Info
11.12.2013.
07:54 > 08:34
Gotovo svaka treća porodica u Srbiji nema dete, a najveći broj bračnih partnera koji ovom svetu neće ostaviti naslednike živi u ruralnim sredinama, glasi najalarmantniji podatak Republičkog zavoda za statistiku, koji je izveden iz poslednjeg popisa stanovništva.
  • novosadjan

    12.12.2013 00:51
    izgleda da je ovde pozeljno praviti sirotinju i bedu
  • 11.12.2013 10:11
    Kondomi, ljudi, kondomi
    Ta priča - "bela kuga", "Srbija zemlja starih" - perfodna je poruka političara da narodu kaže: "Je*ite se, stoko!". I sa ovim mladima ne znamo šta ćemo - nemaju posla, nemaju šta da jedu, pa još i decu da počnu da prave... Da imam 25-30 godina otišla bih odavde momentalno. Imam 50 godina - suprug i ja nemamo posla, a decu mi hrane i školuju roditelji (samo da požive starci da porodično ne pocrkamo). Nikada neću dobiti ni posao, a ni penziju. Moj život je okončan. Mogu samo da biram kako ću da krepam. Možda doguram do obnove Žeželjevog mosta, pa se ritnem preko ograde na dan otvaranja... Eventualno...
  • Zoe

    11.12.2013 09:44
    Dedamrazarina
    Srbija se zadužuje 143 e u sekundi.Jel treba da rađamo robove koji će pljačku i bahatost da vraćaju???
  • Vlada

    11.12.2013 09:22
    @Vvvv
    Sami smo birali te koji nas uništavaju.
  • mlada vojvođanka...

    11.12.2013 09:14
    pa....
    razbesneli ste me od jutros Ovim člankom! a to ne volim pa sam i odustala skoro od komentara,nije lepo pisati u ljutnji, ali ipak evo da dojavim: DA BI ČOVEK IMAO DETE DANAS U OVOM VREMENU I NA OVOM MESTU GDE MI SADA ŽIVIMO mora da ima siguran posao, mora da ima krov nad glavom, mora da ima zdravstvenu zaštitu i mogućnost da to isto dete hrani,oblači i školuje! Ako neko misli drugačije taj ne zna šta je normalno rasuđivanje,(a takvi ne treba ni da imaju decu...davno se za to i sama priroda pobrinula,pa o njima neću!)U Srbiji "mladi" u proseku ni do 35 ne mogu da se zaposle, iznajmljivanje stana je mislena imenica, a vlasništvo nad istim čista utopija! Ako nemaš roditelje da ti to sve obezbede kao vrla nam guvernerka svojoj ćerki, možeš samo da zvrjiš po kafićima za 100 dinđži da se malo skrajneš i glumiš da živiš...Ako si uspeo preko partije ili rođe da se ipak ubaciš u kakvu firmu, rintaš na određeno od pola osam pa dokle ti gazda kaže, ali ne kraće od 18.oo/19.ooh bez toplog pbroka, bez pauze, bez mogućnosti da digneš kredit, a sve to za celih 30.000-tak soma s kojim opet za 100 dinđži, pod uslovom da umeš da rasporediš, možeš da gluvariš po kafiću i zamišljaš da živiš, jer si s proleća uspeo da kupiš kupaće gaće, a s jeseni kapu!!! Ako pak oba bračna druga rintaju po ceo dan,nasledili stan od babe i imaju sreću da im roditelji čuvaju(greškom) rođeno dete po ceo dan, pitam se - šta će im tek onda dete kad ga vide sat pred spavanje!? Da su deca za babe, valjda bi ih one rađale? Populistička politika tipa - ja ću napraviti dete, naći će se neko da pomogne samo stvara još veću bedu i ogorčenje kod omladine koja raste u nemaštini,izaziva večni bunt i neminovno dovodi do zaoštravanja odnosa u društvu - silne knjige napisane, ko ne zna neka pročita...Ovako se životari danas u Srbiji uz talambasanje o Kosovu koje nas je dotuklo ali vlas ima hasne pa podgreva mrtvaca, potrošačkoj korpi koja nas zasmejava i politici koja je najveća kur***** ups...nije lepo da nastavim, jedino da dodam DA OVO SVE NISU USLOVI NI ZA ŽIVOT A KAMO LI RAĐANJE!

  • 11.12.2013 09:10
    Promena brojnosti populacije je normalna pojava
    Za sve postoje razlozi/uzroci i treba poraditi na njima. Mi smo izgubili dete odmah posle porođaja, a zbog stresa pojačanog nehumanim, pa i nestučnim ponašanjem lekara tokom trudnoće i nakon porođaja, što se ukrstilo sa varvarskim raspadom bivše države, moje telo je zaključilo da je bolje da se više ne razmnožava. Smatram da većina mladih ljudi želi potomstvo, ali zbog zagađenog i turbulentnog okruženja osetljivije osobe gube reproduktivnu sposobnost. Da li je to dugoročno gledano dobro ili loše, ne znam, ali, preživeće najjači. Kao i uvek.
  • 11.12.2013 08:58
    Imati dete u Srbiji je neodgovorno.
  • dj

    11.12.2013 08:55
    Porodica je univerzalna ljudska zajednica koju čine odrasli reproduktivno sposobni partneri i njihovo potomstvo, ali i dalji srodnici koji žive zajedno sa njima.
    Iz ovoga proizilazi: "Svaki treći bračni par ..."
  • vvvv

    11.12.2013 08:52
    porodica
    Uništili su nam državu ........ još i porodicu, pa će bit zadatak završen !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna