Menu 021

DRI: Povlašćena deca profesora i milioni za jednu firmu na Poljoprivrednom fakultetu

Deca zaposlenih na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu oslobođena su plaćanja školarine, a ustupke ima i preduzeće "Nove tehnologije u poljoprivredi", koje dobija poslove mimo javnih nabavki, utvrdio je Državni revizor.
Novi Sad 13.02.2018. | 09:00 > 07:55
 • Nebojša
  16.02.2018 01:04
  Upucenom
  Dragi moj Upućeni, ocigledno ne citas sta sam pisao a komotno mogu da kazem da sam ekspert na tu temu a da se ja pitam bilo bi sasvim drugacije.
  Iz Vaseg pisanja je ocigledno da ste laik na ovu temu i da glumite postenjacinu a o pripremi tendera pojma nemate i navodite primere koji govore koliko imate dodira sa biznisom.
  Prvo svuda u svetu finansije i upravljanje fakultetom vode menadzeri a ne profesori koji o tkme pojma nemaju pa zato mi u NS imamo razne TICE, Milkove, Doroslovacke,......
  Znate vi odlicno kako se muti samo ste nasli pogresnog i nestrucnog da vas pokrije.
  Procenjena vrednost je Vaša a ne od ponudjaca kao i tehnicki opis. Samo vi zelite NASLIKANO pa vas to muči i zelite da baratate kešom
  Dovoljno je uporediti prihode i rashode i nacin zivota sa primanjima svih vas i lako se uocava odakle vam pare. Samo ravunate kraduckacete i nece niko videti za razliku od mnogih pa i gradskih tendera gde se uzima barem duplo. Njih niko ne dira a vas su eto pronasli. A recimo za PU Nasa radost objedine u istu nabavku i papir i kuhinjski pribor i racunare i posteljinu i sve moguce i postave uslovda ga ispuni njegov ponudjac pa cena bude najmanje 2 puta skuplja od realne. Ovakvih primera je bezbroj.
  Za vas i slicne prevarante i pijavice na ledjima naroda sam svakako moralna velicina i nocna mora koja vas smatra za gore od najgoreg korova
 • novosadjanin
  15.02.2018 23:43
  slusaju Velju ?
  Svi na vlasti po malo kraduckaju a neko se zaprica pa uzme malo vise ???
 • Nikola
  15.02.2018 11:16
  Pitanja za dr dekana
  Dekane, ako vam je to uposte pravo ime, da li moze ta vasa nova firma za nove tehnologije da uradi neko ciscenje kod mene u zgradi...nakupilo se djubreta katastrofa.

  Ako posaljete decu profesora da obave posao placam duplo.

  Hvala unapred
 • Деран
  15.02.2018 05:22
  @Upućeni
  Не знам колио треба бити ретардиран па не укапирати да се мој коментар односи на висину провизије фирме коју је основао Пољопривредни факултет.

  Управо преко те фирме се пљачка факултет.
 • Marko
  14.02.2018 22:18
  Ni tamo ni ovamo
  Studirao na tom fakultetu. BIlo je i ovakvih i onakvih ljudi, ali kompletan utisak je vise nego pozitivan. Meni ovde vise deluje da su stitili svoj novac nego da su radili nesto koruptivno.
 • Upućeni
  14.02.2018 18:00
  Tender-zadnji put
  Dragi gosp. Nebojša,
  Očigledno je da nikad niste učestvovali a kamoli pripremali i ocenjivali neki tender. Za Vas su svi lopovi, kriminalci i svi skidaju mastan kolač. Čovek uvek kreće od sebe pa se zato nadam da niste na nekoj poziciji koja omogućava malverzacije. Čak, siguran sam da niste jer se vidi da ste dosta isfrustrirani što ne možete...
  Ja ne radim na Poljoprivrednom ali sam gledao njihove tendere pokušavajući da rešim svoju muku. Konkretno za službena putovanja, zahtev je bio (kao i naš) najniža ponuda. Kockom izabrali agenciju i od tada smo UCENJENI njihovom cenom koja je uvek veća od one koju sami nađemo. I nema nikakvog zakona da nas zaštiti od toga. Moramo da kupimo od njih (jer su pobedili na tenderu) iako su 20-40% uvek skuplji. I zvanično nemaju proviziju.
  Ista priča je i za pad cene robe: npr. TV na tenderu košta 70000din a posle 6 meseci cena je 55000din ali po tenderu je 70000din i mora da se plati 70000din.
  Ja ovo iz prakse.
  Inače, da li je nekom od privatnih ili državnih firmi došla inspekcija i da nije našla nikakav propust? Ja za to nisam čuo jer je nemoguće da se tako poznaju i ispunjavaju zakoni. Jednostavno, kad bi se sve poštovalo onda bi to bilo preskupo a tada tržište stavlja katanac na firmu.
 • Neko sa fakulteta
  14.02.2018 17:00
  @Uzas, dobra i vredna deca nisu nikako ugrožena što se tiče upisa na Poljoprivredni fakultet, s obzirom da dobra i vredna deca bez problema se upisuju na budžetska mesta, kojih na ovom fakultetu pretekne i za drugi upisni rok. Malo je problem za decu koja su manje "dobra i vredna" kada ne mogu da uđu u kvotu budžetskih mesta, ili kada ne mogu da skupe 48 potrebnih kredita da se upišu na sledeću godinu kao budžetski student. Krivica sadašnjeg rukovodstva može biti u tome da se nisu potrudili da ukinu ovu odluku donetu 2009. godine.
  O javnim nabavkama ne bi naširoko, ko se nije s time sretao, nema pojma koje su tu zvrčke. Ako sam se ja potrudio da dobijjem međunarodni projekat, dobijem neki budžet za kupovinu opreme, moram preko nekog, ko je dobio javnu nabavku, iako znam da imam jeftinije nešto da kupim. Jednoj koleginici je bio problem da kupi 200 epruveta, jer nije raspisana javna nabavka. Javne nabavke se raspisuju recimo u decembru, za celu godinu, a ona dobila projekat za koji su joj bile potrebne epruvete u junu. Kako ona da zna više od pola godine unapred da će joj biti potrebne epruvete?
  Ili na primer, firma koja je dobila servisiranje štampača, ne zna naš štampač da popravi, već ladno odnesu štampač u servis koji to može da uradi, ali ne propusti da se ugradi na ovu popravku. I tako se kao štedi?
  No moguće da ovaj dekan neće dugo, jer se ovo izvlači na sto baš u trenutku kada je pokrenuta procedura za izbor dekana.
 • Nebojša
  14.02.2018 13:20
  odgovor tzv Upućenom
  Kada pročitate takav komentar onda shvatite da dotični Upućeni u stavbri misli da smo mi majmuni sa grane, neppismeni, neuki, .... Kao da se ne zna kkao se oragnizuju javne nabavke. Ono što je Tadić uradio 2012 i uveo da se čak otimaju poslovi i za velike privatne poslove ovi sada rade kao praksu na sve. Samo nastavili patetnt. 98% javnih nabavki je nacrtano za izabranog a u svega 2% slučajeva dobija onaj koji je oteo posao zahvalljujući jačoj vezi, što znači da 100% je tako. O tome šta rade i kako se montiraju javne nabavke mogu napisati doktorsku disertaciju, ali džaba ve kada kod nas u tužilaštvima sede ili potpune analfabete ili slepi poslušnici kojima zakon ne znači ništa. Zlonamerno tumačenje zakona je vrhunac i oslobađanje kriminalaca zbog njihovih sramnih optužnica veoma je retko posledica sudova nego loših optužnica.
  Kada bi neko sa strane pogledao ko od tužilaca ide u tzv koruptivno odeljenje shvatio bi sve namere šta će se raditi. Idu čak i takvi tužioci koji ne razlikuj ulazni i izlazni PDV. Nema kod nas konsultanata tzv forenzičara ko će pokazati i dokazati na koji način se muti.
  Imate primere prodaje tonera uz tzv Autorizaciju koju može da dobije samo 1 ili je on radi kamuflaže daje za još 2 zeca koja istrčavaju na tender. Pogledajte firme koje dobijaju poslove za JP i državne ustanove i institucije i biće vam sve jasno koja se fora koristi. A to da je sve otvoreno i pošteno jeste priča za naivne a ovaj Upućni je OČIGLEDNO iz tabora koji deli "mastan" kolač.
 • Upućeni
  14.02.2018 10:38
  Tender je javan
  E moj gosp. Derane,
  izgleda Vi mnogo čitate novine i gledate TV.
  Smanjili bi cenu na tenderu 3-4 puta?
  Razlika od najjeftinije do najskuplje ponude je 10-20%.
  Možda bilo 3-4 puta u neko drugo, prethodno vreme, sad nema šanse.
  Javni poziv, javno otvaranje ponuda, svi ponuđači prisutni, pa da vidim kako može da se smuva.
  Revizor nije imao nijednu primedbu na bilo koji tender.
 • Nebojša
  14.02.2018 10:31
  Kljajić pa stručnjak
  Morao sam dva puta da pročitam jer nisam mogao da verujem kakvu glupost sam pročitao. Ne naravno od novinara koji je odlično sve obradio, nego od dekana i tzv pravnog eksperta Kljajića.
  Po toj logici bi onda sva JP i ustanove osnovali svoja preduzeća i radili nabavke i izbegli u potpunosti Zakon o javnim nabavkama. Ovo ne da nema uporišta u zakonu, nego za ovakav stav bi advokatska komora dotičnog Kljajića morala da najuri.
  Pod maskom nauke osnovali su komercijalno preuzeće i Sretenović iz DRI je 100% u pravu i tu nema nikakvog dvoumljenja, pa samim tim država bi morala da smeni dekana trenutno jer to što rade je klasičan kriminal za koji se ide u zatvor. A nepotizam je pogotovo na univerzitetima posebna priča. I nije samo Poljoprivredni fakultet sklon tome nego i FTN sa Doroslovačkim.
 • maksa
  14.02.2018 10:11
  Lud
  E, baš si lud. Pa naravno da deca MUPovaca ne plaćaju kazne, deca lekara ne plaćaju preglede (ni u inistranstvu), deca poreznika ne plaćaju porez (kao ni deca “siromašnih” vlasnika firmi, jer su kola, stan i ostalo “firmini”, oni jadni nemaju para),.... A za elektropirvredu, naftase je važilo da su mogli da zaposle svoju decu ljudi kada su odlazili u penziju... Sada nisu konkurentni, bar za NIS sigurno znam. Braća Rusi stegli kaiš.
  Eto, ipak smo lideri u regionu.
  Ovi na poljoprivrednom fakultetu bar ne zauzimaju svojom decom, rodjacima i ostalima budžetska mesta. Na većini drugih su deca na budžetu, a onima koji su ispali još naplate školarinu. Što bi rekli - dvostruka korist.
 • Деран
  14.02.2018 08:28
  Није баш како кажу
  Да појасним ради јавности ову заврзламу, или боље речено овде пласиране дезинформације руководства Пољопривредног факултета.

  Наиме, закон о јавним набавкама се односи, тј. важи за ово предузеће које основао факултет, па се поставља питање шта ће посредник факултету у вези са јавним набавкама?
  Тако испада да оно што жели да набави факултет, набавља ово предузеће (које опет мора то учинити путем јавне набавке)?!
  То је шизофрена ситуација, јер се убацује посредник, који узима провизију и има привилегију да себи увећава плате колико год то жели, јер је посебан правни субјект.
  Поставља се опет исто питање, због чега факултет не изводи сам јавне набавке, већ много скупље плаћа ове услуге "свом" зависном предузећу?
  Они који су тамо запослени (у овом предузећу) живе као паразити на грбачи факултета.
  Да ја радим набавке за овај факултет био бих најмање 3-4 пута јефтинији од тог њиховог предузећа (које је узгред потпуно непотребно факултету).
  Правни факултет на овај начин НЕЛЕГАЛНО извлачи новац из масе предвиђене за набавке.
 • Milan
  13.02.2018 23:21
  Konacno i formalno-pravno legalizovan nepotizam. Ovo do sada jos nije bilo. Preporucujem da se i na drugim fakultetima uvede isto,a trebalo bi i dodati prednost u zaposljavanju profesorske dijece pa da sirotinja nema vise sta da se zali jer bi isto postalo sasvim legalno.
 • Uzas
  13.02.2018 22:55
  Kako vas nije sramota???
  Odluka je čista diskriminacija i nepotizam. Kao da im je baba kupio čitav fakultet. Kako vas nije sramota??? A vredna i dobra deca čiji roditelji nisu sa fakulteta a nemaju para ne mogu da studiraju?

  I vi ste neka intelektualna elita? Pa nije čudo što je ovde sve ovako. Kakav primer dajete drugima?
 • Profa L sektor
  13.02.2018 18:26
  Profesorska deca
  Ko cuti o kapitalizmu, nema prava da govori o profesorskoj deci.
 • Upućeni
  13.02.2018 17:20
  Javne nabavke
  Raspiše se tender za avionske karte. Javi se 6 agencija i sve imaju proviziju 0. Koju odabrati? Jednu, bacanjem kocke.
  Prvo putovanje i ponuda je duplo skuplja od one koju nađemo sami. Hotel? Ja na Booking.com nađem isti hotel u istom terminu više nego duplo jeftiniji.
  E onda preko novih tehnologija platimo duplo jeftinije.
  Revizor nije našao NIJEDAN račun koji je plaćen više od ponuda sa tendera jer su SVI manji od ponuda koje smo dobili na tenderima. Uvek se bira jeftiniji.
  Jedino da ubedim i Booking.com da učestvuje na tenderu.
  I tako je za SVAKI tender i za svaku stavku. Da je samo jedan račun plaćen više bilo bi na sva zvona, kao i protivzakonito organizovanje apsolvenske večeri što zapravo radi Studentski parlament.
  Izgleda da ovakvo domaćinsko poslovanje sa svojim (državnim) parama nije dobro i da nekom smeta.
 • nina
  13.02.2018 15:56
  same afere
  Ček, ček...reč je o državnom fakultetu, ja mislila o privatnom.
  Pošto su naši državni sjajni, kao i kadar i studenti, zar ne?!
 • korupcija
  13.02.2018 15:43
  DRI je svoj nalaz dokumentovala i izveštaj je tačan. To je opšte mesto i tako je i na drugim fakultetima.
  Dok policija i tužilaštvo ne počne sa procesuiranjima zloupotreba i sakcioniše ih, to će se nastaviti do u beskraj.
 • Vlada
  13.02.2018 14:11
  @Profa l sektor
  Pa zato su vam životi sj. Ništa niste u životu zaslužili, pa ste isfrustrinrani. Kada bi se jedna generacija vas aristokrata odrekla privilegija, možda bi bilo bolje. Društvo ne može da opstane ako se u potpunosti onemoguci uspeh po zaslugama. Možda vaša dece nece biti profesori, ali ne zato što necete uspeti da ih ugurate, vec zato što ce obrazovanje biti uništeno.
 • ggg
  13.02.2018 13:36
  za informatiku sam mislila da je prevara dok i sama nisam dobila račun sa nulom, mada je to bio za stan gde je inače informatika 1600 dinara u proseku, a za stan gde je mesečni račun 11800 dinara i redovno se plaća nije stigao račun sa nulom
 • Danilo
  13.02.2018 13:31
  Samo napred DRi
  Na svim fakultetima je ista prica , diskriminisu se redovni studenti zarad dece profesora i po obicaju nasledno dobijaju posao.Na EKonomskom fakultetu Subotica, cak se placaju troskovi prebacaja , nekoliko stotina eura , da bi profesori kao predavali u Novom Sadu, za decu koja su iz NS,a svi profesori zive u Novom Sadu
 • Aleksandar
  13.02.2018 13:04
  VPŠ
  Kada će se ispitati nezakonitosti u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu?
 • Vule
  13.02.2018 12:54
  @Lud, lud
  "Mislim da bi deca radnika u Poreskom trebalo da ne plaćaju porez.
  A deca zaposelnih u MUP-u ne bi trebalo da plaćaju saobraćajne kazne.
  Deca zapsolenih u bankama ne bi trebalo d aimaju kamate na kredite.
  Deca zaposlenih u Elektroprivredi ne bi trebalo da plaćaju struju.
  Deca zapsolenih u Informatici ne bi trebalo da plaćaju stanarinu."
  Pa to je tako u Srbiji, i ne samo kod njih...
  Poreske opomene se ne šalju njihovim... da zastare...
  Ko još u MUPU plaća kazunu??? Glupost!
  Zaposleni u bankama imaju povoljije uslove i kamate, raspitajte se...
  Zaboravili ste aferu u Elektrovojvodini sa "plaćanjem" struje...
  Ko dobija besplatan mesec u Informatici????
  Ko u zdravstvu ne plaća lekarsko uverenje i lečenje???
  Istinito se prozvao kao Lud!
 • LALA
  13.02.2018 12:45
  samo u Smrdiji
  Da li postoji iko u ovoj jazbini a da ne vara ?
 • @Profa l sektor
  13.02.2018 11:30
  Zivi primer lepo vaspitane profesorske dece
 • Milana
  13.02.2018 11:15
  Bravo za poljoprivredni
  Što niste napisali da na Poljoprivrednom fakultetu najbolji student sledeceg dana po diplomiranja dobija posao na ovom Fakultetu,
  Da je Poljoprivredni Fakultet od 25.000 fakulteta na rang listi između 200-300 mesta
 • /
  13.02.2018 10:57
  /
  @deda
  pa to ja stalno pricam.
  eno na urgentnom imaju jednog koji pred pacijentom prvo telefonom trazi savet od tate
 • sve je megatrend
  13.02.2018 10:51
  Ne znam koji je interes države da finansira postojanje Poljoprivrednog fakulteta kada je najviše nezaposlenih diplomaca upravo inženjera poljoprivrede negde oko 5000. Gde će se oni i kada zaposliti i zašto proizvoditi nove uzaludne živote i sudbine? Očigledno zbog interesa profesora i njihove dece. Svi su fakulteti ovde u stvari privatni samo nekima troškove plaća država.
 • lane
  13.02.2018 10:46
  Uf cudo da nije Stylos group u stecaju koji su godinama na svim tenderima bili broj 1.Da je kako treba firme koje radnicima kasne po 14 meseci sa platama bi davno bile ugasene...
  Ali nikad se ne zna,mozda gazdurine Stylosa prelete u SNS i DS i bude sve kao pre.....
 • 0001
  13.02.2018 10:37
  Da neće valjda jadni šestice da imaju? Prvo završe faksić kod tatice i mamice pa posle ih ubace kao asistente, pa doktoriraju sa 25 jer su extra a profesori sa 30. Realno jeftinije je da naučiš papagaja da ti ponavlja jedno te isto 30 godina. Nebitno iz kog jajeta se izlegao!
 • Jovanka
  13.02.2018 10:30
  sa i bez javnih nabavki
  "Ovo preduzeće pomaže fakultetu da brže nabavi sve ono što im je potrebno za rad, bez bojazni da će, zbog dugih postupaka javnih nabavki, neka delatnost fakulteta morati da trpi." Dali je ovim receno da zakon o javnim nabavkama ne postoji, za ovaj fakultet i njegovo rukovodstvo?
 • NS
  13.02.2018 10:17
  @fruskogorac
  Pa bris grla se i radi za džabe, recimo u državnim ambulantama i laboratorijama kao što je i Poljoprivredni fakultet (još uvek) državna ustanova!
 • Lud
  13.02.2018 10:00
  Za liderstvo i elitizam
  Mislim da bi deca radnika u Poreskom trebalo da ne plaćaju porez.
  A deca zaposelnih u MUP-u ne bi trebalo da plaćaju saobraćajne kazne.
  Deca zapsolenih u bankama ne bi trebalo d aimaju kamate na kredite.
  Deca zaposlenih u Elektroprivredi ne bi trebalo da plaćaju struju.
  Deca zapsolenih u Informatici ne bi trebalo da plaćaju stanarinu.
  Deca zapsolenih na Pinku.... bi trebalo sve duplo da plaćaju.
  Kad bi smo redom, ravnopravno, uveli sve ove povlastice, a u tome nas ne sprečavaju nikakvi međunarodni zakoni niti moramo da slušamo njihove preporuke - zaista bi smo bili LIDER REGIONA!
 • Milos
  13.02.2018 09:41
  propustili ste poentu
  gledam komentare i neverujem da neko podrzava ovu bagru. Da se i neko skoluje besplatno ajde, ali sva ta deca profesora se ODMAH i zaposle na tom fakultetu! gde je konkurs, po cemu su oni predodredjeni za ta mesta? SRAM VAS BILO! i svaki fakultet je leglo nepotizma, samo profesorska deca i rade tamo. I pitate se zasto bezimo iz Smrdije?
 • deda
  13.02.2018 09:32
  sto dzabe studiraju mindedj, problem je kako polazu i sta kad sa takvim znanjem ostanu na fakultetu, dve generacije takvih i zbogom struko
 • veterinar
  13.02.2018 09:23
  leka nema
  pitanja za ticu (asistent kad sam studirao):
  1. ko placa suprugu savetnika predsednika republike srbije koja radi u poljoprivrednoj skoli u futogu?
  2. kako je moguce da tri profesorice dobiju otkaz, a da se za nju nadje resenje?
  3. koliko vremena dr (gospodin muz) provede u beogradu, a koliko na radnom mestu na fakultetu?


  sramota me je i za vas gospodine nedeljko
 • Profa l sektor
  13.02.2018 09:15
  Profesorska deca
  Pravda za profesorsku decu. Mozda na faxu ostvarimo neke privilegije, ali su nam posle zivoti u potpunosti sjebani, isto kao Vaši...isto trpimo nepravde na poslu dok drugi napreduju, isto nas sefovi zajebavaju, isto nas leče, isto ne možemo da zaradimo za familije... So fuck off!
 • Danijela
  13.02.2018 08:49
  Podrska Poljoprivrednom
  Kamo lepe srece da su nam svi fakulteti kao Poljoprivredni fakultet.
  Ako se drzava umesa vrlo brzo ce ga pretvoriti u uspesan privatni fakultet.
 • Mima
  13.02.2018 08:37
  Nepotizam
  Bila sam student i nagledala se toga. Da DRI ode na bilo koji fakultet zatekla bi isto: deca profesora besplatno se školuju na fakultetima, neki čak i na master i doktorskim studijama. Neki od njih polažu ispite po kabinetima. Fakultet im plaća apsolventske ekskurzije i dodeljuje izmišljene nagrade. Naravno, napravi se neka rang lista gde se provuče još dvoje-troje čisto da ne bi bilo upadljivo. Jeste po aktima i pravilnicima ali nije baš etički.... Eto sreće da nam je to jedini problem.
 • Gargamel
  13.02.2018 08:35
  Evo ovako u moje vreme fakultet je imao dve studentske organizacije. Jednu u kojoj smo bili mi zainteresovani studenti i jednu u kojoj je jedini clan i predsednik bio dekanov sin. Organizacija dekanovog sina je dobijala pare od svakog upisa/obnavljanja godine. Da poljoprivredni.
 • Student
  13.02.2018 08:32
  Nije najgorere što ne plaćaju školarinu, već je najgore što polažu neke ispite a ni ne izlaze na njih.
 • Мунгос
  13.02.2018 08:29
  Како су лепа и маркантна ова слова „пољопривредни факултет“.
  Делују аристократски.
 • fruskogorac
  13.02.2018 08:22
  mm
  Ima u izvestaju I pozitivnih stvari ali novinarima oni nisu dobri za text. Mozes misliti, 13 dece se skolovalo za 17g za dzabe...pa zamislite da medicinska sestra ne uradi bris grla svom detetu za dzabe.

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest