Autor: 021

Novi Sad
18.05.2016.
17:57 > 22:57
Novinarska i medijska udruženja najoštrije su osudila nove smene na Radio-televiziji Vojvodine i ističu da su one posledica političkog pritiska i instrumentalizacije ovog javnog servisa od strane vlasti.
  • TV Bastilja

    21.05.2016 14:20
    Smene u RTV mnogo liče na političke čistke u vreme Miloševića.
    Vučić čisti Javni servis od samomislećih novinara i postavlja, paradigme Vučelić, Milanović, Štula, Baletić, Popov, Dmitrović.....
    Gledam informativne emisije N1 i RTV Vojvodina. Obožavam, Državni posao, Radar, Dokument, U nedostatku dokaza, Presiju...
    Ne znam kada su i ko ih je postavio za urednike i novinare ali znam da su posao radili dobro. Nije mi važno koliko su im plate, iz istog razloga.
    Jedva sam prebolela Utisak, jedva sam dočekala da se vrati Kesić.. Dokle ljudi, dokle ?
  • Данко Б. Марин

    21.05.2016 12:05
    Уз ћевапе...
    Послужио Вучић новинарима ћевапе и после као Стаљин који је служио алкохол: НОЋНА ЧИСТКА! Ћуте колеге , раде ћевапи....
  • Boban

    20.05.2016 21:45
    Gde su naši novci
    Zašto niko od smenjenih urednika ne kaže koliku je imao platu i bonuse pogotovo oni koji su došli sa B92? Da li su te bezobrazno visoke naknade bile u interesu javnosti i gradjana ili džepova pojedinaca koji se nisu ni pojavljali na RTV-u? O tome ne govori, ni oni, ali ni oni koji ih zdušno brane, a koji su ih i doveli da se bogate na naš račun.
  • Piplfoks

    19.05.2016 17:42
    @Goxy

    Ajde prihvatam da kreaturu zvanu Milijana Baletić, čisto radi biološke preciznosti, nazivaš ljudskim bićem, ali nikome koga roditelji nisu ispuštali na glavu tokom nežnih godina ne bi palo na pamet da 'to' nazove novinarem. industrija perja i katrana plače za starim dobrim običajima.

  • Vojvodjanin

    19.05.2016 16:08
    Vojvodina
    Apsolutno je nesporno i potpuno jasno da treba osuditi nasilništvo koje sprovodi Vučićev režim nad RTV, ali ne smemo biti zaboravni ni nad činjenicom da je postoktobarska vlast u Vojvodini pristala na trule kompromise “demokratskih” vlasti države Srbije da RTV posle više godina “lebdenja” na medijskom nebu, pripoji u srbijanski RTS, baš kao što je to bio slučaj sa NIS-om, Lutrijom Vojvodine, Elektrovojvodinom i mnogim drugim institucijama i pravnim subjektima AP Vojvodine. Nastavak tek sledi…
    I tada i sada, sve ove godine, ponavljamo jedno i samo jedno, Vojvodina treba da ima svoj, nezavisni, višejezični javni servis koji će biti u službi svih građanki i građana Vojvodine.
    Vojvodina treba da ima svoje institucije, fondove, imovinu, finansije i vlast koja će biti u mogućnosti da donosi, sprovodi i kontroliše sopstvene zakone, sve ostalo je mrcvarenje u provizorijumu koji se servira građanima Vojvodine od Miloševića do Vučića, kao poltički kontinuitet, sa jasnim krajnjim ciljem – UKIDANJE VOJVODINE.
    I baš zato, nedopustivo je da stranke bez ikakvih programa za Vojvodinu, stranke sa centralama van Vojvodine, budu ne samo prisutne, nego i dominantne u vojvođanskom parlamentu...
    Ostaje nam da verujemo i da se nadamo, da će ovakve i slične stvari, kojih će tek biti, otrežnjujuće delovati na sve one koji još uvek veruju da će se neko drugi, umesto njih samih, boriti i izboriti za budućnost generacija koje dolaze i budućnost same Vojvodine.
    VOJVODINA REPUBLIKA!!
  • Vojvodina Republika

    19.05.2016 16:08
    @Iskreno
    Ne laži bre !

    RTV je jedina TV koja je imala drastičan porast gledanosti u poslednjih nekoliko godina i zbog koje su mnogi Vojvođani uopšte i plaćali TV taksu. A sa svojim spinovanjem o "proustaškim i prohrvatskim" opcijama ne širi šovinizam jer to je za krivičnu prijavu.

    A kada ti kažem "bre", onda znaš da nisam "prohrvat" već vrlo dobro ko sam.
  • VOX POPULI

    19.05.2016 14:55
    @ISKRENO
    O čemu pričate? Da je bilo proustaških kadrova, Hrvatska bi potpisala tokom1988. godine saglasnost za intervenciju Saveznog MUP-a (nedostajao jedan glas u SIV-u), čime bi na vreme bila raskrinkana i razjurena invazija plaćenih patriota na Vojvodinu...
  • @Iskreno @Goxy

    19.05.2016 13:58
    Nimbuse, jesi to ti? Ili neki socijalista? Dugo te nije bilo, da nam malo oplakujes milosevica, pored ostalog. Glavna tema ti je raspirivanje sovinizma, pod plastom borbe protiv navodnog autosovinizma, koji postoji, ali u tvojoj glavi.
  • Poslušnici

    19.05.2016 13:25
    Ala hebu naprednjaci, a? A članstvo to ne shvata. Oni upravo ovo pokazivanje sile i rade, da bi izazvali nezadovoljstvo naroda. Naručeno im tako od gazda, zarad cepanja. Briga njih i y Vojvodinu i za Srbiju. Dok god im deca studiraju po amerikama.
    A,tako lep, kvalitetan program, autorske i tradicionalne emisije poput Palete za sve nacije,
    nedostatak luciferskih filmova koji promovišu nasilje, crno, depresiju, forenziku u zelenim i tamnim bojama... toga na sreću do sada na RTV nije bilo.
    Ali, gospoda iz Beograda će pokazati kako mora da izgleda TV program po narudžbi stranaca.
  • Goxy

    19.05.2016 12:40
    @Piplfoks
    Da si završio bar vrtić, ili bar 8 razreda osnovne škole razumeo bi da je Milijana Baletić nedostižna novinarska veličina za ove što su se od 2000. godine pozapošljavali na RTV.

    Ko tamo ima znanje i pamet od tih novopridošlih?
    Naravno NIKO!!!

    Marina Fratucan sa svojom školicom ili DInko Gruhonjić predavali su bez kvalifikacija gomili studenata koje sve odlikuje autošovinizam kao karakterna osobina, tj. tih neobrazovanih "moralnih gromada", koji bi i svoju mamu prodali za 100 evra.
    Ko su predavači bili na Odseku za žurnalizam u Novom Sadu na Filozofskom faksu?
    Sve "moj do moga" stručnjaci.

    Sramno je da se ti novinari uopšte tako i nazivaju, jer ne zaslužuju da nose to ime, a kamo li da se porede sa starom gardom novinara.

    Ko još gleda danas tu RTV?
    Naravno opet NIKO!!!

    Zašto onda njima neko daje novac siromašnjih građana?
    Zašto im plate nisu kao prosečne u Republici Srbiji, njenoj AP Vojvodini ili Novom Sadu.
    Ne žele plate kao narod, koji ih plaća?
    Stide ga se?

    Tu RTV treba zatvoriti i najuriti gomile tih neradnika, koji su se tamo nakotili, a ostaviti deo starih kadrova kao predstavništvo Javnog servisa Srbije.
  • Iskreno

    19.05.2016 12:29
    @VOX POPULI
    Prve smene su počele posle 1974. godine, sa uviđenjem prohrvatskog i promađarskog poltronskog odnosa u koncept poslaovanja TVNS i informisanja građana AP Vojvodine.
    Prvo na Radio Novom Sadu, a potom od 1975. godine i na RTNS.

    Taj proustaški lobi uklonjen je voljom naroda 1988. godine, kada su najureni jogurtom iz svojih fotelja, koje su okupirali.

    Ista ekipa, tj. njihovi autošovinistički nastrojeni sledbenici kreću u novi rušilački pohod na RTNS posle 5. oktobra 2000. godine.
    Od tada ova televizija samo beleži pad gledanosti (danas je niko više ni ne gleda), pa je zrela za gašenje.
    Ovi urednici bez znanja i pameti, koji misle da im je RTV dedovina, biće najureni uz prateće krivične prijave, jer će narod čuti šta su sve radili i kako su pljačkali ovo javno dobro severne Srbije.
  • @Ben

    19.05.2016 10:03
    "Javni servis (državna televizija) uvek ide UZ državu". Ovo mi je vepma interesantno. Vrlo čest slučaj u našoj zemlji je da javnost doživljava državu kao neki entitet odvojen od svih nas i uz koji koji idu ta neka državna preduzeća koja taj fiktivni entitet plaća iz svojih fiktivnih prihoda a ne iz džepa javnosti odnosno SVIH nas. Sistematski uništeno školstvo školuje građane koji nisu građani nego podanici fiktivnih entiteta.
  • VOX POPULI

    19.05.2016 09:08
    RTV - JAVNI MEDIJSKI SERVIS
    Prve smene u TVNS izvršene su nakon Jogurt revolucije, oktobra 1988. godine. Diferencijacije tadašnjeg poltronskog prosrbijanskog rukovodstva vršene su nad rukovodećim kadrom, uz danonoćne pretnje potpunim gubitkom posla, neretko i uz teške pretnje porodicama. Bez posla su ostajali oni koji nisu prihvatili Miloševićevu "ponudu", njih danas malo ko spominje! Drugi talas "čišćenja" došao je nakon prvih višestranačkih izbora, krajem 1990. godine, odnosio se na lidere tadašnje "opozicije" i sve radnike koji su se otvorenije suprotstavljali Miloševićevom režimu. Devedesetih je TVNS bila u funkciji ratnohuškačke politike, u svemu podređena rukovodstvu RTS-a. Nakon Petog oktobra, umesto toliko čekanih promena, dobili smo ustoličavanje kadrova, kako istaknutih, tako i navodnih protivnika Miloševićevog režima, politiku koja se zasnivala na postulatu da sve počinje od mandata "oslobodilaca". Istina je da u toj kući više od dve decenije ne postoje konkursi za zapošljavanje, a da je prethodna vlast zapošljavala prosečno deset do dvadeset novih radnika mesečno! Po kom konkursu? Sve partijsko zapošljavanje, od SPS-a i JUL-a, preko DS-a i LSV.-a! Tako se ne gradi JMS, nije dovoljno prezentere šminkati i oblačiti, neprestano prepisivati šta rade drugi, provlačiti novac preko nezavisnih produkcija, kupovanja vozila ili realizacije većih projekata... Pokazali ste šta znate, desile su se političke promene, nisu prve i niste prvi koji neće biti doživotni urednici! A SNS neka pokaže šta zna...
  • Smetaju mi kombiji

    19.05.2016 09:07
    Nadam se daće novo rukovodstvo naučiti zaposlene da desna traka ulice Maksima Gorkog nr služi kao javni parking RTV-a, dok policija redovno uzima harač sa suprotne strane.
  • Vojvodina Republika

    19.05.2016 08:11
    @Ben
    @To je javni servis. Javni servis (državna televizija) uvek ide UZ državu, ma kako bili zadovoljni istom.

    A to što ja i hiljade drugih građana Vojvodine plaćam TV taksu za JAVNI SERVIS, to se ne važi ? Moja reč i mišljenje ne važi ? Ili to znači da je "TV taksa" zapravo obična krađa jer od nje ne zavisi ništa ?
  • karlo

    19.05.2016 08:08
    promene
    Vraca se Bratin na celo sportske!
  • ko je Ko

    19.05.2016 07:56
    savest
    Pa gospodo iz RTV imaki ste lepu žutu karijeru oko 15 godina....i sad vam nije nešto jasno....prst na čelo pa se zapitajte....
  • nss

    19.05.2016 07:05
    nss
    meni je sve jednako crno jos od milosevica i ne vidim da cu docekati belog dana,sve je to drustvo iz njegovog vremena koje se samo smenjuje
  • Dragan

    19.05.2016 06:40
    Dok je Petar bio direktor znalo se ko sta radi i kako se radi ovo sada lici na sprdacinu Milosevicevih dupelizaca. Samo sam gledao bio sam prisutan u Obstini Beograd na jednom prijemu. Koje face koji primitivci koji seljanizam u redovima pojedinih samozavanih politicara to nemozes da verujes. Dragi moj sugradjani za svaki posao ama svaki potrebna je sta? Tradicija a zao vi samozvani politicari je nemate jer vasi roditelji nisu bili nista drugo nego obicni paori seljaci po selima oko Begisa i Novog Sada a sad mislite ako vas voze nadrkani soferi u Skodama i Audijima crnim sluzbenim da ste vazni. Kompleksi i frustracije do drugih se resavaju u Saudijskoj arabiji smrtnom kaznom.
  • @Orwell Vegan

    19.05.2016 02:36
    Da krivi su jer ih ima mnogo i oni su ti sto imaju mozak velicine lesnika, pa na dan izbora sede kuci cackaju nos i cesu *upe. Odmah za njima slede vegan-travojedi ciji je mozak malo veci.
  • @nini

    19.05.2016 02:13
    dobrovoljni botino
    Hoces da kazes da je normalno sto radis za 20000 i sto kasni plata? Resenje je sta? Da mrzis svakog ko radi u javnom sektoru ili da skaces svom gazdi po glavi sto te placa tako?
  • WCM

    19.05.2016 01:18
    @Machine Gun Kelly

    ni 1945-a nije odradjena kako treba, kamoli 5. oktobar...
  • Eh

    19.05.2016 01:14
    @Orwell
    Ako su ti isti recimo Šešelj i Tadić, zaslužuješ da ti se oduzme biračko pravo zauvek.
    Da, apsolutno su krivi ljudi koji ne koriste biračko pravo, jer je zbog njih 25% koji će da siluju zemlju skoro 50%. Apsolutno su krivi ljudi kojima su svi isti, koje je mrzelo da izađu zbog kiše, koji misle o sebi kao ljudima koji zaslužuju nekakve svetitelje da ih vode, ljudi koji kao da ne razumeju gde žive i koliki je luksuz pustiti bagru da dođe na vlast.

    Da, apsolutno su krivi takvi ljudi, jer su mogli nešto da promene sa pola sata svog angažmana u 4 godine.
  • Cika Laza

    18.05.2016 23:52
    Nema vise labavo pa sada vi vidite kako ce te. Srbima treba cvrsta ruka da drzi stoku u toru.
  • Milijaner

    18.05.2016 23:46
    Milijani bi bolje bilo da nastavi da ništa ne radi, pa makar primala platu za to.
  • Ben

    18.05.2016 22:33
    Stanje stvari...
    Ovako, ljudi treba da razumeju sledeće:
    To je javni servis. Javni servis (državna televizija) uvek ide UZ državu, ma kako bili zadovoljni istom.
    ISTO ovo se dešava i na BBC-ju, i CNN-u i svuda! UVEK su takve televizije uz državu.Logika imena to nalaže.

    Drugo, da je u celoj stvari politika imala uticaj - sigurno da jeste. Koliko? Pitanje je, ali je takođe logično da jeste i to je tako. Državni je servis. Pa neće možda da BBC i CNN pljuje po Kameronu i Obami?! Nikad...!

    TOP GEAR pljune po kruni, zeza Borisa Džonsona (ex gradonacelnik Londona), proziva ministre...OTKAZ! Marš! Ne može!
    Koliko god da ste gledani i profitabilni i cela planeta drnda na vašu emisiju...CIAO! ENDE! FIN!

    Zašto tada OEBS ili ko već nije reagovao? To je ipak samo "zabavni šou"...? Hm...?!

    A ova ista garnitura se nije bunila kada je na ISTI OVAKAV način došla! To je bilo ok...
    Sada je to represija, sada je to "čistka" i td... Zašto sada to nije ok?

    Dalje... NIKO NIJE DOBIO OTKAZ! Niko!

    Samo će nastaviti da rade sa manje masnim platama! Kad si urednik, imaš 3-4-5 novinarskih plata i ne radiš toliko novinarski posao.

    Naravno, sam sistem ovakvih smena je imbecilan, sve to je jasno, ali od sistema koji su sami utrli, sad odjednom prave čudo...!
  • Piplfoks

    18.05.2016 22:23
    Aleksa
    'Sad ste se setili nepravde i progona novinara?! A sta vi u RTV godinama radite novinarki Milijani Baletic?!'

    Treba baš imati mašte pa 'to' što se odaziva na ime Milijana Baletić nazvati novinarem.
  • VladaN

    18.05.2016 22:18
    ?
    Bravo na imbecilnosti. Dotičnoj i svoj "novinarskoj eliti" ratno huškačke Miloševićeve propagandne mašinerije je doživotno trebalo zabraniti da se bave novinarstvom. O čemu vi govorite? Očigledno podržavate radikalski, pardon SNS pir koji je započeo u Vojvodini, za sada političkim čistkama na RTV.
  • Orwell Vegan

    18.05.2016 22:13
    Igra fotelja
    Vidim nekima su jos uvek krivi oni sto nisu izasli na izbore. Treba stvarno imati mozak velicine lesnika pa kriviti one kojima su svi isti. Niste valjda mislili da ce gradjani opet da poklone mandat da ga dalje potkradaju isti prevaranti. Svejedno je narodu ko ga pljacka, u tome je stvar.
  • Goxy

    18.05.2016 22:05
    Istine radi
    Meni ovo više liči na one bahanalije posle 5. oktobra, samo sada to rade mnogo finije, bez pušaka i šamaranja, ali i ruku na srce, smenjuju se manje sposobni i obrazovani od onih iz iz 90-tih.

    Zato podržavam ovo, čisto da se zavede i tamo malo reda.
  • Miloš

    18.05.2016 21:54
    O čemu se radi?
    Pa radi se o tome da za RTV niko nije ni znao do pre nekoliko godina. Do tada je bio baš katastrofa. U poslednje vreme stvarno super televizija sa super novim licima i sjajnim autorskim emisjijama i kompeltno super programom . Zašto menjate tim koji dobija, ZAŠTO? Pa sad vas opet neće niko gledati. Očekujete li možda naše pare od preplate?
  • MiLena

    18.05.2016 21:50
    Užas
    Sećam se 5 oktobra, e mnogo gore su ovi sadašnji rasterivali svoje političke protivnike sa JSS, tj. RTS-a (tada TV BG) i RTV-a, odnosno JSV (tada TV NS).
    Tada je to bilo OK, kako to da nisu ni jednog simpatizera radilkala ili DSS-a ili Dveri zaposlili na RTV za sve ove godine (zadnjih 16 godina)?
    Samo simpatizere DS-a, LSV-a, SVM-a, VP, i sl.

    To je bilo sasvim OK za NUNS. NDNV, ANEM i UNS?
    Pitam se zašto?
    Čija deca su se tamo zapošljavala?
    Moja ili njihova?
    Evo mogu vam reći da moja nisu mada su završila ozbiljne fakultete za razliku od onih što su tamo dobila posao.
    Ne znam nikog meni bliskog kome je tamo dete zaposleno, ali znam čija su deca zapošljavana.
  • nini

    18.05.2016 21:40
    Ja radim u Stylos groupu za 20.000din,a plata kasni 10meseci!!!!Slazem se da politika kroji kapu,ali bilo je fino kad ste se ustolicili..dnevnice,novi vozni park bla bla..a narod hleba nema i jos uzimate sektarinu svaki mesec...
  • Aleksa

    18.05.2016 21:21
    Bravo Jovane za komentar!
    Sad ste se setili nepravde i progona novinara?! A sta vi u RTV godinama radite novinarki Milijani Baletic?! Prvo ste je oterali iz RTV, pa i kad je sud ponovo vratio na posao - vi joj opet nedate da radi...?! Kad ste vi progonitelji onda nema vase pobune i trazenja kazne za progonitelje... ?!
  • Car nebeski

    18.05.2016 21:21
    A radijski voditelj Bujic kome je smetalo sve sto je srpsko sad poslanik kod Radulovica....Pa vi gledajte.RTV ima dobar program,ali su itekako pristrasni!Taj Bujic je hvalio Djindjica otvoreno i DS
  • Jovan

    18.05.2016 21:00
    Milijana Baletic
    A sto se tako slozno ne pobuniste, za sve ove godine, od kada na toj vasoj TV mucite i progonite poznatu novinarku Milijanu Baletic ne dajuci joj, ni dan danas, da radi?!
  • Squidward Testicles

    18.05.2016 18:30
    Asomakum 2.1
    E, a kad su bili izbori, umesto da danonoćno hvalite bilo koga iz opozicije i time bar malo napravite vagu onoj lakrdiji od RTS-a, vi ste se svi sakrili u ćošak i pričali kako je Veliki Vođa sjajan. Eto vam sad vaš Vučić. I Ljubica Gojgić, koja je napadala Sašu Radulovića i pokušala da ga ismeva, eto joj sad njen DS, prva popila nogu.
  • Carls Tejlor

    18.05.2016 18:30
    Na delu imamo, rezimsko odstranjivanje nepodobnih. Sada ce sve teze moci da se dodje do informacija o lazima rezima, podacima o plackanju, o drugim bljuvotinama i krivicnim delima rezima. Nadam se da cete jednom odgovarati za sve ovo.
  • Machine Gun Kelly

    18.05.2016 18:28
    Zna se ko je devedesetih bio slobin ministar informisanja. Zna se koje drzao drzavu u medijskom mraku. Zna se ko nam upropastava sadasnjost a pogotovo buducnost. Oktobar 5. nije dobro odradjen.
  • 021

    18.05.2016 18:25
    A botoks baba ponovo jase...
  • Denis

    18.05.2016 17:54
    Nemam visoko mišljenje o radu zaposlenih na RTV-u kako tokom 90-ih tako i od 5. oktobra do sada. Naravno postoji velika razlika u odgovornosti za ono što su nam priređivali 90-ih i sada ali i dalje je to neprofesionalno novinarstvo. Kao javni sevis pokrajine Vojvodine nisu se uopšte trudili da to zaista i budu već su gledaoci bili prinuđeni da gledaju "Novosadske razglednice" umesto vesti iz cele Vojvodine. Jedan primer flagrantne zloupotrebe javnog servisa u privatne svrhe: celo prošlo leto (a i ranijih godina) organizuju nekakve koprodukcije sa TV Crna Gora i eto ekipe sa televizije celo leto se baškari po crnogorskim plažama naravno o trošku građana!?!
  • nista sporno

    18.05.2016 17:39
    Nista ovde nije sporo. 1,8 miliona gradjana ove zemlje, od kojih velika vecina bas u Vojvodini, su odlucili da uvedu mrak. Ostali su manje, vise to podrzali, uglavnom ostankom kod kuce na dan izbora...
  • Vojvođanin

    18.05.2016 17:27
    Rođaci i oni drugi
    Što se ne upitate kako ste se zaposlili i zašto se, isto, služili jednoj partiji? Ne folirajte potpisnici pisma ili drugih "narčenih" saopštenja.
  • vlada

    18.05.2016 17:21
    Barracuda
    To se zove psihologizam. Ne možete redukovati složen problem korupcije i nepotizma na karakternu osobinu. Karakter je samo mali deo cele slike. Ima mnogo i u društvenom kontekstu, istorijskom nasledju( ovde ljudi više vole da kradu i ratuju nego da rade), zatim tu su i zatucanost, tradicionalizam, nakaradne patrijarhalne vrednosti, loše vaspitanje opšta nezrelost društva...i što je najgore nedostatak odgovornosti i slobode.
  • Mahanje Kažiprstom

    18.05.2016 17:10
    Svima Jednaka Prava
    Nit su oni po bilo čemu bitni ni izuzetni.
    Učlaniti se u političku stranku i očekivati zagarantovan posao po sistemu "lezi lebu da te jedem".
    DOSTA JE BILO!
    Sad sledeća garnitura
    a onda da se i svi ostali gradjani (u skladu sa stručnom spremom)
    na odredjeno vreme zaposle u RTV.
    Tada će RTV zaista biti JAVNi medijski servis u službi svih gradana.
    Za sada je to samo partijska ekspozitura vladajućih stranaka.
    Na biroma NS za Zapošlčjavanja je na stotine hiljada nezaposlenih a stručnih i nestranački opredeljinih koji bi obezbedili kvalitetniji kulturno zabavni program i nepristrasan informativni program.
    Dakle, redovne rotacije svih gradjana su pravo rešenje za RTV osoblje.
  • Bugivugi

    18.05.2016 16:28
    Svima koji kažu da su i ovi sklonili prethodne: ekipa koja radi ovo za Vučića je bila tu, sa dobrim platama. Demokrate ih nisu smenile i to je greška. Milijana Baletić je zaposlena i dalje na Rtv iako ne znamo šta radi. Ona nije u ovoj priči a oni koji jesu su vodili rtv 2006. g npr. Kakav je program tada bio? Katastrofa.
  • mia

    18.05.2016 16:10
    Pa i postavljeni ste preko noći. Što je sad problem da isto tako budete smenjeni?
  • Слоба

    18.05.2016 16:04
    Па то ради свака власт и у свакој држави на свету. Нисам изненађен.
  • MISA NS

    18.05.2016 15:19
    DonJuan
    Opet se ti javljas i to u sred radnog vremena?!
    Pa tebe ljubavnice mora da je zaposlio neko od zutih ili ljigaskih karikatura cim imas vremena da svaku vest komentarises, ne radis ti kod privatnika. Ko o cemu, k.... o postenju!
    Pozz
  • Anonymuos

    18.05.2016 14:55
    jedino lepo
    sto bi moglo da se desi.. Da se vrati nekako u zivot Slavko Budihna..
    A od zivih Milijana Baletic..
  • Vojvodina Republika

    18.05.2016 14:22
    Korak po korak
    Hvala SNS za ovaj veliki korak ka Republici Vojvodini koja će biti država svih svojih kulturnih stanovnika. Nekulturni će morati da traže drugu državu. I, ne, neće biti nikakvog referenduma. Nije ga bilo ni 1988. kad je napadom Slobinih jurišnika smenjeno vojvođansko rukovodstvo
    Nemoj samo da mi neki što ga je ovamo Oluja donela počne da burgija o demokratiji. Ni Hitler ni Musolini nisu pobeđeni demokratskim sredstvima, naprotiv.
  • Lala

    18.05.2016 14:21
    crnjak
    Sta ste drugo ocekivali, na to su cekali cetiri godine, sad pocinje cistka u svim oblastima i postavljanje raznih balvana na odgovorna mesta, ali Vojvodjani, ocigledno ste to hteli, tako ste glasali (doduse verovatno ne Vojvodjani, vec ona bulumenta koja se poslednjih decenija sjurila u Vojvodinu)!
  • Lala

    18.05.2016 14:16
    No pasarán
    Pustili smo ih u vreme "jogurta", sada ne smemo !!!

    Inače ode sve nepovratno u 3LPM !!!
  • već

    18.05.2016 14:11
    viđeno
    Ništa ovo nije novo, samo se akteri priče smenjuju. Doći će neki davni zaboravljeni likovi sa malko više bora na licu nego što su imali za vreme prethodne "Vladavine"... I tako u krug. Samo da ne nadrljaju siroti ni krivi ni dužni koji ceo radni vek rade po nečijem nalogu. A svi ti veliki urednici su otišli isto kao što su i došli, a ovi što su dosšli, došli su kao i njihovi prethodnici... I tako u nedogled. Jedino će mi biti krivo ako ne bude više bilo šta da se gleda na RTV-u, jer sada kadagod uhvtim sebe, ja gledam baš tu tv. Nikoga mi nije žao, jer sam kao honorarac tamo proveo skoro 8 najlepšig godina života, kada su me svi ti sinoć smenjeni gazili i omalovažavali... I to ne samo mene već i gomilu drugih tada "Klinaca" koji po 24h nismo izbivali iz zgrade RTV-a. I ako mislite da smo bili plaćeni za to, grdno se varate.
    Zato, nije mi žao nikoga, žao mi je nas do sada ne isplaćenih bivših Honoraraca i žao mi je što neću više gledati RTV.
  • VV

    18.05.2016 13:56
    Šta je laloši moji? kuknjava? Od skoro 2 miliona stanovnika u Vojvodini polovina vas nije izašlo na izbore! Pa šta onda očekujete?
  • janko

    18.05.2016 13:32
    kao u milosevicevo vreme
    s ko je tada bio ministar za to
  • Pamteći

    18.05.2016 13:21
    Ponovo zamena teza
    Ovde neki ponovo ali ne slučajno vrše zamenu teza.Jeste ranija DS vlast smenjivala u RTV osoblje iz 90 tih, ali je većina tog osoblja bila deo zločinačke propagandne mašinerije onog kome ni ime ne treba nikada više pominjati.Dakle ti tzv novinari a u stvari perfidni ili manje perfidni ratni huškači i prodane duše su i trebali biti smenjeni zbog toga što su doprinosili nastanku i trajanju nesrećnih 90 tih za vreme kog perioda je stradalo na hiljade nevinih,pametnih ali često i istovremeno naivnih ljudi koji su mislili da brane Jugoslaviju a branili su zločinački režim jednog čoveka i njegovih sledbenika.Oni nisu smenjeni jer su bili politički neistomišljenici , već što su bili deo zla koje je vladalo 90 tih a koje na žalost ponovo kuca na vrata Srbije..Naravno kao i u svakoj čistki bilo je i nevinih ljudi koji su oterani sa RTV i to jeste za osudu i rehabilitaciju, ali tih slučajeva nije bilo toliko da bi se dovelo u pitanje sklanjanje svih onih drugih koju su svojim likom i delom trebali da se nađu ne samo bez posla već i u zatvoru.
  • Tja

    18.05.2016 13:19
    Ja sam za da trpate "rulju u bulju" sve dok se neopamete i shvate da se nece nista dobro desiti dok neko od politicara ne dobije po usima. Zao mi postenih, ali jbg, toliok su tihi da tisinom i melanholijom odobravaju. Kako su rekli jutros Mladja i Dasko, cutanje je prihvatanje.
  • DonJuan

    18.05.2016 12:54
    Hoce napredne karikature vlast u bukvalno svakoj zgradi u zemlji. Toliko proklet nije bio ni Milosevic.
  • Šteta

    18.05.2016 11:53
    Šteta što Petar Jovanović nije direktor RTV, da i njemu vidimo leđa. Pobegao je na vreme.
  • Simbe

    18.05.2016 11:52
    Alo Alo
    Pa sta se sad bunite, sami ste glasali za ovu vlast.
    Imali smo sansu da vratimo na vlast nase ali kao sto vidite narod vise voli devedesete, i ekupu koja je bila na vlasti tih godina.
    Tako da....izvolite sad pa uzivajte u devedesetima.
  • 18.05.2016 11:38
    sta sad svi morališete i čudite se? Gospodo, kako su ti isti došli na funkciju? preko konkursa? e pa gospodo, kako ste došli, tako ste i otišli!

    Sad cemo slušati ovo isto i u nekim JP. Jedni će doći, koji su bili dobri i poslušni, a drugi će otići kojima je istekao rok trajanja! Nema ljutnje i laznog moralisanja.

    pozzz iz privatnog sektora.
  • Barracuda

    18.05.2016 11:00
    Ako ja sam ucim skolu nezainteresovan za gradivo, samo da se provucem, a posao radim samo da otaljam, povrsno i neodgovorno; ako sam sklon korupciji, mitu, pljacki i prevari, ako sam neradnik i neodgovoran, ne postoji nijedna vlast na svetu, niti i jedna druga sila u svemiru koja moze umesto mene samog da odluci da ja postanem covek.
    Skoro svi problemi medu ljudima jesu posledica njihovog karakternog problema. Neradnistvo, neodgovornost, krada, laz, nasilje, mito, korupcija, nezainteresovanost za siromasne, bolesne, pa i nezainteresovanost za potomstvo ili svoje sopstvene roditelje, predstavljaju karakter ne probleme naroda. Ali umesto da se resavaju reformom karaktera, oni se danas resavaju represivnim putem, strahom od zatvora, sto navodi ljude da svoje slabosti samo licemerno sputaju u izrazavanju, umesto da ih pobede.
    No, jednoga trenutka, kada vecina postane toliko iskvarena, da svaka vlast takode biva sastavljena od ljudi koji se mogu kupiti i prodati, opste zlo donosi svoj tragican danak kroz raspad pravnog sistema, jer jednostavno nema nikog da ga valjano sprovodi. I pravni sistem i demokratija tada se pretvaraju u karikature od prava i demokratije.
    Znaci... veci je mrak u nama nego oko nas!
  • banana

    18.05.2016 10:55
    Ova vest ce itekako nasekirati dzogere na keju , setace pasa , mnogobrojne direktore , navijace , mafijase , dilere droge , starlete , tinejdzere na rolerima a pogotovo ljubitelje Parova i Farme.
  • Melez

    18.05.2016 10:53
    "Mi odavde nit smo huškali, nit započinjali ratove i (još slavnije) ih okončavali."

    Osim što je TVNS po svojim ispadima daleko nadilazila sumu svega što je ispadalo iz prepucavanja na relaciji RTB - HTV. Tu amatersku ratnohuškačku instituciju treba jednostavno ukinuti. Baš kao i ceo RTS.
  • Nemanja

    18.05.2016 10:51
    zemljoposednik
    'No, treba biti iskren ako to vec nisu NUNS i NDNV, sem Milosevica 1989 i DS je pocistio nepodobne novinare i urednike iz 90-tih.'

    Molim, sad ćemo za polusposobne ratne huškače i profitere bez obraza i časti da koristimo eufemizam 'nepodobni'?
  • Marija

    18.05.2016 10:42
    A je l mi sad treba da se pravimo ludi i kao ne znamo da su ti ljudi i dovedeni preko partije?
  • Alo

    18.05.2016 10:12
    Ovo je volja naroda! Izbori su nedvosmisleno pokazali kakva je volja većine u ovoj tzv. državi! Vlade se menjaju, ali ljudi ostaju isti. Kome se ne sviđa nek ide!
  • Vojvodjanin

    18.05.2016 10:01
    Lol
    A kad su demokrate uradile to isto,
    onda je bilo ok?
  • Cile

    18.05.2016 09:57
    Zašto baš kao one u vreme Miloševića? Pa liče i na one smene petog oktobra... jedino što sad nije bilo pušaka.
  • zaposleni

    18.05.2016 09:55
    Nemoj da dramiteite, otisli sposobni, dosli isti takvi, Marijana i ekipa, sad Kalkan isto sindikalci napreduju, Radnici cute i rade prosecna plata" 50000", Inzenjeri imaju oko 35000, Doce sposobni za nove tendere i opet u krug. Nema toga koji to moze ocistiti.
  • Vladavina

    18.05.2016 09:52
    Treba li da ponovim onu čuvenu rečenicu izvesne radikalke s početka 90-tih, izgovorenu u prostorijama Studija M?
    "Dok sam ja živa i ovde direktor, nijedan ***** ovde meni neće raditi!"
    Svi ovdašnji znaju šta ide umesto zvezdica.
    E, sad se te zvezdice odnose na napartijce i protivnike EU, pretpostavljam.
    I onda normalan čovek treba da radi normalno...
  • Koriolan

    18.05.2016 09:51
    GKSSV
    Neki dan čuh jednu skraćenicu. U sve pore moje, VOJVOĐANSKE TELEVIZIJE i RADIJA, na velika vrata useljavaju se oni koji bi trebalo da zauvek drže usta zatvorena. Mi odavde nit smo huškali, nit započinjali ratove i (još slavnije) ih okončavali. Od jogurta (gušćeg od grčkog) do danas samo nam lupaju čvegere, uz iskonsku potrebu da nam smanje "prevelike" nadležnosti. Da li treba poželeti "dobrodošlicu" Mili Štuli, "oj, đevojko" Milijani Baletić i sličnima...?! A skraćenica glasi: Glup Kao Srbin Starosedelac u Vojvodini.
  • kuvar

    18.05.2016 09:46
    Na zalost corba koja je zakuvana devedesetih jos uvek se kusa.
  • miki

    18.05.2016 09:31
    Zaposlice botove i partijske poslusnike, vratice nekadasnje ratne huskace na ekrane. Posteni novinari i urednici ce cutati, kao i gradjani koji sve to placaju. Tako su glasali, pa eto im, jednoumlje i mrak.
  • Petar

    18.05.2016 09:14
    Jedino višednevne demonstracije do smene upravnog odbora... Ništa na finjaka, ako treba gađati jogurtom, gađati jogurtom...
  • zemljoposednik

    18.05.2016 08:47
    Tako su glasali gradjani Vojvodine na izborima.
    Jasno mi je da nadzorni odbor smeni direktora koji je recimo clan neke druge politicke stranke i da im se razlikuju pogledi na vodjenje drzavnog preduzeca jer je on i dosao na to mesto preko politickog upliva. No, novinar koji radi svoj posao da bude smenjen zbog nekog prethodnog rada a da bi bio doveden neko drugi u koga imas poverenje i kome treba dati tih 70-80 hiljada dinara plate je samo osveta i nagradjivanje svojih simpatizera.
    No, treba biti iskren ako to vec nisu NUNS i NDNV, sem Milosevica 1989 i DS je pocistio nepodobne novinare i urednike iz 90-tih. To kod nas ide ciklicno a u drzavi sve gore, pri cemu nasi zivoti sve brze prolaze.
  • Čekićar

    18.05.2016 08:47
    ccc...
    U pravu ste. Nalik su na one iz Miloševićevog vremena. Ove su mnogo bestidnije smene. Tek kad budu počeli jedno drugo da čepaju, onda će se ovde neko za nešto pobuniti i na ulicu izaći. Do tad...Mirna Bačka.
  • carlito

    18.05.2016 08:41
    Pa i tadašnji ministar informisanja je malo napredovao, ovo liči na njegov pečat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna