... Ali, molim vas, ko još o njemu ozbiljno misli.
  • Scotch Bonnet

    01.07.2011 15:53
    Krst
    Sremadijo, ako cemo da se drzimo verodostojnosti onda Katolici imaju najautenticniji krst jer su Rimljani zakivali ljude na dve ukrstene grede. To sto SPC ne zove Papu na proslavu je samo dokaz da nece da da saradjuju sa ostalim verskim zajednicama sto SPC moze samo da skodi. Mi Srbi osim sveta pa makar isli i bez gaca.
    Inace se slazem da je krst u Nisu ruglo, da je SPC htela da pomogne svom narodu napravila bi za te pare kliniku a ovako ispada da je jos primitivnija od nekih zaostalih sekti iz 12-og veka. Amen
  • Сремац

    01.07.2011 12:17
    НЕКА ПАПА СЛАВИ У МИЛАНУ
    Обрадовала ме ова вест,иако незванична,из просто једног разлога,ако се слави 1700 година Миланског едикта-НЕКА ГА ПАПА СЛАВИ У МИЛАНУ.Жао ми је само што су организатори насели на провокативно решење крста изнад Ниша.ЗНА СЕ КАКАВ КРСТ ТРЕБА ДА БУДЕ У ЗЕМЉИ СРБИЈИ.Собзиром да ће то бити сабраље највиших Православних великодостојника,нисмо смели дозволити латинску подвалу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna