Info
08.09.2014.
09:04 > 10:17
Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu, Branislav Bogaroški, izjavio je da Vojvodini mora da se isplati 840 miliona evra obeštećenja zbog prodaje Naftne industrije Srbije (NIS) ruskom Gaspromu.
  • Paja

    10.10.2014 10:14
    LSV
    je bila u koaliciji sa onima koji su to uradili, sad se nesto setili da se bune. Jeste, NIS je prodat suprotno interesima nase drzave, ali bivsih radnika mi uopste nije zao. Svi znamo zasto, da ne davim.
  • НиколаНС

    09.09.2014 19:25
    "Независна ревизорска кућа"
    Ма немој. НИС није вредео ни пишљива боба. Био је легло корупција, криминала, прања новца и непотизма. Као такав је био рак рана Србије. Руси су луди што су дали и тих 400 милиона. На њиховом месту, ја бих тражио бар 100-200 милиона да ми исплате, да би преузео НИС. Немојте да лупате глупости. Колико су пара запосленима уплатили на име отпремнине. Него су, бивши запослени у НИС-у, навикли на добру лову, а да за то не уложе никакав рад и труд, па би сада да се врате. Само тешко, јер гле чуда, нови власник НИС-а, не жели да финансира нерад, лоповлук, излежавање и бахатост. Срам их било. А онај паметни, који хоће да доведе Тexaco , мисли да ће бити другачије. Људи са ових простора су се увек истицали својом глупошћу (мислим на Београд, Бачки део Војводине, и један део уже Србије), да су им увек били ближи тлачитељи у односу на оне који им нису ништа лоше учинили. Зато, "господо оштећени", проверите своја "оштећења", и љубите Русе у дупе, јер само су они били довољно велике будале да дају 400 милиона, за нешто што не вреди ништа. Наведени
    Тexaco не би платио ништа, узео би све и отишао, оставивши за собом пустош и болест, као што то ради свуда у свету. Али је зато врло ревносно финансирао бомбардовање тог истог НИС-а над којим ламентирате. Е јеб'о вас исти.
  • 08.09.2014 19:47
    TAUR
    Kad god procitam LSV setim se -di su nasi novci?Pitajte svoju koaliciju.
  • Vosa

    08.09.2014 15:41
    @СРБIN
    Misevi?Bolje da ne vidis Ukrajinski scenario.I ti i tvoja grupa devijantnih pavijana(navijaca).Bilo bi bez 'te noge posracu vas.Vojska, hahahhahaha.Smesan si decko.Odmah nasilje.ne vredi sa "velikim srbendama " pricati.Oni znaju samo jezik sile.
  • Valerija

    08.09.2014 15:09
    Lokalni politički cirkus
    A da Vojvodina plati dugove NIS-a?
    Ne zaboravite da je u okviru njega i dug sadašnjeg Srbijagasa, tada JP "NIS gasa2!

    Naravno, kao i sve ono što je NIS imao monopol u Republici Srbiji (kao tržištu), ...e koliko ja znam to je daleko više od ovog što sad Čana sada traži (sa svojih 3% popularnosti u Vojvodini).
  • V

    08.09.2014 15:02
    "Само се бојим да би вас једна просечна навијачка група спустила на земљу кад би било шта покушали, а камоли државни органи или војска...
    Смешни сте интернет сепаратисти. Грохотом се смејем ХАХАХА"

    Pa eto , i sami priznajete.
    Drzavne falange - navijaci.
    Para-vojska zaostale i bedne Srbije.

    Mnogo ste jaki,u svakom pogledu, zato su se svi odvojili od zgadije.
  • 08.09.2014 14:26
    VR
    Treba tražiti obeštećenje za uzurpaciju NAP-a. Obeštećenje za 25 godina okupacije.
    Obeštećenje za ratove u koje su Vojvođani nasilno odvođeni.
    Obeštećenje za proterane i pobegle Vojvođane.
    Obeštećenje za ukidanje autonomije, za upropaštavanje Vojvodine.
    A to ko je krao, a ko ne, utvrdiće sudovi Republike Vojvodine.
  • СРБIN

    08.09.2014 14:23
    мишеви
    @Vosa
    Trazi novac, Vojvodina da se odcepi od ostatka nazovi drzave i u majcinu.
    --
    Па одцепите се већ једном шта чекате? Видели сте у Украјини како се бори за независност па ето вам рецепта.
    Само се бојим да би вас једна просечна навијачка група спустила на земљу кад би било шта покушали, а камоли државни органи или војска...
    Смешни сте интернет сепаратисти. Грохотом се смејем ХАХАХА
  • 08.09.2014 14:21
    И Чанку да дате бар 5%, јер му је то његова борба дала!
  • bojann90

    08.09.2014 13:31
    aaaaaaaaaa
    Treba da vrate pare,NIS je vredeo mnogo vise,neko je tu uzeo lovu u dzep...
  • 08.09.2014 12:34
    Kad smo vec kod potrazivanja, da vidimo koliko se LSV nakrao.
  • Ovi hoće da se ogrebu

    08.09.2014 12:13
    ko to hoće novac
    Mom su ocu ceo život skidali od plate za izgradnju tog NiS-a,a ovi sada hoće da pokupe kajmak,kao fora za Vojvodinu. Pa dragi LSV kada pokupite taj novac ,otvorite malo industrije u gradu da se puni budžet,pa da imate uloženo i duplo vraćeno. Otvorite Novosadsku mlekaru i Novkabel i Motins i svu industrijsku zonu ako Vam je stalo do vojvođana,a ne u vaš džep.
  • Inženjer petrohemije

    08.09.2014 12:10
    za Anonimus
    Jaoooo muka mi je od Vas bivših radnika NiS-a. A ko pita za nas stručnjake inženjere što smo bez posla! Sram da Vas bude kako ste sebični, da li ste Vi uopšte svesni koliko je odličnog kadra nezaposleno ! Dragi moji NiS-ovci bivši radnici i mi imamo porodice,pa smo radili i kao konobari i kao prodavci samo da bi prehranili porodice. Radili smo i na privatnim benzinskim pumpama kao točioci,iako smo intelektualci,a Vi samo kukate,i čekate da Vam opet neko nešto da kao što su Vam dali taj Vaš prvi i valjda zadnji posao. Uzmi niovine i traži posao,ako brineš o porodici,negubi vreme kukajući i paničenjem kako nemaš,radi bilo šta pa imaj. Ko radi neboji se gladi.
  • Dimitrije

    08.09.2014 11:58
    NIS
    Ne zaboravite da NIS trenutno u budzet uplacuje vise od milijardu eura. A ceo budzet je oko 13 milijardi... Razmislite pre nego sto pocnete da pljujete nesto. Ili nekoga.
  • Toma

    08.09.2014 11:39
    srbija da plati nekome nešto
    taj film neš gledati.

    LSV pokušava da sanira štetu nastalu svojim neuspešnim koketiranjem sa četnicima.
    Da je njih imalo briga za Vojvodinu nikada sebi ne bi dozvolili da se prljaju u svinjcu sa prepakovanim četnicima.

    Srbija je Vojvodinu opljačkala više nego bilo koja okupatorska vojska.
  • alo,alo

    08.09.2014 11:23
    @Kalimero
    za razliku od vas,mi ne bi bili nikome duzni !
    to sto ste nas oterali u dugove-lako ce mo,kada se napravi deobni bilans od 1918 !!!
    PS-pozdravljam slobodu komentarisanja na portalu radia 021!!!!!!!
  • EXnisovac

    08.09.2014 11:16
    EXnisovac
    Treba pozdraviti ovaj zahtev LSV jer prodaja NISa je sumnjiva i stetna po Srbiju i Vojvodinu. I ono sto niko ne govori i ne sme da kaze zbog toga sto je Kravcenko generalni direktor NISa potkupio vecinu medija a to je da je nekoliko hiljade radnika nasih domacih isterano iz NISa pod raznim pritiscima uz saglasnost sindikalnih lidera Milenka Nedica i Gorana Takica. I nisu svi bili neradnici, rodjaci, prijatelji i nestrucni. Pa i Rusi kradu namestaju poslove svojim firmama nekoliko stotina ljudi su doveli iz Rusije i zaposlili da rade za velike pare. Znaci neko ko zivi u Novom Sadu je onemogucen da radi a oni doveli Estonce, Arape, Cecene da nama otimaju posao i proglasili ih za tzv velike strucnjake. Imali smo mi u NISu i jako dobrih inzinjera i pravnika i ekonomista. I niko da pita malog Ukrajinca Kirila Albertovica Kravcenka sta bi sa njegovim prvim saradnikom direktorom Rafinerije Pancevo koji je optuzen za primanje mita. Inace je gospodin pravi Rus. A o Dimitriju Fomenku da i ne govorimo.
  • DJoda

    08.09.2014 11:13
    ajde da za okruzimo milijarda!!
    i ovako kada i ako uzmete nesto, pa bar da nesto ostane tom istom narodu koji toliko spominjete i volite
  • 08.09.2014 11:03
    @EXnisovac
    Da, znam, teško je kada više nemaš platu veću od hiljadu evra, a da ne radiš ništa i još pri tom praviš štetu koju mi plaćamo. Nama ostalima je lakše jer nikada nismo osetili tako nešto, ali ipak te razumemo.
  • 08.09.2014 10:58
    Traži se obeštećenje, a niko ne spominje radnike NIS-a koji su bili prisiljeni da napuste NIS, uz tobožnji socijalni program, ostali i bez posla i bez tih para koje su dobili, gde će svi ti ljudi, ko pita za njih, pa ne može se od tih para živeti do kraja života, šta ćemo sa ljudima koji su ostali na pola puta, niti su za penziju, niti ih ko želi da ih zaposli i da do kraja odrade svoj radni staž. Država i njeno tadašnje rukovodstvo je najviše naškodilo radnicima, koji su bili prisiljeni napustiti firmu, jer ako nisu želeli samo ih razmapiraju, smanje plate, prebace u drugu zgradu i tamo sede i čekaju da budu tehnološki višak, znači svakako izbacivanje ne gine, dobrovoljno ili prisilno. A koliko je porodica zbog toga ostalo bez prihoda, da li se neko i za to upita?
  • Kalimero

    08.09.2014 10:49
    Halo, Lalosi. Dugujete li vi ikom ista, ili vi uvek izvucete deblji kraj?
  • Emotivni Dragiša

    08.09.2014 10:33
    Ha,ha,ha.....pazi da ne dobiješ po ušima od ruskih KGB-ovaca što rade u NIS-u....
  • 08.09.2014 10:22
    LSV da isplati građanima Srbije sve što su njihovi kadrovi napravili od računa i štete dok su vodili raznorazna preduzeća, a koji su naplaćivani od građana kroz porez i razne račune. Iznos će, pri tom, biti daleko veći od ovog navedenog.
  • Teča

    08.09.2014 09:44
    I ne samo da se isplati kešovina ! Treba neko i da krivično odgovara za prodaju nacionalnih resursa, a svi znamo ko je tada bio predsenik države i predsednik vlade. Tadašnji predsednik države se nije protivio prodaji NIS-a, a sada se tobož kao opozicionar bori za Vojvodinu, koju je ugrobario zajedno sa "Najevropljaninom", "kohabitatorom" i Tomom Akademikom.
  • db

    08.09.2014 09:40
    a ja a meni
    Samo Liga nije rekla koliko Canku od toga ide.,,
  • :)

    08.09.2014 09:35
    HA HA HA
    Ha ha ha, kako cete ih naterati da vam daju pare, Cankovim stapom? Ha ha ha!
  • Vosa

    08.09.2014 09:25
    Trazi novac, Vojvodina da se odcepi od ostatka nazovi drzave i u majcinu.LSV neka sredi prvo svoje redove , ako im je zaista stalo do Vojvodine.Srbiji nije !Sa nasom bagrom sredicemo stvari.Vi iz LSV:Izjasnite se za koga ste?Ciju stranu drzite?Pa naravno da je Vojvodina izgradila NIS.Dobro jutro Kolumbo.Nije valjda izgradila Jagodina.
  • alo,alo

    08.09.2014 09:16
    da se zna-
    1.nikada nis uvek NAP !
    2.rudnu rentu dici na 25 %,kao sto je u rusiji,i to retroaktivno !
    3.dovesti texaco !
    4.ruskim radnicima uskratiti pravo rada ili im dati max 3 meseca na godinu!
    5.ukoliko ne pristanu na te uslove,vratiti im koliko su platili,a ono sto su ulozili je manje od onoga sto su izvukli!
    6.vratiti NAP pravim vlasnicima koji su ga i gradili-gradjanima Vojvodine !
  • NS

    08.09.2014 09:04
    haha
    hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna