Info
06.06.2012.
10:44 > 11:19
Iako je pritvor mera koju bi sud trebalo da primenjuje samo ako ništa drugo nije svrsishodno, u pritvorskim jedinicama u Srbiji trenutno se nalazi oko 3.000 osoba, što je daleko više od postojećih kapaciteta.
  • MiLena

    06.06.2012 14:19
    U Srbiji ništa novo
    I budala zna da u našem "reformisanom" (čitaj: politizovanom) pravosuđu (sudovima i tužilaštvima) ne pada na pamet da priznaju greške, pa važi preporuka da se pritvorenik bar za nešto osudi, da ne bi dobio mogućnost da tuži državu.
    Iz tog razloga često menjaju optužnice, jer prvobitne ne piju vodu, pa se pišu onako "usput" druge.
    Primera je mnogo od onih nepoznatih slučajeva do onih opštepoznatih tipa "Mile Dragić", odnosno pritvorenik i optuženi mora biti za nešto po svaku cenu osuđen!
  • VladimirR

    06.06.2012 13:34
    Nesposobni
    Problem je u neefikasnom sudstvu i tuzilastvu, a ne u velicini i broju zatvora. Do 30 dana pritvora je neki standard koji je potreban dok se ne prikupe dokazi i pripremi sudjenje. U izuzetnim slucajevima do 60 dana.

    Medjutim, ne znam kako, ali izgleda da postoje jos neke zavrzlame po zakonima koje omogucavaju da ljudi budu u pritvoru i po 7-8 meseci - bez sudjenja, bez prikupljenih dokaza, bez realnih razloga.

    Jedan takav slucaj se moze pratiti na www.kojesledeci.com - i dalje nije jasno zasto su uopste momci bili u pritvoru vise od pola godine, s obzirom da su radili legalno (bar su tako smatrali i dalje smatraju), a druga strana ni posle 2 godine jos uvek ne moze da dokaze suprotno.
  • G

    06.06.2012 12:23
    Da li je palo nekom na pamet da napravi novi zatvor? Imajući u vidu stanje u države, trebaće nam više od jednog.
  • Smy

    06.06.2012 12:11
    @ NESPOSOBNI!
    Naravno da su nesposobni da reše problem. Probleme rešavaju tehničari, inženjeri, filozofi, ... Političari nisu sposobni da reše ni jedan problem, oni samo stvaraju nove. Jednostavno nam više nisu potrebni.
  • NESPOSOBNI!

    06.06.2012 11:12
    Prenaseljenost zatvora ili sve veca populacija beskucnika i kriminalaca na ulici, pitanje je sad.
    Nesposobni ste da resite problem.
    NESPOSOBNI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna