Info
07.06.2012.
07:44 > 10:54
Jedan radnik je poginuo, a drugi je povređen kada se velika količina zemlje obrušila u kanal u ulici Pavla Vujisića u Veterniku.
  • 07.06.2012 10:03
    @NAŽALOST
    Zaštita na radu i ne treba da bude predmet tendera, jer se PODRAZUMEVA. Za to što neko može da radi bez ispunjavanja mera zaštite koje su zakonske, a ne ugovorne prirode isključivi krivac je inspekcija.
  • IME

    07.06.2012 08:26
    NAŽALOST
    Ovo će se dešavati sve dok na tenderima za javne nabavke cena nosi najveći broj bodova, onda način plaćanja i rok. Za opremljenost,stručnost, zaštitu na radu niko nepita.
    Onda kad se desi... Priča se o tome par dana, a posle se sve zaboravi i opet po starom DžA BU!

    Saučešće porodici.
  • kata

    07.06.2012 06:51
    Izgubljen je ljudski zivot,nazalost, kao direktna posledica lose vodjene politike izvrsne vlasti...omogucena je masovna nelegalna izgradnja na oranicama(nepostovanje zakona),a onda sve naopako...prvo kuce, zatim vodovod,pa kanalizacija,pa put, jednog dana!
  • Inženjer zaštite

    07.06.2012 06:37
    Dokle više?
    U ovom slučaju istražni sudija i javni tužioc treba da traže odgovor na sledeća pitanja; Da li je inspekciji rada podneta prijava o početku radova na predmetnom gradilištu od strane izvođača radova-investitora? Da li su sačinili elaborat o uređenju gradilišta za bezbedan i zdrav rad? Da li postoji sporazum između izvođača i podizvođača radova o sprovođenju mera i propisa iz oblasti bezbednosti i zdr. na radu? Da li je poslodavac doneo akt o proceni rizika na radnom mestu i u radnoj okolini i utvrdio radna mesta sa povećanim rizikom? Kako je rad u dubini posao sa povećanim rizikom, da li zaposleni poseduju lekarsko uverenje o periodičnim lekarskim pregledima? Da li su zaposleni obučeni za bezbedan i zdrav rad? Ko je odgovoran što propisno nije izvršeno razupiranje rova? Da li je poslodavac odredio stručno lice za bezbednost i zdravlje na radu? (pri tome ne mislim na frizerku, tehnologa za prehranu ili nekog šustera sa položenim nakaradnim stručnim ispitom, već na odgovarajuće tehničko lice. Da li su zaposleni obučeni za pružanje prve pomoći, kao i da li izvođač radova ispunjava ostale zakonom propisane uslove za obavljanje svoje delatnosti? ZAŠTO INSPEKCIJA RADA NIJE IZVRŠILA INSPEKCIJSKI NADZOR NA GRADILIŠTU PRE POČETKA RADOVA?(pri tome ne mislim na inspektora pravnika, nego kompetentnog inženjera. Novinari kada oni sve to ne znaju, pitajte ih vi! Pitajte ih takođe da li će ovakve firme dobiti zabranu rada iz delatnosti za koju nemaju reference! Prozovite, osim inspekcije i Upravu za bezbednost i zdr. na radu, kao i resorno ministarstvo! Molim Vas da konačno date svoj doprinos kako bi se izvršio pritisak da se konačno odgovorni nađu u zatvoru. Ljudi pa u ovoj vuko...... više stradamo nego za vreme ratova!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna