Autor: 021.rs

Novi Sad
10.01.2017.
13:15 > 13:14
Iako su juče iz OK Vojvodina apostrofirali kako je na Spensu toliko hladno da su uslovi za treniranje nehumani i da su se zbog toga skoro svi u klubu razboleli, nadležni iz ovog sportsko-poslovnog centra, kao i iz Novosadske toplane demantuju da ima problema sa grejanjem.
  • Greju

    11.01.2017 12:49
    oni
    Greju oni kancelarije (direktorske, savetničke, poćoničke....), ali ne i sportske dvorane!
  • ns2017

    11.01.2017 08:20
    A studenti?
    Hladno je i studentima na Filozofskom sede u jaknama vec mesec dana na predavanjima . Grejanje je toliko slabo da kao i da ga nema. Ko ce preduzeti nesto povodom toga? E moj Novi Sade.....
  • Mirjam

    10.01.2017 18:18
    Moze rusenje
    Ali da se sagradi novi SPORTSKI OBJEKAT ali sa ovima na vlasti bojim se da ce nici klizaliste!!!!
  • Kaligula

    10.01.2017 17:46
    Spens je sasvim ok i nije nikakav grandiozni poduhvat. Ovom gradu treba veliki sportski centar i sasvim je normalno da se izdvaja iz budzeta za dobrobit svih nas i nase dece. Ono sto ubija Spens su kradje i u Spensu i u budzetu i drugi investicioni promasaji po gradu a ne Spens kao Spens. Sve su to ubili politicari a na vrh glave su mi oni koji bi da ga ruse!!

    Problem ovde je i u sistemu i u ljudima.
    Gomila pozdravlja gradnju ove glupe baletske skole koja realno ne treba i koja je ubila zivotnu sredinu ljudima a sad zele da ukinu veliki sportski centar koji je blago ovog grada - pa cak i da ga treba ponovo sagraditi.

    Nama nema pomoci sve dok laici, budale i lopovi odlucuju o nasim zivotima i zivotnom prostoru.
  • gari

    10.01.2017 17:16
    @Živan
    Spens nije hala koja bi se kao što kažeš razmontirala. I šta predlažeš - da se sruši i da nikne Merkator II? Pa tako gledano kao što govoriš ni jedan tržni centar nije energetski efikasan. Ali ok je Spens, nego niko ništa ne brine, sve se raspada, padaju kojekakvi limovi sa njega na sve strane. I naravno da mi nije onda teško da pomislim koliko rupa ima gore kroz koje bezveze odlazi toplota. On ne da ima rupe kroz koje odlazi toplota, gore imaš i golubarnik, od o čemu više onda da pričamo.

    A što je "prevelik"... Nije prevelik, nego je neiskorišćen. Ne znam kako ostali misle, ali ja mislim da je Spens deo Novog Sada i da ga treba sačuvati, i naravno da nije skuplje zakrpiti ga nego napraviti neku novi glupost na tom mestu.

    Zar bi iko hteo umesto Spensa da ima nekakav sklepani Big na mestu Spensa... Razlika između ova dva objekta je očigledna.
  • NS

    10.01.2017 17:15
    Jeste hladno
    Spens je oduvek bio hladan, svako ko je bio na utakmicama zimi moze da posvedoci. A secam se doba treniranja odbojke kao dete (pre nekih 10-15 godina) i smrzavanja zimi pre nego sto se krene na teren i zagreje. Kad se zagrejes - jos i hajde. Onda stanes da odmoris, popijes vode - smrznes se. I tako u krug do kraja treninga....
  • Nikola

    10.01.2017 14:13
    Koga briga za podstanice i, koliko toplote isporucuje toplana.
    Neka se izmeri stvarna temperatura u maloj i velikoj sali. LIčno sam bio u publici Velike sale na utakmici krajem decembra. Smrzli smo se u jaknama. Mogu da zamislim kako je bilo momcima u majicama na terenu.
  • Zivan

    10.01.2017 13:38
    SPENS je urbanistički promašaj; prevelik je i preskup, odatle brojni problemi, i sa grejanjem. Ni tehnička poboljšanja u dva navrata nisu uspela da ozbiljnije poprave sistem grejanje- hladjenje. O ceni utrošene energije da se i ne govori.
    U zapadnim zemljama posle izvesnog broja godina, kada investicono održavanje sportskih dvorana postaje preskupo, hala se ruši i gradi nova, racionalnija.
    U slučaju SPENS- a, problem je što je prevelik, očigledno potiče iz vremena grandomanije i to je, isto kao i zgrada Srpskog narodnog pozorišta, velik problem Novog Sada. Oba objekta opterećuju lokali buđet, a na štetu brojnih sportskih klubova i sportista, odnosno kulturnih institucija i umetnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna