Info
12.02.2013.
09:33 > 06:55
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je žalbu države Srbije i potvrdio prvostepenu presudu u korist Saveza udruženja boraca Srbije 90-99. godine koji su tom sudu svojevremeno podneli žalbu za isplatu ratnih dnevnica za učesnike rata na prostoru nekadašnje Jugoslavije.
  • zrenjaninac

    21.05.2013 10:31
    zasto juzna pruga
    stalno se spominje juzna pruga,kursumlija,leskovac itd... a gde je vojvodina,sta smo mi,sada se ne spominjemo a kada je trebalo da se bori celu vojvodinu su povukli tamo.Mnogi su odavde pogilnuli ostali invalidi,psihicki otisli u k... Svi imamo pravo na to kao i juzna pruga tako i vojvodina,svi mi cekamo taj novac,a dok ga docekamo od drzave mocice sa tim novcem spomenik da nam dignu,nema nista od ove vec sjebane drzave nista da dobijemo,vec samo i ovo malo sto imamo da joj damo,jer im treba ,sirotinja su,muka mi je od njih
  • 14.05.2013 07:16
    kad ce ta isplata za nas sirotinju koji nemamo nista a jedva cekamo tu isplatu zivimo na ulici nemamo ni kuce zivimo de stignemo mi romi koji smo bili na ratistu ne dajunam nista u kursumliji pa se pitam kadace ta isplata i to sto smo uzeli a uzelismo 180 hiljada dinara a ima puno njih kojisu uzeli i po milijon dinara pa dalije to posteno ami sirotinja 180 hiljde dinara a kad su dosli danas pokupe na ratiste tad smo bili dobri a sad kad treba dase isplati dnevnice ne maih nigde pa vas molim ovom porukom da mi odgovorite kad ce isplata da pocne ovde nas stalno lazu pozz kursumlija
    SP Nnk
  • Spark

    13.02.2013 07:03
    nesretna ljubav
    Evropa daje dnevnice svojim 'neprijateljima', Srbija se zali? Patriotizam u praksi. Ko voli ovu drzavu, nesretno je zaljubljen.
  • NOVOSADJAN

    12.02.2013 21:30
    @Novosadjan
    Nije Srbija ali jeste Novosadski korpus.
  • Sremac

    12.02.2013 21:28
    Da plate nego sta
    Po cenu bankrota drzave treba traziti sve do poslednjeg dinara. kad oni nisu razmisljali o bankrotu zasto bi sad mi.
    Ova drzava je korumpirana do srzi a sudovi rade kao SZR . Kako kazu lokalni mocnici tako se sudi i presudjuje. Kad sve na kraju ode na neutralan teren onda kuku lele ode kicma drzavi. Nema tu drzave to je problem
  • PericA

    12.02.2013 17:34
    Nema namestaljki
    Dobro je ovo. Nije sud u Strazburu kao sudovi po Srbiji pa da se presude steluju.Sto se tice lomljenja kicme krivi su domaci sudovi i sudije koji presudjuju po volji politicara i lokalnih mocnika pa na kraju placaju i ono sto se moglo izbeci. Ako je drzava lomila kicmu rezervistima zasto bi oni oprostili drzavi. Samo napred svi koji su nezadovoljni presudama neka trze pravdu u Strazburu. nema tamo telefonskih poziva i namestaljki.postuje se zakon i ono sto je napisano.NEKA SE ZAPITA DRZAVA IMA LI SMISLA DA STALNO PLACA BAHACENJE POJEDINACA.
  • radojica

    12.02.2013 16:25
    hocu svoj deo,nece te da me prevarite...
    Nikolicu,ti ako neces da lomis kicmu drzavi, nemoj!Nama su lomili zivce,razum,kicmu i porodicu!Treba je dokusuriti,kad su mogli tajkuni,politicari i ostali olos mozemo i mi napaceni borci! Pokojna mi je majka isplakala reku suza,otac popio reku rakije,dok ja jos uvek imam kosmare.Ta sica od love je toliko mala,da nije za 5 posto nadohnade,ali je dovoljno nas ratnika,pa ce ona frizerka od guvernerke,morati da odstampa pozamasnu sumu novca za isplatu! Mrzim SPS,kompletan DOS, SPO,SRS,SNS i ostale politicke smradove!
  • novosadjan

    12.02.2013 15:50
    pa nije srBija ratovala otkud to
  • lokkero

    12.02.2013 15:36
    ...
    To su smesne pare...skoro da je ponizavajuce,za 94 dana svakodnevnog bombardovanja,prezivljavanja zaseda,minobacackih napada,snajperske vatre itd... (ne)dati jednu prosecnu nemacku platu je smesno...
  • vojnik

    12.02.2013 14:03
    @vlada-pljacka
    Vlado,da li ta tvoja prica licno iskustvo ili si procitao u novinama?
    Mozda su ti to rekli neki iz NVO,npr. S.Biserko i N.Kandic.
  • Vlada

    12.02.2013 11:34
    ...
    Sada neka se svako zamisli kada sledeci put idemo da ratujemo. Svaki rat je i pljacka, a rat na prostorima bivse SFRJ priveo se kraju kada vise nije bilo sta da se opljacka... Borcima treba nadoknaditi stetu, platiti dnevnice i staviti prst na celo pre eventualne "odbrane svete zemlje i najskuplje srpske reci".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna