Info
16.08.2011.
15:23
Penzije i plate u javnom sektoru biće povećane u oktobru, kako je zakonom propisano, a novac za te namene je obezbedjen u budžetu, saopštila je danas Vlada Srbije.
  • dem

    17.08.2011 07:43
    VaskezNS
    odlucuju?, hoces reci sprovode i pisu u izvestajima, zna se ko odlucuje.
  • 17.08.2011 07:41
    U Vojvodini u drzavnim organima tih povisica nije bilo jos uvek imamo Kostresove i Cankove plate od ovih ni dinar nismo dobili.
  • dem

    17.08.2011 06:46
    Radim u drzavnom organu i vec 5 godina nisam videla te povisice o kojima pricaju, a plate nama sluzbenicima su tolike da kad sve poplacamo ostane nam 10000 za mesec dana zivota i zabluda je ljudi koji pricaju da mi imamo velike plate, mozda funkcioneri ali mi mi smo jad i beda a kao radimo u drzavnom organu, blago nama.
  • Nezavisni Vojvodjanin

    17.08.2011 05:39
    osecam se kao idiot
    jer sam prosle nedelje uplatio 90000 dinara dorinosa i poreza kao pausalac,a za to dobijam samo 6 meseci overenu zdravstvenu knjizicu,koju necu koristiti ,i opet sam kroz 6 meseci u dugu.Meni niko nije povecao mogucnost zarade,nego je ista ta drzava svojim uredbama,i pravilnicima meni onemogucila da se bavim svojim registrovanim biznisom,a jos se pre dve nedelje pojavio i onaj komunalac,te slikao tablu sa firmom na mom zidu,na mojoj kuci i nalozio mi da je skidam ili da placam oko 50000din godisnje za reklamu,a vec je stiglo resenje od 17000dinara za taxu na istaknutu firmu.E ovaj komunalac kaze nije to to,oni su druga oblast,a taksa na reklamu su opet druga firma.Znaci da sam idiot koji pokusava da legalno radi u ovoj zemlji,jer kako se kome digne tako izmislja sebi prihode ,i namesta nam taxu na taxinu taxu.Toliko o ovoj voljenoj zemlji koja se brine o razvoju malih i srednjih preduzeca ,da brine se kako da nam namakne taxu ,na taxu za disanje i trosenje kiseonika ,i za zauzimanje vazdusnog prostora jer hodamo ulicama njihovog carstva
  • Vaskez NS

    16.08.2011 20:07
    @Petar
    Ovo povećanje se odnosi samo na penzionere, zdravstvo, prosvetu, policiju, državne i ostale činovnike i ćate...to je "javni sektor".

    Ako si ti u državnoj firmi o vašim zaradama odlučuju vaši upravni i izvršni odbori...a koji su opet, ruku na srce, u vezi sa ovima iz Vlade.
  • Petar

    16.08.2011 19:10
    Radim....
    ...u državnoj firmi i nijedno od tih povećanja plate nisam video a ne verujem ni da ću oktobarsko!
    Verovali ili ne!
  • Jo

    16.08.2011 17:49
    Disciplina
    Vlada će nastaviti sa jačanjem finansijske discipline u oblasti javnih prihoda i štednjom na svim nivoima, uz puno poštovanje zakonskih obaveza utvrđenih fiskalnom politikom", navodi se u saopštenju.Prva dva dela saopštenja su za one koji pare zaradjuju i uplaćuju u budžet a treći za gologuzane na budžetu.Odakle ste pare obezbedili kad ste u junu potrošili ko zna koliko više nego što ste zaradili.U celu ovu priču ne računam penzionere
  • Vaskez NS

    16.08.2011 17:39
    "Vlada će nastaviti sa jačanjem finansijske discipline u oblasti javnih prihoda i štednjom na svim nivoima..." - fuckin' ubeliveable !!!

    Prateća informacija dizanju rashoda u javnom sektoru kaže da ih oni doživljavaju kao štednju ?!?

    Pa ovi su stvarno bunike jeli !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna