Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
10.09.2017.
10:45 > 15:50
Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić podržao je svojim prisustvom ove subote svečano otvaranje novih prostorija privatne poliklinike "ST Medicina", koja u Novom Sadu radi već sedam godina.
  • Dr

    15.09.2017 10:12
    Nikad gore
    za lekara i za pacijenta.Kao neko ko je zavrsio Medicinski fakultet,specijalizaciju i radi u drzavnom sektoru ISKLJUCIVO ZA PLATU,ozbiljno i odgovorno,pitam se da li je ovo moguce.Zato nam lekari i sestre,koji su van lobija i par nepotistickih udruzenja,listom odlaze u Nemacku.Ovako je jer se korupcija i nepotizam svesno tolerisu,a gradjani prisiljavaju na pljackanje od strane RFZO.RAZDVOJITI I ZABRANITI ISTOVREMENI RAD U OBA SEKTORA,LEKARE PLATITI KO SVET,A UKINUTI OVAKAV NACIN OBAVEZNOG ZDR OSIGURANJA. O politickom zaposljavanju drugom prilikom.
  • Pacijent

    13.09.2017 15:28
    @ Evica Somborac
    Na taj način kupuje se MIR lekarima, a pacijentima se nameće obaveza duplog plaćanja jednog te istog lekara.
    To što ima mali broj specijalista kriv je baš taj lekarski lobi koji je stvorio nepotizam i sprečava odobravanje specijalizacije mladim lekarima o trošku RFZO , jer hoće da zadrži monopol u lečenju i uzimanju para.
    I pacijenti hoće svojh MIR, ne na ovaj način, već da se odobre dodatne specijalizacije mladim lekarima, a ne da nas leči par doktorskih familija koje su okupirale KCV i Kamenicu kao da im je tata u nasledje ostavio ove bolnice.
    Tako da nije rešenje da se vremešnim hirurzima odobrava radi u javnom i u privatnom sektoru,već da se odobri veći broj specijalizacija mladim lekarima.
    Neću da me leče doktori sa 70 godina, oni su za penziju ,a ne za rad sa pacijetnima.Nije uvreda,već činjenica.
  • Evica Somborac

    13.09.2017 14:06
    istina
    Dozvoljavanjem drzavnim lekarima da rade i privatno, kupuje se mir, jer se onda ne bude za male plate, a i ono vaznije - prikriva stvarno MALI broj specijalista. Imamo privid da rade dva dr, a radi jedan citav dan. O njegovoj koncentraciji i kvalitetu rada sada ne bih polemisala.
  • Vox populi

    13.09.2017 09:04
    Inspekcija
    Molim da se proveri rad privatnih klinika za VTO, gde se pacijentkinje drže u začaranom krugu višegodišnjeg lečenja koje košta hiljade eura. Zatim slede kvazi pregledi od nekoliko stotina euraza koje stručnjaci u Europi se smeju za plaćenu glupost. Naravno sve bez fiskalnog računa.
  • Danijela

    13.09.2017 08:49
    Pre svega ukinuti obavezno socijalno osiguranje a onda pravite sta hocete, dok uzimate pare od ljudi ima i da ih lecite za te pare.
  • Odgovor

    12.09.2017 19:38
    @Petar
    Treba da imamo i državne i privatne klinike, to je sve ok.
    Ali ne treba da imamo doktore koji rade istovremeno i u privatnoj i u državnoj klinici.
    Neka doktori izaberu da li će da rade u javnom zdravstvu ili kao privatnici.
    Ne može oboje, jer to javno-privatno partnerstvo nije u interesu pacijenata.
    Nije logično da doktor koji pre podne prima platu od doprinosa za zdravstvo da bi lečio osiguranike RFZO, te iste osiguranike leči "privatno" tj da osiguranik dva puta plaća istu uslugu istom lekaru.

  • arman

    12.09.2017 19:10
    private
    Al se ovaj nalupetao ...bože sačuvaj
  • Predlog

    12.09.2017 17:39
    Zabraniti zaposlenim lekarima u javnom zdravstvu koji dobijaju plate od naših para da rade istovremeno i privatnoj praksi
    Neka oni svoje pravo na rad ostvare tako što će da rade u deset privatnih poliklinika istovremeno (ako stižu,) ali ne može istovremeni i posao u državnoj službi i dodatni privatni rad!

  • Mi

    12.09.2017 17:21
    @Ja
    Doprinos za zdravstvo plaćamo da bi doktori imali redovnu platu i svu logistiku u državnim bolnicama i DZ gde primaju privatne pacijente, koje ne mogu zbrinuti u "privatnoj praksi" zbog nedostatka opreme.
    Realno, svi obveznici doprinosa za zdravstveno osiguranje su suvlasnici ovih "privatnih klinika" jer su izgradjene od novca zaradjenog na lečenju obveznika RFZO koji su to lečenje već jednom platili kroz doprinos za zdravstvo.
    Realno Novi Sad nema gradsku bolnicu, a KCV i Kamenica zbrinjavaju pacijente iz cele Vojvodine, to je oko 2 miliona ljudi.
    Realno to su minorni bolnički kapaciteti koji ne omogućavaju stacionarno lečenje svih ,već samo onih koje doktori odaberu.
    Sve u svemu, mi se svi već lečimo "privatno"
    Zbog toga obavezne doprinose za zdravstvo treba ukinuti, pa neka doktori obavljaju svoj privatni posao o svom privatnom trošku. MI svakako privatno već plaćamo SVE.
  • Ja

    12.09.2017 15:40
    Зашто ја плаћам обавезно здравствено осигурање као приватник?
  • MarkoNS

    12.09.2017 14:28
    Strašno
    Ova država tone sve dublje i dublje. Propali hirurzi i propali biznismeni otvaraju privatne klinike, koju drže načelnici u državnim bolnicama, a u tim privatnim klinikama rade doktori koji rade i školuju se od državnih tj. naših para, pa specijalizacija itd itd. Treba im oduzeti imovinu koju su stekli, sve ono što nije u domenu plate, ali prvo da plate sve troškove i sva putovanja, a ostatak od plate vratiti u državnu kasu za nove i bolje plaćene doktore.

  • ggg

    12.09.2017 10:46
    kada se već svi lečimo kod privatnik jer redovno u državnoj ambulanti se ne stiže na red - možeš umreti dok ti ne dođe zakazan termin, predlažem da se sa plata NE SKIDA ZDRASTVENO OSIGURANJE- što odvajam već 36 godina kada sve moram platiti kada mi zatreba lekar- da ne pričam da i antibiotik za dete plaćam u apoteci iako imam recept
  • Nervirach

    11.09.2017 22:59
    Zasto?
  • Лопови

    11.09.2017 21:17
    Скините министра, после помињања да се зна са друштвом из Шилерове,слабије се виђа на ТВ.Треба да се стиша прашина,да се даљи детаљи не откривају,или сређује спискове ДЗ,ко ће који да приватизује
  • Logika

    11.09.2017 21:16
    @ Analiza
    Zaboravio si da u svoju analizu uključiš opciju da pacijenti VEĆ dodatno plaćaju ako žele da se leče. Pregledi specijaliste UZ i analize razne zakazuju za par meseci na državnim klinikama i DZ.
    Ko želi da se leči mora- u privatnoj režiji to da plati.
    Što se tiče nekog skupljeg lečenja i lekova-lečimo se SMS-to je bar poznata stvar.
    Na državnim klinikama u razumnim rokovima, a o trošku RFZO leče se privilegovani i "privatni pacijenti" ovakvih uspešnih doktora, koji sada otvaraju privatne klinike.
    Doktor sa državne klinike ima moć da odredi ko će se lečiti na državnoj klinici. E to se plaća!
  • nk

    11.09.2017 18:32
    Zakazivanje mamografije
    Doboj - dobijes uput I odmah odes na mamografiju u susednu prostoriju
    Zagreb - dobijes uput kod dr i za 4 dana odradis mamografiju
    Novi Sad - dobijes uput na kom pise nema termina, eventualno te pozovu za 13-15 meseci.
  • Profesor

    11.09.2017 17:32
    Sirotinja na udaru
    Šokiran sam izjavom Predsednika Skupštine grada Novog Sad. Kao i činjenicom da se nije niko oglsaio iz gradske Uprave da ga demantuje.
    Karte je gospodin otvorio. Sada je jasno zašto Novi Sad nema bolnicu, i zašto se vojna bolnica pre pretvara u Gradsku. Kada znamo da su mnogi profili specijalista u DZ Novi Sad ukinuti, jer se te usluge obavljaju u bolnicama (a Novi Sad ima samo vituelnu bolnicu), Kliniški centar 300 lekara manjka i 550 sestra, odnda je jasno zašto i kako uskraćuju usluge gražanima Novog Sad. Grad Novi Sad i gradski čelnici su digli ruke od brige za zdravlje građana.
    Sada teraju lekare KC da prime što više bolesnika, i zbog manjka lekara pregledi traju sve manje minuta, i posledično kvalitet je sve lošiji. Uskuro će se pregled sastojati od 1. Dobar dan, 2 upis vaših podataka u kompjuter, 3 Doviđenjea. Skandalozno !!!!
  • Institut kvb

    11.09.2017 16:55
    Dr Canji
    Dr Canji je do juce bio mezimac direktorke instituta Nade Cemerlic Adjic, sredila mu je doktorat (koji je kupio) i docenturu na fakultetu. Otkud sada on kod SNS-a u krilu???? Preko noci se presaltao?! Grozno je
  • Auu MIleeee

    11.09.2017 09:36
    Ovakav vid privatne prakse samo u Srbiji ima!
    Doktori koji odlučuju o prijemu pacijenata na stacionarno lečenje i operacije u Kamenici i KCV , jer tamo rade i primaju plauturinu (!!!!) na trošak obaveznog zdravstvenog osiguranja- otvorili privatnu polikliniku gde rade preglede osiguranika tog istog obaveznog zdravstvenog fonda.
    Osiguranici dr plate kešom,a dr napiše uput i kaže :pošto ste mii privatno platili odobravam stacionarno lečenje o trošku zdravstvenog fonda!!!!
    Au Mileeee...nešto mi govori da svi putevi za lečenje na državnim klinikama Novosadskim vode isključivo preko ove privatne prakse...
  • ns ja

    11.09.2017 08:59
    Jelušiću i ekipi ako se ne sviđa državni posao u institucijama građana koje predstavljaju, noga u dupe, pa neka slobodno izvole koliko god hoće da rade i zarađuju u privatnoj praksi - što kroz marketing, što kroz pružanje medicinskih usluga. Dosta više pljuvanja državnog sektora iz kojeg udobno zaglavljeni u fotelje primaju platu, a isti pljuju i uništavaju!!! Zbog takvih nam je i propalo zdravstvo kao i čitava država - pazi molim te zaposleni su i primaju od države platu - platurinu (!!!) a zauzvrat ruše iste te ustanove koje ih hlebom hrane!?
  • dzo

    11.09.2017 08:42
    OPA sukob interesa pa ode pos'o brajkovicu kakva skupstina kakav predsednik kakvi bakraci...
  • Za pekara

    10.09.2017 23:50
    @Posmatrač
    Sve si u pravu.
    To bi bilo isto kao kada bi svi plaćali obavezni doprinos za hleb, pa kada dodjemo u javnu pekaru po tu našu plaćenu veknu , nas zaposleni pekari tako pametni kao ti , koji primaju platu i idu na pekarske sajmove oda naših para od doprinosa za hleb, kažu žao nam je, ne možete dobiti hleb sve je pre dva meseca unapred poručeno,al iza ćoška otvorili smo našu privatnu pekaru ima šta hoćete, pa baš ako ste mnogo gladni platite!
  • Niste u pravu

    10.09.2017 23:28
    @Fond za zdravstvo
    Fond za zdravstvo ne treba da funkcioniše kako ste Vi opisali, jer je to OSIGURANJE ,a ne banka.
    Idite i pitajte u neku osiguravajuću kuću da Vam objasne.Postoje i polise zdravstvenog privatnog osiguranja koje se mogu zaključiti, gde osiguranik ugovara SUMU OSIGURANJA koja mu se isplaćuje za slučaj da nastupi osigurani slučaj, tj bolest.
    Možda bi Vam bilo jasnije da razumete preko auto osiguranja, koje platite,a preko polise naplaćujete ako se desi saobraćajna nezgoda ili šteta na vozilu.
    Ako se zdravstvo privatizuje ukinite OBAVEZNO zdravstveno osiguranje preko RFZO, neka pacijetni biraju osiguravajuću kuću koja će plaćati njihovo lečenje.To bi bilo pošteno
  • Jovana

    10.09.2017 22:03
    eto njih na okupu
    Fino jedno drustvo u koje bolestan covek treba da ima poverenje. Ne znam samo kako ce raditi, kad svoje kolege za honorarni rad placaju mizerno a sestre su odavno otisle napolje,morace neke kursadzije zaposliti. Neka, hvala vama gospodo koja ste se obrazaovala na mom dinaru i do juce primali platu od mog dinara. Sada eto imate mnogo vise nego ja, jer verovatno ste vi ucili brzo a ja polako.
  • Dva u jedan

    10.09.2017 21:33
    I to sve ovi doktori kupili od svojih malih plata na državnim klinikama?
    Sigurna državna plata plus i privatna praksa,sve o trošku obveznika obaveznog zdravstvenog osigurnja.
  • Novosadjanin

    10.09.2017 20:10
    Ukinite mi obavezne doprinose za zdravstvo.
    Ako moram kod ovih dr da se lečim privatno neću da im finansiram platu na državnoj klinici,specijalizaciju i sve što uz to ide.

  • BELENYI

    10.09.2017 19:33
    Kkkkkkkkkk
    Koga V(v)i vučete za nos ?
  • pacijent

    10.09.2017 19:22
    nezadovoljni
    Stanje ovo...besplatna reklama za privatnu polikliniku? Predsednik Skupstine da podnese ostavku, odmah.
  • Dejan Seke

    10.09.2017 18:48
    Prevaranti
    Ja sam covek kome bi odgovaralo da pacijenti dolaze kod mene a drzava mi preko Kranke kase placa uslugu.Znate li sta bi se dogodilo?Svojim botovima sa kojima se tale ,prebacili bi pare na racun odmsh.Mene bi zavlacili dve god.a u medjuvremenu izvrsitelji bi dosli da naplate neplacen porez.Pa ove bitange hoce da rasprodaju drzavne domove zdravlja za kikiriki i da ovaj siromasni narod ostave bez leka.
  • Mile

    10.09.2017 17:22
    samo napred
    Lecite Vi Vasu gospodju majku i gospodju tastu , mene i moju porodicu necete. Pre petnaest godina nacelnici odeljenja i direktori klinika,molili su nas privatnike da im pomognemo donacijama, sto za opremu sto za renoviranje objekata.Kukali su kako nema para a rade za mizerne plate a mi smo im u velikom broju izlazili u susret. Dali je moguce da za ovako kratak period uz nauku,rad i lose radne uslove, posten lekar stekne toliko bogatstvo.
    Ne, nije moguce ali nikoga vise i nije briga, zato i mene nije briga za Vasu kliniku, obilazicu je u sirokom krugu, kao sto sve neposteno preskacem.
  • Nspatriota

    10.09.2017 15:53
    Zdravstvo
    U velikom je interesu grada da sto vise ljudi navrati da bi provizija bila veca. Hvala do neba gosp. Zdravku sto nam je rekao u oci da oni koji nemaju para da odu privatno kod lekara koji inace rade u drzavnim klinikama( gde ce pacijenti doci na red verovatno za godinu dana) mogu slobodno da piju caj i sami da se lece u suprotnom laku noc. I hvala gradu Novom Sadu na iskrenom zalaganju za 90% sirotinje od cijih para funkcioneri kupuju stanove i kola.
  • Fond za zdravstvo

    10.09.2017 15:10
    Treba precizno objasniti narodu kako to moze da funkcionise. Pacijent kad tog meseca obavi preglede u privatnoj poliklinici u vrednosti njegovog mesecnog izdvajanja za zdravstveno osiguranje, fond automatski stopira dalje lecenje o trosku fonda i to ne samo kod privatnog lekara vec i u drzavnim zdravstvenim ustanovama. Ovo bi moglo biti povoljno za one cija su neto mesecna primanja vise od 1000 eura, jer su onda i izdvajanja za zdravstveno osiguranje znatno veca.
  • Nema smisla

    10.09.2017 15:10
    Nema obraza ni trunke
  • Posmatrac

    10.09.2017 14:58
    ...doktori...
    Volim one koji napadaju doktore kao da su u pitanju starlete ili kontraverzni biznismeni. To su kod nas obično oni koji nikada nisu ništa ozbiljno odradili u svom životu, ali su 'novosađani' jer im je deda partizan isterao iz stana buržoaziju pa se uselio u tuđe. Gospodo, da bi neko bio doktor primarijus mora mnnnnnogo da uči i nauči. Ako dođe u priliku da tako naučen i zaradi pare, e to je onda nemoralno. Naslušali su se 'novosađani' od dede da i je tu nešto sumnjivo. Kako oni tako pametni koji nesebično prosipaju pamet po novosadskim kafićima ne zarade te pare da otvore kliniku?
    Svaka čast ovom doktoru koga inače ne poznajem, ali imam pekaru pa znam koliko njegov posao ima tvrdih kora kada se upustio u privatne vode..
    P.S.
    Znam da 021 ovo neće objaviti, ali nema veze...
  • Gastabaiter

    10.09.2017 14:25
    Dragoljub
    Cjeli vjek sam radio u njemačkoj i imo sam mog doktora koji je bio poljak pa smo se dobro razumjeli dok nisam naučjo njemački a on je bio privatnik i zvao se Boleslav. U bolnicu se išlo sam kad on napiše a ako to bude i ovdje ondak će mi to olakšat penzionerske dane jerbo sam u Novom Sadu kupio stan. Nisam preglede ništa plaćao sve je plaćalo socijal ferziherung. Ne znam zašto to u novom sadu nemoże...
  • Jgd

    10.09.2017 14:04
    Jos kad bi svi znali da lece.
  • Seka Persa

    10.09.2017 14:03
    Imah razgovor, pre neki dan, sa ženom koja se 'razume'. Objasnila mi kako je u srpskom zdravstvu super.

    Ostadoh bez komentara i mislima o definiciji deluzije...
  • mile

    10.09.2017 14:01
    siroma čovek ..
    on govori ,u ime grada, o zdravstvu ?! pa taj je satario sopstvenu firmu !! nego , ajd ti lepo nazad ,odakle si sa kesom došao, pa podiži svoje tamo !!!a ne leči komplekse ovde !!!
  • Hm...

    10.09.2017 13:34
    @Analiticar
    Treba imati na umu i činjenicu da privatni lekari često prolongiraju terapiju, "otkrivaju" nove uzroke i traže dodatne analize koje podrazumevaju neophodne česte posete ordinaciji. Otegne se to u nedogled, jer tako se prave "večiti pacijenti", koji su siguran izvor prihoda.
  • majprof

    10.09.2017 13:05
    zaboravili
    Zaboravili da kažu da u tom velikom svetu nije dozvoljen rad i u državnim i u privatnim klinikama istovremeno. Zaboravili da kažu ko će se od prisutnih na otvaranju u toj privatnoj klinici lečiti besplatno. I još zaboravili da kažu koji je cenovnik i koja plata/penzija može da pokrije.
  • sused

    10.09.2017 13:03
    istraga
    ispitajte kako je Stojkovic SNS NOVI SAD kupio dzipa i novi stan i uveco imovinu za 2 god brutalno
  • EU

    10.09.2017 12:55
    "da radimo na tome da stepen zdravstvene zaštite uvek dižemo na što je moguće viši nivo."

    Unazad par godina zdravstvo u ovoj drzavi se proglasava za tri najlosija u Evropi.
  • Kika Bibić

    10.09.2017 12:54
    OK
    Ok je privatna klinika ako na njoj ne rade lekari zaposleni u drćavnim klinikama i ako privatne klinike uđu u sistem socijalnog osiguranja, kao što je to svuda u svetu. Naravno, i da svi lekaru budu odgovorni za rezultate rada, a ne da ih stalno trpaju pod zemlju!
  • Novajlija

    10.09.2017 12:44
    Uvesti red u zdravstvo
    Da se omogući svima koji imaju zdravstevno osiguranje kod RFZO da biraju gde će da idu kod lekara na teret sredstava iz fonda. Otvarajte koliko god hoćete klinika, ali omogućite nam da se u njima lečimo za novac uložen u fond.
    Veći broj klinika može biti i pozitivan jer bi se smanjila čekanja na preglede ali samo ako se omogući da i to bude na teret fonda i ako se propišu zakonom cene za preglede koje moraju biti iste u svim ustanovama, bilo državnim, bilo privatnim pa nek svako bira kako želi.
  • Комуниста

    10.09.2017 12:37
    Пролетети свих земаља...
    Хитно вратити комунизам и укинути све приватно. Оставити само радио 021....
  • Petar

    10.09.2017 12:12
    Privatno, da ili ne...
    Sigurno da u zdravstvu ima suviše anomalija. Nije mi jasno da li treba da imamo privatne klinike ili samo državne.
    Ako je stav da se privatni sektor mora podržati, zašto onda da se ne ne podržavaju uvakve klinike. Ili je problem samo politika ...?!
  • Negovani bezobrazluk

    10.09.2017 12:08
    Lično sam mišljenja da zdravstvo i školstvo treba da budu isključivo u državnom sektoru....da se ne objašnjavam...
  • Profesor Baltazar

    10.09.2017 12:04
    Licemerje 2
    Kao OK je privatna klinika, a nije OK privatna skola ili fakultet? Odlucite se sta je OK??
  • Konj Cvetko

    10.09.2017 12:03
    Strašno je koliko nas ovakvi prave ludim. Ništa nije toliko odvratno kao kad gradski sekretar izjavi da je ovo:"... u interesu građana...". Kojih građana, čiji interes? Da izvuku poslednju paru ljudima iz džepa i to onima koji su ucenjeni, jer u državnim ustanovama ne mogu da dobiju skoro ni jednu zdravstvenu uslugu. Otac je na zakazan kardiološki pregled u DZ na Limanu čekao od 13.30 do 19.15 i nije dočekao. Na zakazanu kateterizaciju nije mogao sa ode dok nije uradio UZ srca. U DZ zakazali za avgust, a on imamo intervenciju u aprilu. Ali zato postoje ovakve "ustanove u interesu građana". Naravno cilj je da se onemogući pacijent da dobije bilo kakvu zdravstvenu uslugu u državnom sektoru da bi se privatnici bogatili preko svake mere. Zato lekari rade od 9-11 da bi mogli da idu da rade privatno. Prepošteni dr Čanji je verovatno otvorio ovu kliniku od plate.
  • Lady D

    10.09.2017 12:02
    Više ih ništa nije sramota a što bi ih i bilo? Možda šef malo bude upozorio da se bude oprezniji i to je to, brže jače bolje!
  • Analiticar

    10.09.2017 11:56
    Analiza
    Da se malo zadrzimo na tome sto je rekao da privatni lekar ima ugovor sa fondom za zdravstvo, Po tome koliko se izdvaja od prosecne plate mesecno za zdravstveno osiguranje, to je dovoljno za dva maksimalno pregleda mesecno ali samo pregleda kod privatnog lekara, Ako se covek razboli pa su potrebne i dodatne analize to nece moci da pokriva mesecno izdvajanje od plate za zdravstvo pa ce sve ostalo pacijent morati da dodatno placa., On navodi da je to prisutno u Evropi, tako je ali u Evropi su prosecne plate nekoliko puta vece nego ovde,
  • @Deks

    10.09.2017 11:55
    Botu, nije bio gradonacelnik, vec predsednik lokalne skupstine. Nisu ti dali dobra uputsva
  • Deks

    10.09.2017 11:45
    Nije ni po čemu sporno ako se otvara privatna poliklinika u gradu i gradonačelnik je svojim prisustvom podrži kao što bi podržao otvaranje privatne fabrike, hotela ili supermarketa. Druge stvari poput loših usluga u naših državnim zdravstvenim ustanovama i korupcija koja je zahvatila zaposlene u njima u šta spada i privlačenje pacijenata u privatne klinike u kojima oni dopunski rade i slično jesu veliki problem ovog društva ali ovaj događaj nije direktno sa tim povezan.
  • .

    10.09.2017 11:14
    .
    Normalnim ljudima ne preostaje nista drugo nego da se otsele odavde sto dalje. Gade mi se ovakvi ljudi. Koliko god se trudio da se ne nerviram zbog ovakvih, muka me hvata kad vidim sta mafija radi. Sve kreten do kretena, a narod je dozvolio da mu ovakvi kroje sudbinu. I posle kazu "nemam za koga da glasam". Pa ovi su najgori do sada...
  • Minjator

    10.09.2017 11:11
    Cekaj, on je rekao da zeli da nam se zdravstvo potpuno privatizuje?? Tekovine Evrope? Pa gde je on to tacno video, gde to postoji da je sve privatizovano i da se ide eto tako jer drzava hoce i gradjani mogu i zele... Kakve su ovi ljudi pojave na nasoj 'sceni' ja ne verujem vise stvarno!!!! Sramota, sramota.
  • PatkaŽuta

    10.09.2017 11:07
    Mislim da nije smeo ni ispred te klinike da prođe( a kamoli da pogleda i uđe) jer bi na taj način podržao tj dokazao i pokazao da je direktno u sprezi sa stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima. Precedniku skupštine grada bi trebalo zabraniti da izlazi na ulice Novog Sada jer bi na taj način podržao Novi Sad što Novosađanima nije u interesu.
  • /

    10.09.2017 10:58
    /
    sredite vi sebe prema tim tekovinama
    prema njima bi morali uvesti obavezne godisnje kontrole zdravlja svakog gradjana.

    uh kako cete se buniti sa takvim obavezama

    a ne 'nacelno nije nikakvim subvencijama podržao otvaranje i rad ove ordinacije, već je podrška stigla dobrovoljno'

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna