Info
11.12.2013.
16:49
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas da je od usvajanja Ustava 2006. godine, Vojvodina zakinuta za preko milijardu evra i da je za taj novac moglo biti otvoreno 200 hiljada radnih mesta što bi rešilo problem nezaposlenosti u Pokrajini.
  • Шмудл

    24.12.2013 11:46
    Која војвођанерска спика.
  • Matematika iz osnovne škole

    12.12.2013 13:08
    Ako se za 1.000.000.000 evra može otvoriti 200.000 radnih mesta,znači 5.ooo evra je jedno radno mesto. Za taj novac se,prema pisanju medija, može kupiti radno mesto u državnoj službi, ali stvoriti novo, nikako.
  • mixer

    12.12.2013 11:52
    Lexv odgovor
    pa sto ne pitas svoje bossove ko je unistio selo i poljoprivredu u Vojvodini? zasto su nam komunalije skuplje nego u Beogradu? Da se Vojvodina odvojila kao samostalna 90_tih danas bi hranila pola Evrope! I bolje da gledate ono sto vam je ostalo na jugu a nas na severu da ostavite na miru! Nadam se da ca uskoro neko iz Vojvodine imati petlju da ode u tu smesnu karikaturu od Skupstine Srbije pa da jasno i glasno kaze da hocemo referendum o samostalnosti! jer ova "autonimija" koliko tragicna toliko i smesna! Izadji na ulicu i pricaj s ljudima!
  • 11.12.2013 22:07
    @makijaveli - realnost
    Pa vi se onda vratite u SFRJ.
  • makijaveli

    11.12.2013 20:59
    realnost
    Onima koji to ne shvacaju, verovatno bi bilo jasnije kada bi znali kakva je situacija bila sa autonomijom u SFRJ, kada je Vojvodina imala svoje izvorne prihode i ostale nadleznosti.U to vreme, Vojvodina je penzije isplacivala mesec dana unapred, sto je za ove sadasnje republicke vlastodrsce ravno fantastici. Sada se ti izvorni prihodi direktno uplacuju u republicku kasu, i onda sa kapaljkom uz silno natezanje (Kostunicin model)jedan mali deo vrati u APV, uvek manje nego sto je propisano Ustavom. I za to niko nikada ne odgovara. Pa koga brige za Ustav, on je napisan tako da se moze tumaciti kako je volja onoga ko je na vlasti.
  • Krpelj, salasanski

    11.12.2013 20:29
    Otcepljenje Vojvodine nikako ne moze biti pretnja, vec jedino neipunjeno obecanje. Otcepljenje bi bio blagoslov, za Srbiju (onu malu). Idite, bre, vec vise.
  • Lexv

    11.12.2013 19:31
    pitanje
    Mislim da prvo treba utvrditi koja je to kolicina novca koju Vojvodina ulije u budzet pa tek onda pricati o procentima. Meni se sve nekako cini da je ova prica kako Beograd "muze" Vojvodinu na klimavim nogama. Sta je to sto uopste Vojvodina proizvodi (sem pokrajinskih politicara i pokrajinske administracije) pa da moze ne znam ni ja kakve pare da da Srbiji? Sve je po Vojvodini odavno crklo i nista se ne proizvodi a puna su nam usta toga kako hranimo Srbiju. Pre mi se cini da je u poslednjih 10 godina obrnutno...
  • amater, pa još nezaposlen

    11.12.2013 17:35
    A gde je onih nekoliko stotina
    hiljada zakinutih ljudi po celoj Srbiji. Živeo sam i tamo u Srbiji,sada živim ovde i ništa u tu Kostreševu priču ne verujem. Želimo da se poredimo sa svetskim autonomijama, skoro se neko razmetao ovde ponavanjem unutrašnjeg ustrojstva ogromne Nemačke, a u Srbiji stanovnika ko u Londonu. Pre bih zvao orisa Džonsona, londonskog gradonačelnika, da nam zavede red, nego bih ovom gladnom vlasti i pravde dao ćurke da čuva.
    Borcima za autonomiju je samo za privilegije koje nosi izvršna vlast. A ovde sve ključa od uspešnih lidera...vidimo svakog dana, njihova uspešnost nam odavno izlazi na nos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna