Menu 021

Privilegovani direktor javnog preduzeća i nagrađivani pojedinci u Temerinu

Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Temerin" Svetomir Stojanović nezakonito je sebi povećao platu sa 80.000 na skoro 100.000 dinara, a preduzeće na čijem je čelu pravilo je ogromne ustupke pojedinim privilegovanim pojedincima u toku 2015. godine.
Novi Sad 09.01.2017. | 18:20 > 18:21
 • Ja
  10.01.2017 16:13
  @Paor
  Biće da ste pomešali babe i žabe, tj, ulazak u pešačku zonu i parkiranje u crvenoj zoni. Pešačka zona nije u ingerenciji Parking servisa i za nju nikome firma ne može platiti dozvolu! Firma plaća poslovnu ili zlatnu karticu za parkiranje, koju vlasnik ima istaknutu na vozilu, a ulazak u pešačku zonu reguliše gradskla uprava za Gaobraćaj i tada se dobija daljinski kojim se spušta onaj izranjajuć stub. Sa daljinskim se ulazi u centar, a sa zlatnom karticom se parkira na označenom parkingu koji je van pešačke zone. Izdavanje zlatnih kartica je regulisano Pravilnikom u Parking servisu, a Gradska uprava ime svoja merila za pešačku zonu. Očito da su ovde problem oni koji parkiraju celi dan u parking zonama, a nemaju zlatnu karticu.
 • @ Paor
  10.01.2017 15:53
  Dragi moj Paore,

  nije imbecilno ne verovati. Imbecilno je tvrditi da nešto nije istina, a nemaš pojma jer proverio nisi! Zar je to toliko teško? Da jesi ne bi ovo napisao.
  Osim toga, u tom Parking servisu nisu samo žuti. I SPS, i SNS su dovukli svoju ekipu, a ima još i onih iz DSS, koji su bili pre žutih, pa i onih iz DSS i DS koji su se "prilagodili" aktuelnoj političkoj pripadnosti. Ja danas pitao. Nisam dozvolio da i ja lupetam, i da se bavim imbecilnim i senzacionalističkim tvrdnjama! To prepuštam neznalicama.
 • Milivoj
  10.01.2017 14:08
  Bože, Bože.. ko je postavio direktora? Ko mu je dao odrešene ruke da vedri i oblači JKP-om? Pa gospodo, građani Temerina, predsednik opštine i kunići okupljeni oko njega, ti isti koji su i sebi povećali odbornićke plate za čak 58%, dok jadni narod nema za hleb! 58% košta dizanje ruku na opštinskim sednicama, e jadna li si Srbijo ko li ti je uzor?Šlihtara do šlihtare! U opštini Temerin službenici će uskoro sedeti u hodnicima pošto više u kancelarijama nema mesta za sve politički novopristigle članove SNS-a i koalicionih partija! Nikad gori i nepismeniji Temerin nije bio!
 • Kevin
  10.01.2017 13:16
  Smrdljiva bajka
  To ga je neko posavetovao,odobrio nadzorni odbor podrzao stranacki zastitili i eto moze im se !Licomerni patuljak gradonacelnik i njegovi poslusnici na vlasti!Kupi dokupi,preprodaj namesti se,nakradi,nafatiraj ovce moje,narode moj!Cuj sa 23 zavrsiti srednju Aha,ha,ha Tugo pregllema!A,sta bi sa p.k Barcem kolika je golema njegova plata?
 • Revizor
  10.01.2017 12:20
  Odgovor Gastarbajteru
  Što se tiče plastificiranja bazena tu je u Temerinu stvar čista.Isti radovi na bazenu istih dimenizija od strane iste firme koja je radila plastificiranje bazena i u Valjevu je koštalo 3,5 milona dinara više ili duplo više...Stavrno ne razumem stranačke Botove ali napisati da plastificiranje može da košta i "50 milona" mislim stvarno. Slažem se može i 50 milona ali ako se visoki funkcioner i lokalni direktor iz redova SNS ugrade 46,6 milona dinara...Znači prvo pročitajte nalaz DRI pa onda lupetajte "Gastarbajteru" sa radnim mestom u komunalnom preduzeću čiji je direktor tema ovoga teksta o pljački građana opštine Temerin.
 • Milivoj
  10.01.2017 12:11
  I šta će da bude? Gospodin direktor je pljuvao po bivšem, a sad isto to radi sa svojom buljumentom, neviđen javašluk je u JKP-u, radna mesta su data poslušnicima SNS-s, s pošten svet koji se nije uklapao u tu politiku je dobio otkaz! Samo napredo,,,,,
 • Bulevarac
  10.01.2017 11:52
  @svima po malo
  @@Sat: Srednjoškolac je kolokvijalni naziv za Srđana Kruževića, aktuelnog pomoćnika gradonačelnika koji je u 23. godini života završio srednju školu.

  @Mica: Slažem se da određenim grupama treba dati povlašćene cene ulaznica, ali revizor može uzeti u obzir promet koji je tamo napravljen samo ukoliko je pružalac usluge JP Temerin. Pošto nije, već su lokali izdati za fiksni iznos, zaradu ot toga su samo imali privatnici.

  @Paor: Rukovodstvo grada ne sme da kuburi sa parking mestima, ali te osobe imaju tzv. Zlatne kartice koje omogućavaju neograničeni parking na bilo kom mestu i bilo koje vreme, kao i mogućnost ulaska u pešačku zonu. Gradske uprave i preduzeća imaju pravilnik ko ima pravo na zlatnu karticu. Problem su oni koji pravo na nju nemaju, ali preko direktnih političkih veza u parking servisu rešavaju svoj problem (i ja bi voleo da ne plaćam parking kada dođem u centar poslom,pa opet moram).

  @Gastabajter: Evo, nije me mrzelo da tražim cene po netu, i plastifikacija (plasterizacija) olimpijskog bazena koji je na slici bi izašla oko 40 do 50 hiljada dolara u SAD, što je manje od 6,9 miliona dinara. Za 50 miliona dinara se može uraditi plasterizacija bazena koji su u okviru zabavnih parkova, sve sa mozaicima koji značajno dužu cenu (a koji u Temerinu nisu rađeni).

  Poenta: Promašili ste to da je preduzeće gubitaško, a direktor sebe nagradio, častilo se, pilo se i jelo više nego što se sme, a to su platili stanovnici Temerina.
 • Mica
  10.01.2017 10:11
  Nema logike
  Ne vidim nista lose sto su dobrim ucenicima podeljene besplatne karte za bazen! Sta ta deca da rade na raspustu? Para za more nemaju, roditelji se bore, sto se ta deca ne bi zadrzala u svojoj sredini i da se bave sportom. Pa mnoge firme placaju svojim radnicima sale za sport, izlete, druzenja...a ovde se pravi problem sto su im date karte za bazen. Pri tom ti isti tamo naprave promet jer popiju i pojedu nesto, pa da li moze revizor da ozracuna taj promet?
 • @sat
  10.01.2017 09:45
  ko je?
  Molim Vas, o kome se radi?
 • Sat
  10.01.2017 09:09
  Naprednjaci su nešto najgore što se ovom narodu desilo! U Novom Sadu je još gore, eeeeeejjjjjjj zamenik gradonačelnika završio srednju školu u 23. godini! A ja ,i slični meni, na birou sa visokom državnom školom!
 • Gastarbajter
  10.01.2017 08:15
  @Damir
  Plastificiranje bazena može da košta i 50 miliona dinara, a to zavisi od mnogo faktora.
  Ovakve paušalne ocene su više nego smešne, jer sam radio plastifikacije u Španiji i Grčkoj, koje su i prevazilazile pomenutu sumu.
  U pitanju su materijal koje koristite (njihov kvalitet), kvalitet podloge na koju se nanosi, izgled bazena, njegova veličina i sl.

  Zaista ne znam šta ovde neki neuki i dokoni misle prilikom svog lupetanja na ovim stranicama.
  Šta time dobijate?
  Postajete značajni sami sebi?
  Volite da iznosite laži i poluistine?

  Žao mi vas je, ali to govori dokle je ovo naše društvo palo u moralnom, obrazovnom i intelektualnom smislu.
 • Paor
  10.01.2017 07:29
  @Uzbunjivač
  Ne lupaj molim te, pa u tom Parking servisu pola onih na terenu su žuti, pa da znaju za ovo zvali bi svoje stranačke kolege da fotkaju takve automobile, makar i van njihove smene.
  Veću glupost nisam video na netu.
  Ali ako neko želi u u ovakve imbecilne i senzacionalističke tvrdnje da veruje slobodno neka veruje.

  Ko god u ovom gradu zauzima neki iole značajniji položaj taj IMA PRAVO da dobije dozvolu ulaska u centar, a ne samo da parkira u crvenoj zoni.
  Plati mu njegova firma tu dozvolu i to je to.
  Ne kriju se, jer svako JKP ili JP, odnosno javna ustanova mora da ima vozila koja mogu da uđu u pešačku zonu zbog potreba posla, pa to čelni ljudi koriste.
  Tako je bilo za vreme vlasti SPS-a, DS, SPO-a, SRS-a, DSS, LSV-a, a tako je i danas sa ovim miksom vladajućih stranaka.
  I uvek će tako biti, ma ko bio na vlasti, jer ni u jednom Londonu, Parizu, Beču, Barseloni ili Berlinu rukovodstvo grada ne kuburi sa parkiranjem svojih vozila, za razliku od običnih građana.
 • Che
  09.01.2017 23:01
  ...
  Na Clanku ce se i zavrsiti. Gospodin ce ostati direktor,sa svojom povisenom platom. Gospoda ce i sledece godine dobiti karte. I naravno da ce koordinatori ostati u funkciji sa ekstra koeficijentom zarade....Dobro je sto neko pise o manipulacijama raznih vrsta,ali opet,ponavljam,na tome ce se i zavrsiti.
 • Damir
  09.01.2017 22:48
  Valjevo-Tememerin-bazen-bazen
  Posebno je zanimljivo analizirati deo u izveštaju koji se tiče "plastificiranja" temerinskog bazena. Tu je isparilo 3,5 milona dinara...u naprednom pravcu....
  Isti bazen i isti radovi su u ValjevU koštali 3,4 milona a u Temerinu 6,9 milona dinara...
 • komsija
  09.01.2017 20:14
  BRAVO, BRAVO, BRAVO
  u nepostojanju icega sto makar lici na pravnu drzavu, jedino ovakvi tekstovi mogu naterati gospodu da se malo zamisle i da povuku rucnu. inace nas samo upucuju na prebrojavanje glasova na izborima i te brojke koriste kao alibi za sav lopovluk.
 • nss
  09.01.2017 19:53
  nss
  video covek da su to radili i u novom sadu pa sto ne i on
 • Uzbunjivač
  09.01.2017 19:31
  A u NS svi "političari" imaju besplatno parkiranje!
  Ne verujete?
  Pa pogledajte. Videćete na parkinzima u crvenoj zoni, gde je parkiranje max 2 h, da pojedina vozila, stoje po celi dan, a da nemaju istaknute zlatne kartice.
  Osim toga, sigurno znate nekoga iz Parkig servisa (naročito ako znate nekoga od kontrolora) koji će vam ovo potvrditi. Jer, kada kontrolor ukuca u svoj aparat registraciju, dobije da je izvršena uplata. Nakon 2 h u crvenoj zoni trebalo bi da je isteklo parkiranje (uostalom, probajte uplatiti više od 2 puta po sat vremena u crvenoj zoni - nemoguće!), ali kontrolor i dalje za pojedina vozila dobija da je izvršpena uplata!
  Kako se to postiže? Da dobiju zlatnu karticu, to bi državni revizor pronašao, ali ako se unesu pojedine registracije (registracije vozila "zaslužnih") u sistem, onda se to ne vidi!
  Priznajte da je ovo daleko gore od besplatnih ulaznica radnicima. Makar su radnici.

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest