Info
11.12.2013.
11:11
Formiranje odbora za unapređenja sporta u školama jedan je od najvažnijih rezultata koje je Ministarstvo sporta postiglo za 100 dana rada u novom sastavu, rekao je danas ministar Vanja Udovičić, dodajući da će među prioritetima budućeg rada biti odvajanje huligana od navijača.
  • 021

    11.12.2013 14:38
    Kako?
    Kako vratiti sport u škole, kada u vrtićima ukidaju fiskulturne sale "Kod nas nema listi čekanja, ili su bar smanjene". Deca koja hoće da se bave sportićem mogu ako plate školicu sporta pošto u vrtiću nema fiskulturne sale jer je pretvorena u učionicu.
  • Milka

    11.12.2013 14:24
    Samo jos...
    Samo da se nadovežem na poslednji komentar.
    Naše školstvo treba iz korena reformisati. Škole više ne prave radno sposobne članove društva. Akcenat je dat potpuno pogrešnim stvarima pa tako imate apsurd da su najvažniji predmeti u stručnim školama upravo oni najmanje bitni tipa Sociologija, Filozofija, Hemija, Fizika,... dok se stručni predmeti stavljaju u drugi plan. E sad koje će dete pored svih obaveza naći vremena i za sport? Malo je takvih. Smatram da su deca preopterećena i da zarad njihovog mentalnog i fizičkog zdravlja škole moraju pod hitno da se reformišu.
  • Igor

    11.12.2013 13:47
    Aha
    A ko kaže da sport nije vraćen u škole...Tuče svaki dan, upotreba motki, palica, mačeta i ostalih sportskih rekvizita...
    Prebijanje profesora, pre,za vreme i posle časova, roditelji trče u školu da spašavaju decu, pa zajedno sa decom beže...iha..sportskih disciplina koliko hoćete...
  • aha

    11.12.2013 13:45
    A može i drugačije
    A zašto ne bi prioritet u školama bio promovisanje znanja , a ne da se svaki klinac pali na to da postane Nole, ili ne znam već koji sportista.
  • 11.12.2013 11:58
    Naši Srpski lončići
    Pod jedan. kakve veze imaju huligani sa ministarstvom omladine i sporta.
    Zar taj segment ne treba da reši policija i sudstvo.
    Pod dva. Kako vi mislite da vratite sport u škole.
    Zar naša deca nemaju časove fizičkog. Zar ti isti nastavnici nisu u obavezi da da drže sportske sekcije. Jasno da ovaj problem treba da reši školstvo.
    Pod tri. Za sport u školama su neophodne sale za fizičko. Pola škola nema adekvatne uslove jer nemaju salu ili su sale ruinirane. Znači treba poboljšati objekte. Problem treba da reši ministarstvo građevine i razni investicioni fondovi.
    Pod četiri. I da škola ima salu, ona je zauzeta nastavom u dve smene od ujutro do uveče do sedam sati. Zar neko misli da bazira razvoj školskog sporta u ponoćnim terminima. Problem školstva što nemamo uslove da deca idu u vek u prvu smenu.
    Pod pet. Kada bi se sve ovo i rešilo, zar mislite da ovo naše školstvo ima kapaciteta da primi još gomilu nastavnika fizičkog koji bi se bavili decom kao vannastavne aktivnosti.
    Pod šest. Kako mislite da uspešnu decu nagradite. Od diploma i kinskih medalja su se deca već pogrbila. Dajte im neke društvene benefikte. U Sloveniji dobijaju besplatan prevoz, o opremi da i ne govorimo, najbolji dobijaju besplatno studiranje i sl. Odakle mislite te pare da obezbedite.
    PRVO OBEZBEDITE PROSTOR, PA KVALIFIKOVANE TRENERE PA TEK ONDA RAZMIŠLJAJTE O ANIMACIJI DECE I OMLADINE ZA BAVLJENJE SPORTOM.
  • Vlada

    11.12.2013 11:39
    @Gimli
    Tašna-mašna ministar. U pravu si Gimli, običan pajac!
  • Gimli

    11.12.2013 11:24
    maknite ovog pajaca...
    1. ministar je i omladine a ne samo sporta neka mu to neko objasni...
    2. sasvim sigurno su mediji krivi z apromociju huligana, nikako nije kriv ministar policije koji slavi sa njima uz baklje izbornu "pobedu"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna