Info
06.08.2011.
10:55 > 08:02
U Hirošimi je obeležena 66. godišnjica od kada je američki bombarder izbacio na samom kraju Drugog svetskog rata atomsku bombu na taj japanski grad.
  • @ мире

    07.08.2011 11:25
    Nisu japanski civili krivi za zlocine japanske vojske, ali je povratna reakcija sasvim normalna. Ko bije tebe i tvoje civile bijes i ti njega. Kineski civili nisu molili Japance da ih pobiju i to nekoliko stotina hiljada. Osveta nije dobra, ali je normalna reakcija kod ljudi. Nemci su 1940. godine bombardovali London i Koventri i tako pobili hiljade civila koji Nemcima nista nazao nisu ucinili. Onda su Englezi bombardovali Berlin i pobili civile koji nisu nista krivi za pobijene civile u Londonu, ali da si nekog Londonca tada pitao sta misli o bombradovanju Berlina rekao bi ti "neka smo im vratili istom merom". Nemci su 1941. bombardovali Beograd i pobili par hiljada civila a samo dan kasnije jugoslovenski bombarderi su za odmazdu bombardovali Segedin, Sofiju i Becko Novo mesto (Wienerneustadt) i pobili jedan broj civila u znak odmazde za nevino pobijene Beogradjane. Mislis da je neko u Segedinu, Sofiji ili Beckom Novom mestu zalio za pobijenim Beogradjanima 6. aprila 1941. Bolelo ih je uvo, jos su na sav glas klicali nemackoj pobedonosnoj armiji. Onda je 7. aprila djavo dosao po svoje pa su i oni bombardovani i Beogradjane je bas bolelo uvo sto su neki civili pobijeni po Segedinu, Sofiji i Beckom Novom mestu. Cak su i likovali jer im je vraceno tante za kukuriku.
  • мире

    07.08.2011 07:10
    @ Мире
    Значи цивили су криви за злочине јапанске војске? По теби треба побити све цивиле на најгори могући начин само зато што је неко починио ратни злочин? Значи све нас треба побити због ратних злочина које је неко из Србије починио?
    Геноцид је геноцидгде год се десио и ко год га починио!Нису само силе осовине ратовале саме са собом, а нису ни савезници толико бајни како се пропагира...Никад се и није чула прича са друге стране осим савезничке... А америка је најгеноциднија држава на свету! Спроводе геноцид већ 70 година...
    А ти иди потражи психијатра пошто оправдаваш масовне покоље недужних цивила...
  • @ мире

    06.08.2011 18:54
    Koji genocid? Nisu Amerikanci napali Japan vec je Japan napao Ameriku. I ne samo Ameriku nego i Kinu, Indokinu, Sumatru, Filipine, . . . i tamo pocinili zlocine koji mogu da se mere sa zlocinima po Ausvicu, Birkenau, Mathauzenu, Treblinki, Sobiboru. U napadu na Mandzuriju nekoliko stotina hiljada ljudi, zena i dece su pobili, zive ih gazili tenkovima, palili a mnogi su zivi bili zakopani u ogromnim masovnim grobnicama. Kao sto su Nemci imali Mengelea koji je eksperimentisao na ljudima tako su i Japanci imali citav tim lekara koji je izvodio medicinske eksperimente na zivim ljudima. Pola Kine su silovali a zene drzali u bordelima za vojsku. Nikada se nikome za zadnjih 60 i kusur godina nisu izvinuli a pokretac rata i genocida car Hirohito nikada nije odgovarao ni pred kakvim sudom. Amerikanci su na Japan bacili atomsku bombu kako bi spasili na stotine hiljada americkih vojnika koliko su statistike govorile da bi ih bilo izgubljeno pri kopnenoj invaziji Japana. Japanci su ti koji su pocinili genocid nad drugim narodima, nad ratnim zarobljenicima. Sve druge narode su smatrali nizom rasom stvorenom da sluzi Japanu i njhovom caru. U Aziji nikada neces cuti lepu rec za Japanca. Jos uvek ih pamte po genocidu za koji nikada nisu odgovarali. Od Tajlanda preko Burme i od Kine preko Vijetnama svi mrze Japance. Ono sto su Nemci bili u Evropi to su Japanci bili u Aziji i na Pacifiku.
  • мире

    06.08.2011 12:42
    За овај геноцид наравно нико није одговарао...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna