Info
17.12.2011.
12:53 > 15:35
Oko 150 vlasnika pasa okupilo se, zajedno sa svojim ljubimcima, na protestu u Beogradu protiv najavljenog uvođenja godišnje takse od 30.000 dinara za držanje opasnih rasa.
  • Mačker

    05.11.2013 14:01
    Ne postoje opasni psi, postoje samo opasni vlasnici!

    Ni ove pobune vezane za slučajeve kada psi ujedu malu decu ne razumem. Ko treba da pazi na to dete koje se igra sa psom? Dete k'o dete (pogotovo ako je malo), hoće da povuče psa za uši ili rep, a roditeljima je to, pretpostavljam, jako slatko i milo i ne uče ih da se i prema životinjama treba ponašati sa poštovanjem. S druge strane - pas k'o pas, reaguje kako je naučen. Strašna vest, psi nam ujedaju decu, a onda se ispostavi da je dete tom trenutku bilo bez nadzora od strane roditelja ili neke odrasle osobe.

    Dobro je rekla jedna moja poznanica - nisu psi i deca za svakoga.
  • Vojvodjanka

    18.12.2011 15:03
    O napadima na decu...
    Najveća zabluda je da pas neće napasti dete. Nagli pokreti i nagli i prodorni zvuci su ono što iritira ono praiskonsko, divlje, u najvernijem čovekovom prijatelju. Ostaviti dete bez nadzora u prisustvu psa je zločin. Ali zločinac nije pas nego odrasla osoba koja ostavi dete sa životinjom a da detetu nije rečeno kako da se ponaša u društvu psa.

    Napadaju nas lutalice. A lutalice imamo zahvaljujući ljudima koji su se poigrali sa slatkim štenetom pa shvatili da takva igračka raste i nije za njih.

    Uostalom, sećate li se dogadjaja kada je ZLATNI RETRIVER izujedao dete?

    A ZLATNI RETRIVER ne spada u "opasne rase"!

  • Spark

    18.12.2011 09:39
    glupani
    Ne mogu da smisle nista pametnije, nego samo da klepaju ljude po usima, da im otimaju pare.
    Niko nikada nije napravio ozbiljnu evidenciju o napadima pasa (kada, koji pas, koga, gde, u kakvim okolnostima...). Samo lupetaju napamet. U Srbiji je mnogo opasnije je preci ulicu na pesackom prelazu, nego ceo dan sedeti u kavezu punom pit-bul terijera. U atmosferi histerije i linca pokusavaju da proguraju jos jednu glupost od zakona.
    Tako je u svim oblastima. Nestrucni i nesposobni, ali puni 'ideja'.
    Uskoro ce nekom pasti na pamet da psi ne vole srpski narod i da se tome mora stati na kraj.
    Kakvi smo, dobro da nas psi ne ujedaju cesce.
  • 021

    17.12.2011 20:10
    @dragan
    a mi smo cvecke?! gde mi seremo i pisamo?! daaa....u solju....iz solje u kanalizaciju....iz kanalizacije bez ikakvog preciscavanja u dunav...
    a pod broj dva - ko bi djubrio travnjake u gradu?! ti?! zelenilo?!
  • Lalo

    17.12.2011 19:29
    Komentari
    Mene samo zanima kakve ćete komentare ostavljati ovde kada neka od ovih zveri ponovo napadne neko dete.
  • Vojvodjanka

    17.12.2011 17:19
    A opasni avlijaneri?
    Pas je opasan onoliko koliko ga vlasnik nauči da bude opasan. Rasa sama po sebi nema veze sa opasnom naravi i kvit posla. Ovakva budalaštine za glasanje i raspravu samo odnose novac poreskih obveznika, trućanje na tu temu u parlamentu je mlaćenje prazne slame!!!

    I još i ovo: NARAVNO da će mi u avliji biti žestok, lajav, ujedljiv šarov, garov, šta li već. Ako država nema načina da me zaštiti od lopova i bagre kojekakve, itekako će me čuvati kucov za ono malo kostiju i splačina što mu bacim sa stola. I krajnje je vreme da ove lajave političare oteramo, pa makar i napujdali kerove na njih. Ako ostanu još koji dan na vlasti - dobro biti neće!!!
  • 17.12.2011 15:19
    Pit bul terijeri su iace zabranjeni jos 90-tih, ali se ta odluka postuje kao i sve ostalo u ovoj zemlji.
  • cole

    17.12.2011 14:43
    glupani
    Još jedan u nizu stupidnih predloga. Neverovatno providan način da se opet otmu pare a da se problem ne reši. kad sam glasao za ove (poslednji put) nisam ni slutio koliko glupaka, pohlepnih i kvarnih imaju u svojim redovima. Ovo je primer ne razmišljanja ili neznanja. Pre svega nemam psa (samo uh volim što bi reko jedan naš političar) ali dobro znam da rase nisu problem. Samo je neke lakše a neke teže naučiti da budu opasne, ali svakako ih uči čovek. Dakle da li će ova uredba zaštiti građane. Naravno da neće. Bahati idioti će platiti taksu i i dalje izvoditi pse na ulicu bez korpe i trenirati ih za borbe, a država umesto da radi svoj posao i da preko svojih institucija ( policija, komunalna policija )kažnjava takve sa po recimo 30.000 din. će sada da udari taksu po svima. Možda se boje da ovi gore spomenuti ne napujdaju pse na njih. Ja imam predlog. Povodom vesti od pre koji dan o opasnom klincu u školi u Petrovaradinu da se uvede i taksa na decu od recimo 100000 din ( valjda deca više vrede ) pa onda po analogiji stvari neće više biti opasne dece. Ili da neke rase pasa jednostavno pobijemo.
    ps. imam drugara čiji je staford poput mačeta.
  • DRAGAN

    17.12.2011 14:18
    KEROVI
    TI ISTI KEROVI SERU I PIŠAJU GDE GOD STIGNU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna