Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
18.05.2017.
19:21 > 20:00
Nastavnici zaposleni u Karlovačkoj gimnaziji, kao i nenastavno osoblje, uputili su otvoreno pismo zbog sumnjive odluke Pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša da odbije saglasnost na predlog imenovanja direktora ove škole.
  • Uros

    21.05.2017 18:22
    NE(ODGOVORNOST)
    Kada ce gradjani ove upustene zemlje konacno shvatiti da su ovde odavno ne postoje nikakvi vrednosni kriterijumi.O svemu odlucuju partije i partijski poslusnici bez ikakve odgovornosti.Prosvetni radnici su srozani i dregradirani jer ovde znanje nikom ne treba.Diplome se nabavljaju preko veze ,doktorati plagiraju a najbolji strucnjaci teraju iz zemlje.
    Zemlje koje su postigle visok nivo ekonomskog ,kulturnog i socijalnog razvoja ,skolski sistem i znanje stavile su na prvo mesto prioriteta (Finska,Irska,Norveska,...)
    Sve dok gradjani ove zemlje budu spremni da bez pogovora trpe ponizenja nemoralnih ,bahatih i neodgovornih politicara,nikakvog napretka u ovoj zemlji nece biti.
  • bivša učenica

    21.05.2017 16:33
    podrška
    Poštovani profesori Karlovačke gimnazije, imate bezrezervnu podršku velikog dela prosvetne i kulturne javnosti.
    Uskraćivanje saglasnosti za izbor direktora g. Milana Djurišića je očigledna politička ujdurma , uzurpacija i nanošenje nesagledivih posledica najstarijoj srpskoj gimnaziji!
    Nažalost, niko osim vas neće moći niti hteti da odbrani vaš interes ukoliko ne budete hrabri, istrajni, mudri i usaglašeni!
    Hvala portalu jer informiše o ovoj temi! Ne dozvolite vi koji moderirate komentare da se seje razdor medju onima koji ne bi smeli biti na suprotnim stranama. Postoje mnogi problemi u raznim školama, pa i Karlovačkoj, ali to ne sme biti razlog da se bitna tema razvodnjava!
  • Bravo

    21.05.2017 09:14
    prosveta mora da se probudi i da poruci ovim ljigavcima da intelektualna elita NIJE na kupovinu i prodaju i da se neki red mora znati! Stop laznim diplomama, laznim doktorima, stranackim kadrovima, namestanjima, uvlacenjima i podvlacenjima!
  • Lela

    20.05.2017 23:18
    Dnevnica
    Molim Vas da kao primarni pedagozi svoje dece ove negativne stavove koje imate prema profesorima ne prenosite na svoju decu. Posle citanja ovih komentara i generalizivanih stavova mogu samo reci da sam duboko razocarana i mozda na neki nacin povredjena stavovima roditelja prema prosveti. Znate, nismo svi isti. Ima nastavnika koji zaista vole tu Vasu decu. Neretko im damo vise paznje i ljubavi nego njihovi najblizi. Neretko ih vodimo u bioskope, pozorista, muzeje, naucne skupove bez ikakve provizije i tih famoznih dnevnica. Neki od nas se sa Vama dogovaraju o visini tih dnevnica za ekskurzije i trude se da sve bude transparentno. Neki od nas ne traze animatore, jer uzivamo da taj jedan dan edukujemo decu van ucionica.
    Pitam se kako mozete sebi, kao roditelji, da dozvolite da Vam se deca vode na ekskurzije neprimerene njihovom uzrastu ili sa ciljem da se na ekskurziji "sopinguje"? Kada Vi resite da zastupate interese svoje dece onda cemo mozda svi biti isti. Ako ste potpisali saglasnost, molim Vas nemojte sebi davati pravo da budete hrabri i ovde iznosite bljuvotine na racun svih profesora.
  • Bibi

    20.05.2017 23:16
    Naravno...
    ... da ce direktor biti izabran iz sadasnje vladajuce politicke opcije, jednako kako su se birali i u proslim vremenima. Zasto smo iznenadjeni?! Sistem tako funkcionise... Radim u prosveti jednu deceniju na odredjeno vreme, ne pripadam ni jednoj politickoj strani i za to vreme gledala
    svoje "politicke" kolege koje se zaposljavaju na neoredjeno... Tako to funkcionise!!!
  • Lazar

    20.05.2017 20:33
    Njilas je negde rekao kako je jako steta sto direktor eto ne moze da bude ovaj kog svi podrzavaju jer je konkurs nezakonit. To nije tacno. Izvrsava se nalog partije... koalicije... jasno kao dan

    U medjuvremenu ce nasoj deci biti direktor neki tamo covek koji je tu ni godinu dana, drzi fizicko (direktor JEZICKE gimnaziej) i kog niko ne poznaje. Dole vise sa partijskim poslovima na stetu dece koja ce sutra biti odrasli ljudi i secati se ovakvih stvari kao normalnih u nekoj skoli. Da li to zaista njima mi roditelji zelimo??
  • Sonja

    20.05.2017 17:05
    Uhhh
    kad prosvetari napisu ovo ,,kakvu poruku ostavljamo deci,, ma manite se vise floskula!
  • Nada

    20.05.2017 11:11
    Dostojanstvo
    se mora vratiti profesorima,kao i lekarima i ostalom visokoobrazovanom kadru koje ste uzeli Vi sa sumnjivim diplomama ,a danas upravljate svime.Odrasla sam u komunizmu,ali su nas ucili da razmisljamo svojom glavom.Moramo izbaciti politiku iz skola,bolnica,sudova ili nam nema spasa.
  • Mikula

    20.05.2017 10:23
    Direktor
    ...... ne treba se novom direktoru zamerati .....
  • Don Kihot

    19.05.2017 18:59
    zašto tako
    A, da prestanete da ga branite sa "Vojvodinom republikom"
    Nema nikakve Lige, radi se o zloupotrebi sekretara,ako je vec postavljao nekog ,mogao je izabrati bilo koga ko nije ucestvovao na konkursu,ili da jednostavno ponisti sve i sam postavi direktora
    Sve je totalna farsa,oni su tako odlucili i bojim se da je sve borba sa vetrenjačama.
    Voleo bih da grešim.a li sumnjam u uspeh.
    Neka nam je bog u pomoći svima
  • Mens sana...

    19.05.2017 17:18
    Ih, kad je to bilo!
    Zli jezici tvrde kako je direktora Karlovačke I profesore zaposlila Liga! Greška u koracima, da se izrazim jezikom fiskulturnika Kovačevića! Većina profesora zaposlila se u ona smutna vremena kada je kriterijum bio prosek za vreme studija, I po mogućstvu da je mladi čovek karlovački đak. Ovi SNS nesrećnici to ne mogu da domaše. Nismo svi isti. Imajmo to na umu SVE, a ne CELO vreme!
  • Vojvodina Republika

    19.05.2017 14:55
    Par kratkih pitanja
    Moze li sekspirolog da bude direktor neke sportske ili matematicke gimnazije? Zasto ne?
    Moze li neko kome su roditelji, babe, dede, prababe pradede rodjeni u Vojvodini da bude predsednik opstine u Grahovu, Nevesinju, Kolasinu, Surdulici? Zasto ne?
    Mora se uspostaviti kulturna razmena i svako mora da radi svoj posao. Ako postoji samo jedna gimnazija kakva je ta u Sremskim Karlovcima, direktor treba da bude neko ko je verziran u podrucju nauke koje ta gimnazija proucava.
    Ako se direktori postavljaju po stranackoj peipadnosti i vladajuca koalicija nema bas nikog ko se razume u filoloske i humanisticke nauke, to je tuzno, ali sta cete...
  • Musa kesedzija

    19.05.2017 14:27
    Sladoled
    Djurisicu mlad majore komandante crne gore,crne gore i sandzaka dje propade petokraka ojha ..........
  • Vec vidjeno

    19.05.2017 12:48
    Pa Milan Djurisic je na isti nacin dosao kao novi direktor.Ponistili konkurs i postavili Milan Djurisica za vd.I sad se on buni...
  • saramakas

    19.05.2017 12:14
    Ko o cemu...
    Istu poruku koju saljete od onda kad ste dozvolili da ona ... snimi spot u svecanoj sali gimnazije.
  • Kaligula

    19.05.2017 12:05
    Poruka deci je jasna - bezite iz ove zemlje cim pre i ostavite iza sebe ovu prljavstinu - jer nam nema pomoci...
  • Milan

    19.05.2017 11:08
    Ja sam siguran da novopostavljeni v.d. direktora može da uradi mnogo više zgibova od ovog filologa.
  • smehotres

    19.05.2017 11:04
    :D
    jeste, sad je liga kriva za sve, iako je u koaliciji sa sns (vrlo čudnoj ali jeste)
    nego, za administratore, zabraniti komentarisanje stanja u gimnaziji svim gradjanima koji nisu zarsili fakultet. Nije diskriminacija, nego činjenica. a to sto je sns pobedio u Karlovcima - brzo ce i da ode :)
  • #nopasaran

    19.05.2017 09:43
    Ali mi smo karlovački đaci
    Bravo, profesori, čuvajte nam gimnaziju !
  • SRDJAN

    19.05.2017 09:19
    Otkaz trudnoj prof
    Skola je non stop u skandalu i to se nastavlja od davanja otkaza trudnoj prof. dovodjenja mimo zakona drugog profesora i onda bezanje od zakona bivse direktorke skole i sad ovaj cirkus ....Smeniti sekretara za obrazovanje jer sav cirkus on pravi
  • Svetlana

    19.05.2017 07:58
    Hajduci i Uskoci
    kako se djaci nikada nisu interesovali o postavljanju direktora i saveta roditelja, a niko ih nije ni pitao ko želi da im bude profesor, ideja o "ustanku" djaka protiv novog direktora škola nije imala mnogo odjeka u javnosti. Sada se politički kadar Karlovačke gimnazije opredelio za drugu opciju, ustanak profesora. Pitam pomenute profesore kojim konkursom su oni dovdeni u gimnaziju? Unutarstranačkim ili javnim?
  • Tole

    19.05.2017 07:55
    Cak i deca to znaju
    Nastavnici ligaski kadar,nenastavno osoblje ligaski kadar,savet roditelja ligaski kadar...eto ko je pisao pismo!
  • Roditelj

    19.05.2017 07:52
    KO?
    Ko je pitao nas roditelje kada se osnivao savet roditelja? Da li je i on postavljen nekakvim konkursom ili ličnim nahodjenjem partijskih kolega?
    Ko je pitao roditelje da li su saglasni da im se obrazovanje dece politizuje i kreira u glavama mišljenje Teofila Pančića, profesora iz redova autonomaške tvorevine Nenada Čanka. Ko?
    Kako vas samo više nije sramota da se grčevito držite za fotelje, a da pri tome kritikujete druge zbog nekakve politizacije. meni je lično drago što će posle mnogo godina u ovu ustanovu da uđe neko drugi osim Lige i ideje autonomaštva, pa makar to bio i SNS kadar. Vreme je da se spreče zloupotrebe obrazovanja naše dece u cilju produžavanja autonomaške loze.
  • Ajra

    19.05.2017 07:50
    Poruka koju vi saljete je ko se drzne da dira ligaski decenijski plen dozivece ovo!Sram treba da vas bude sta ste sve u stanju da radite i pisete!
  • Olivera

    19.05.2017 07:46
    paradoks
    Profesori, koji se pozivaju na politizaciju gimnazije su svi zaposleni u istoj upravo na osnovu politike. Politike Nenada Canka. Savet roditelja je takođe postavljen politikom Nenada Canka, u gimnaziji je sve funkcionisalo politikom Nenada Canka. Ne razumem pozivanje na sprecavanje politizacije rada ove ustanove, kada su svojevremeno bas njeni zaposleni u gimnaziju dovodili Teofila Pančića, tzv. novinara i publicistu, koji je pisao i za portal gradjanske Vojvodine "Autonomija". Da li je to bio pokusaj učenja i vaspitavanja mladih u cilju cuvanja ligaške tradicije Nenada Canka i opstanka autonomaske ideje medju mladim narastajima?
    I onda se ti isti profesori drznu da pričaju o politizaciji.
  • Kris

    19.05.2017 07:33
    Laz
    Slicno se desilo i u somborskoj gimnaziji. Dvojica se nadmetala i Njilas postavi madjara za direktora. LICENCU ZA DIREKTORE NEMA NIKO U SRBIJI JER SE TO JOS UVEK NE POLAZE. Gospodina fizikalca je postavio gradonacelnik pa je prava adesa on.
  • Izdajnik

    19.05.2017 07:32
    Soroš forever
    Kada bot pokusava da se predstavi kao ucenica.... Bude presmesno. Volim kada osmehom zapocnem dan. Mada, nisu ni ostali za baciti.
  • Pripadnik rezima

    19.05.2017 07:12
    U Sremskim Karlovcima pobedio je SNS. Na predsednickim izborima Karlovčani su takodje većinski glasali za SNS. Prostom matematičkom računicom 55% potpisanih na izborima je podrzalo Vucica. Ne vidim ni jedan razlog da demokratska javnost oseti bilo kakvu empatiju sa profesorima skole. Naprotiv, zaslužuju da dobiju naprednog kadra za direktora Gimnazije koji ce je srozati u skladu sa svojim sega-mega naprednim idejama i veštinama.
  • Deca to znaju

    19.05.2017 06:18
    Evo kakvu poruku šaljemo
    Poruku da vlada politika prevare, sile i kriminalnih grupa koje su "izabrane".
    U svakom slučaju, ovo će biti poslednja Partija koja je vladala ovim prostorom.
    Srbija će uskoro završiti sa demokratskim, republikanskim sistemom i "izborima".
    Kada bude donesen prevarantski Ustav.
  • Miloš

    19.05.2017 06:16
    Politika propasti
    Čitam komentare i zaključujem da će sve što je dobro, u ovoj nesrećnoj zemlji, političke partije upropastiti. One su veliko zlo.
  • Roditelj

    19.05.2017 05:59
    Pitanje za razmisljanje
    Da li su profesori birani po konkursu?
    Da li postoji ijedna skola u Srbiji u kojoj je iko zaposlen po konkursu?!
    Kazete da polazite od sebe, bas ste me nasmejali. Hartija sve trpi, pet za sastav, profesori, ali podjite stvarno od sebe!
    Licimerstvo na sve strane!
  • Joca

    19.05.2017 05:41
    rusenje
    Nije nama potrebna ovakva skola kao sto je Karlovacka Gimnazija,nama trebaju skole za motace kablova,te profile nismo imali ali upis mogu proci samo oni sto umeju da koriste pelene.
    Djake treba sto skromnije obrazovati, kako bi narednih godina bili podobno glasacko telo.
  • Aleksandar

    19.05.2017 00:52
    Totalno sramno
    Masa se ponasa kao da im je Alek dao istoriju da prepravljaju!?
  • grbavi

    18.05.2017 23:20
    šokovi, od kada je ona Šokica maltretirala učenicu i đaci posle izašli na demonstracije ne prestaju skandali u gimnaziji
  • Mudri

    18.05.2017 22:56
    Sve jasno
    Večerašnja argumentacija g. Zukorlića, predsednika Odbora za obrazovanje, u Da, Možda, Ne da nešto nije istina zato što se tvrdnja obrazlaže upotrebom latinskih reči koje prosečan građanin ne razume jasno ukazuje na jadno stanje institucija obrazovanja. S tim u vezi, kako reč filolog razume manji broj ljudi u odnosu na broj ljudi koji razume reč rukomet samo po sebi se nameće ko će biti direktor. Sekretar je u pravu i bilo kakva peticija je besmislica.
  • Zorz

    18.05.2017 22:24
    Av,av,av,av,av
    Bice da je neko ozbiljno shvatio film, Lajanje na zvezde! AV,AV,AV,AUUUUUUUUUUUU!
  • nik3

    18.05.2017 22:21
    Posto su fakulteti unisteni, sada krecu na srednje. Tako da, ugasite Karlovacku, te njenu zgradu posto je lepa, pretvorite u neki moderni kafic. Zatim osnujte mega gimnaziju i onda napredno obrazujte decu. Veoma jednostavno. Tuga i cemer.
  • Roditelj

    18.05.2017 22:15
    Bezobrazluk i bahatost Njilasa se ne sme tolerisati! Kazna ce ga svakako stici!
  • Poruka u boci

    18.05.2017 22:00
    Draga deco, postanite clanovi.
  • Andrea

    18.05.2017 21:56
    Svaka cast casni ljudi! Pismo je fantasticno! Sva podrska za borbu za pravicnost do najvisih instanci. Samo, na zalost, u ovoj drzavi i te najvise instance koje bi trebale da slusaju glas naroda i ispeglaju nepravdu, i sami je cine. Na svakom koraku... Postavljaju se ljudi na rukovodeca mesta koji na dalje diktiraju i kroje vas zivot i neretko uvode razdor i opste nezadovoljstvo. Tako je, na zalost u mnogim institucijama, pa sto bi vama bilo lepo i harmonicno na poslu. Razdor na svim nivoima. Ali svim. Strasno...
  • Gospodi pomiluj

    18.05.2017 21:49
    Kad nisu bili sposobni da nameste konkurs pa da ga tako imenuju za direktora, moraju onda da ga postave bar kao v.d. Bas oni znaju ista o obrazovanju... Posebno obrazovan kadar koji je trenutno na vlasti u Srem. Karlovcima, na celu sa "Sojicem".
  • MM

    18.05.2017 21:36
    Hvala vam što ste jedini koji pišete o događajima u Karlovačkoj. Ovo političko nasilje u svim sferama našeg života prešlo je svaku meru i nedopustivo je da se ovako završi, a nigde, sem kod vas se čak ne može ni pročitati vest. Samo se nadam da će kolektiv Gimnazije i Savet roditelja preduzeti i dalje korake, pa da ih javnost podrži
  • Ucenica gimnazije

    18.05.2017 21:28
    Da li je iko, nas ucenike pitao sta mislimo na gostovanje Teofila Pancica u gimnaziji? Zato nam uopste nije zao sto je on izasao iz skole
  • Boro

    18.05.2017 21:27
    Zasto su sva tri clana saveta roditelja ligaski kadrovi,i ko ihje tu postavio kad i zbog cega
  • Boro

    18.05.2017 21:22
    Zasto su sva tri clana saveta roditelja ligaski kadrovi
  • roditelj

    18.05.2017 21:15
    bravo
    Bravo za zaposlene u Gimnaziji! Tako se argumentovano brani ono sto je vase! Skola pripada djacima i vama, a ne politicarima! Ponosna sam sto je moje dete vas djak! Naucice od vas vazne zivotne lekcije!
  • Sloba

    18.05.2017 21:13
    Pa
    Sramota je da se Karlovacka pojavljuje u ovom kontekstu, ostalo je odraz postovanja jednih prema drugima, odnosno ljudi medju sobom. Mislim, smesno...
  • Kolega prosvetar

    18.05.2017 20:59
    Ministar Šarčević treba odmah da se oglasi i ovo bezumno kršenje zakona i sprovođenje partijske samovolje da zaustavi. Pokrajinskog sekretara razrešiti funkcije zbog svih užasa u sprovođenju političke samovolje SNS po školama. Vučićevog telohranitelja Kovačevića neka partija drugačije nagradi. On je marioneta! Ima li iole morala, razuma i zakona u ovoj državi?! Ovo je zaista prevršilo svaku meru!
  • propenzionisan

    18.05.2017 20:56
    Bravo kolege
    istrajte u svojoj borbi protiv birokratsko/partijske samovolje
  • AleVa

    18.05.2017 20:56
    Pa dobro, kakvi ste vi to profesori ugledne karlovacke gimanzije kada listu potpisa kao da ste skupljali na ulici a ne u obrazovnoj ustanovi?
  • NezainteresovaniLala

    18.05.2017 20:55
    Mali Iđoš
    Da li je moguće da nekakav koalicioni sporazum, u ovom slučaju SNS-SVM, može da poništi i dovede u pitanje zakone i Ustav?
    Maliciozne su tvrdnje pokrajinskog sekretara u vezi sa poništenjem poslednjeg konkursa i očigledno da su isključivo vođene koalicionim sporazumom. Dakle, ono što je u skladu sa njim može, a ono što nije, ne može pa makar i bilo u skladu sa zakonom!? To je najobičnije muljanje kroz koje se raznim poluintelektualcima omogućava da dođu na "funkciju". Da su tako razmišljali Gros,Volni i dr, Gimnazije odavno ne bi bilo.
    Zaposleni su se konačno javno oglasili i sve čestitke na hrabrosti, treba da ih svi podržimo u interesu sadašnjih i budućih generacija. Od sadašnjeg v.d-a,preko pokrajinskiog sekretara, sve razjuriti zbog ovakvog uništavanja prosvete. Ako treba, koristiti i vanredne pravne lekove (republički ministar - iako i on pripada istoj kliki, pa sve do Strazbura).
    Pokrajinskom sekretaru - Karlovačka gimnazija nije gimnazija u Bačkoj Topoli ili Malom Iđošu. Neka tamo postavi difovca Kovačevića za direktora.
  • NM

    18.05.2017 20:47
    Sindikalne ligaske polutke
    Postovani profesori, dokument koji ste sastavili toliko "govori" da ga slobodno mozemo sagledavati kao spisak za sindikalne ligaske polutke. Hranila vas liga i Nenad Canak, dali vam posao,funkcije ste birali i namestali sami. E pa ni "krmaca" ne moze doveka radjati "prascice". Ako me razumete... Odzvonilo vam je, kraj velikog odmora! Srdacan pozdrav!
  • pera

    18.05.2017 20:46
    ..
    Zna se kako to u SNStanu ide. Potpisani sad nek krenu da traze drugi posao.
  • Ana

    18.05.2017 20:39
    Karlovcanka
    Ne, ovo nije "Plac Majke Bozije"... Ovo je - Sila "Oca i tvorca" autonomaske Vojvodine, Nenada Canka. Sve do jednog, pocev od gore pomenutog Djurisica.
  • Marko

    18.05.2017 20:28
    Ko o čemu...
    Istu poruku koju ste slali kad ste izbacili učenicu jer je povredila vaš nastavnički ego ironičnim fotošop uradcima umesto da budete pedagozi i radite sa njom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna