Info
28.10.2014.
13:44
Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević izjavila je danas da je izuzetno bitno što je na dnevni red Skupštine Vojvodine uvrštena rasprava o privatizaciji NIS-a i obeštećenju građana Vojvodine, a potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši rekao je da poslanici te stranke neće glasati za predlog o obeštećenju.
  • Severac

    29.10.2014 23:02
    Bravo, konačno i par komentara od strane ljudi koji razmišljaju, ne samo prepucavanja na relaciji "ova ili ona vlast, ova ili ona partija" Zašto uvek gledate ko postavlja pitanje a ne suštinu pitanja? Verovatno je tako lakše, jer ste verovatno zaokupirani šta će Kasandra ili Hurem da uradi u sledećoj epizodi....
    Ali sve to neko vrlo lepo scenira i naravno - koristi i sladi se. Bajatović i Dačić i još neki koji su im amenovali pomenuto nedelo, po dve doživotne bi zaradili da je nekog reda... Kolektivna bolest - kratka pamet uzima maha.
  • makijaveli

    29.10.2014 14:25
    neozbiljno
    Bas ima neozbiljnih komentara, koji namerno zaobilaze sustinu problema.
    -da je NIS na brzinu otet od APV da bi se mogao pokloniti Rusima za tepsiju ribe.
    -da je NIS imao veliki minus u bilansu, za koji niko nikada nije odgovarao, jer je prepusten kupcu.
    -da je NIS, a tu je ceo naftno-energetski kompleks-svi objekti NIS-a, i sve zalihe nafte i gasa pod zemljom dat za smesnu cifru i jos smesniju rudnu rentu, koja ne postoji nigde u svetu.
    -da Rusi velikom brzinom eksploatisu te nase rezerve ispod zemlje, vadeci ih sa cevima najveceg moguceg profila, sto se inace u svetu ne dozvoljava.
    -da su kupci odmah zaradili otkupnu cenu, sto pokazuje njenu mizernu vrednost.
    itd, itd
    I da ne zaboravimo, goaspodin premijer A.V. je nedavno postavio pitanje cene rudne rente, ali to je bilo vise zabava za narod, a ne da se nesto stvarno uradi po tom pitanju.
    A da ne pominjemo i famozni `Juzni tok` koji je bio u tom paketu, a od koga i dalje nema nista.
    Sve ovo bi se u nekoj normalnoj zemlje nazvalo izdajom nacionalnih interesa i sigurno bi neko odgovarao.
  • Watson

    28.10.2014 18:53
    @stefanos
    svaka čast. Odličan komentar!
  • Orwell Vegan

    28.10.2014 18:30
    Gde ste bili
    Kada je NIS poslovao sa gubicima? Gde ste bili kada je propala RVB? Da ne nabrajam. Od vas nista nije imala Vojvodina, samo stete.
  • Ivek

    28.10.2014 18:19
    Ne znam zašto toliko negativnih komentara na predlog kada je opšte poznato da je prisvajanje NIS-a od strane Republike Srbije i bukvalno poklon Rusima jedna od najvećih prevara na ovim prostorima.
    Treba pokrenuti i pitanje sramno niske rudne rente prema Rusima koje niko ne postavlja...
    Lako je prodati nešto budzašta kad zapravo i nije tvoje - eto to se ovde desilo a svi to dobro znamo priznali ili ne!
  • nebaždaren

    28.10.2014 18:11
    licemerje LSV-a
    Kad su već u zaletu neka predlože obeštećenje za Beočinsku cementaru, baš kao i za iskorištavanje prirodnih resursa po Fruškoj Gori!
    Neka se vidi ko je "besplatno" izdvajao delove nacionalnog parka radi eksploatacije od strane cementare!
  • stefanos

    28.10.2014 17:01
    Posto se svaka stvar moze posmatrati sa vise strana hajde da pokusamo sagledati kako ova situacija sa NIS-om izgleda sa suprotne starne od gledista LSV-a:
    Posto je NIS bio dravna firma znaci da je cela Srbija ucestvovala u finansiranju izgradnje pogona te firme (pa je u finansiranju izgradnje ucestvovao i, recimo, stanovnik sela Lucice kod Prijepolja). Posto su gotovo svi pogoni NIS-a (barem oni proizvodni) na tritoriji Vose u te pogone su zaposljavani ugavnom stanovnici Vose i primali decenijama dobre plate i od tih plata sagradili kuce i odskolovali decu. Posto su imali novca, a gde ima tu se i trosi, veliku korist od tih plata su imala lokalna drustva, u pogledu razvoja raznih usluznih i manjih proizvodnih delatnosti, tako da je lokalna zajednica mogla u svakom pogledu napredovati.
    Od svega toga nas stanovnik Lucica kod Prijepolja je imao samo paprene cene goriva koje je morao placati da bi nas stanovnik Zrenjanina mogao da ima 13. platu.
    Sad kad je NIS prodat nas stanovnik Lucica misli da stanovnik Vose ne treba da dobije nista od prodaje jer je decenijama ubirao direktne i indirektne benefite poslovanja NIS-a, a od njegovog investiranja u NIS LUcice do sada nisu imale nikakvu korist.
    Koji je stav apsurdniji (LSV-a ili naseg Prijepoljca) veliko je pitanje?
  • 28.10.2014 15:48
    Kada će LSV da nas obešteti za sve što su uradili direktno i indirektno (putem svojih kadrova u raznim službama i preduzećima)?
  • Jan

    28.10.2014 15:33
    Sada kada vam svima gori pod nogama-
    -sada može da se priča obeštećenju,jel?!Sve do sada-puj pike ne važi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna