Autor: 021.rs

Novi Sad
13.01.2018.
21:54 > 22:58
Dvadesetsedmogodišnji P. K. ubijen je večeras u pucnjavi koja se dogodila nešto posle 20 časova u kući u Ulici Đorđa Zličića na Salajci.
  • Podbarac Original

    16.01.2018 09:14
    Ma sjajno
    A sada mi lepo objasni,u kojoj normalnoj drzavi te strpaju u pritvor nakon toga sto si ubio napadaca koji te je napao nozem u tvojoj kuci,naneo ti teske telesne povrede od kojih si jedva ostao ziv?.Uz to,dosao je kombijem u kojem je imao automatsku pusku sa 30 metaka u okviru.
    Kakav pritvor,zakon o pritvoru i zakon o oruzju u Srbiji su pisali debili sponzorisani od kriminalaca jer samo njima odgovara takav vid zakona,ako imas mozga zakljuci sam.Covek koji je napadnut ide u pritvor da dokazuje svoju nevinost,gubi posao,nastaje problem ako ima poprodicu.... a da ne pricam kroz kakvu torturu i traume prolazi i onda ga oslobode posle 2-3 godine sudjenja a stetu naplacuje od pokojnika sto ga je napap ili od drzave u najboljem slucaju jer ima glupe zakone.Izgubljenih par godina zivota ti nece nadiknaditi niko a takvim stavom se vlada Srbijom,samocutite i glasajte jer moze jos gore.Moj stav je da ovakve zakone kao u Srbiji nemaju ni africke zemlje koje nemaju ustav vec plemensko uredjenje.
  • Samoodbrana

    15.01.2018 16:29
    @ Nemaš pojma
    Ja nisam napisao da neće biti podignuta optužnica.Nisam ni rekao da neće biti u pritvoru (neka traži nanogicu -za pritvor može i za k.d. za većom zaprećenom kaznom). Ja sam rekao da će na koncu konca biti oslobodjen za ubistvo, a osudjen samo za nelegalno nošenje i držanje oružja (ako nema registovan pištolj iz koga je pucao). Pritvor će mu biti uračunat u kaznu za nelegalno nošenje oružja. To što je izboden nožem ukazuje da je ubijeni prvo upotrebio nož, a vlasnik kuće nakon toga pucao, čista samoodbrana.
    Sudjenje će trajati, to se slažem.
  • @samoodbrana

    15.01.2018 12:19
    Nemas pojma
    Decko,tvoj licni utisak kao i vecine gradajana je u totalnoj suprotnosti sa sudskom praksom Srbije,ovde je uvek kriva zrtva a ne napadac sto se i sada desava,citaj sta sam napisao,povredjeni momak je vec dobio tuzbu za ubistvo i bice uhapsen i stavljen u istrazni zatvor cim to bude moguce,bez obzira sta ti i ja mislili o samoodrbrani.Vise puta je upozoreno da je problemcele Srbije tuzilastvo a ne MUP i sudovi sto se i sada pokazalo.U normalnim zemljama kakva Srbija nije,nakon istrage momak koji je izboden uopste ne bi bio procesuiran.Odakle tebi da ce on biti oslobodjen,posebno u Srbiji ?
  • Samoodbrana

    15.01.2018 10:50
    @Podbarac Original
    Ako vlasnik kuće nije imao registrovano oružje, to ne znači da samoodbrane nema.
    Za ubistvo će biti oslobodjen
    .Biće osudjen za k.d nedozvoljeno držanje i nošenje oružja .

  • Podbarac Original

    15.01.2018 09:04
    Ko zna sta je bilo ?
    Momci,svaku raspravu oterate u totalni off,,prava srpska posla.Elem,za vasu informaciju i u ovom slucaju novosadsko tuzilazstvo je briljiralo,jutros je podiglo optuznicu protiv momka koji je izboden nozem u svojoj kuci i optuzen je za UBISTVO BEZ UMISLJAJA,nema veze sto je napadnut u svojoj kuci i ima teske telesne povrede i sto se branio,veoma slicno kao kada je ono dete od 15 godina koje je maltretirano mesecima od punoletnih lica stavljeno u pritvor bez ikakvog pravnog osnova.Momak koji je stradao u punjavi je ostavio kombi upaljen ispred kuce i u njemu je bila automatska puska M 70 sa punim okvirom,pa je ocigledno sta mu je bila namera.Sve to nije pomoglo tuziocu,optuzio je coveka koji se branio a pitanje je da li je imao i sozvolu za pistolj koji je koristio.Novosadsko tuzilastvo je ipsod svakog dna a vi gradjanu treba samo da kleknete ukoliko ste napadnuti da vas lakse ubiju.Ono sto policija moze da kaze je da li su obojicu poznatiod ranije policiji ili nisu ali to ne menja stvar,i vama i meni su mnogi poznati koji ne rade nigde,nemaju nikakve prihode,voze besna auta,veoma luksuzno zive pa neki nisu poznati policiji ali vecina jeste.
  • Rade

    14.01.2018 23:13
    @rajko
    Idi i zaboravi odakle si dosao .Mnogo mi je lepse da zivim bez tvog stava da su svi debili koji zive u srbiji samo sto ti ides negde .Idi i uzivaj u novom svetu koji nije ni blizu onoga cemu se nadas .Pogledaj malo oko sebe pa ces da shvatis da nisi najpametniji idi i molim te ne razmnozavaj se bar ne u srbiji .
  • Mak na konac

    14.01.2018 19:29
    @ Radojica
    Prezumpcija nevinosti znači da se niko ne smatra krivim dok ga sud pravosnažno ne proglasi krivim, tj osudi.
    Znači , ovaj gazda kuće za sada nije kriv , jer nije pravosnažno osudjen za ubistvo.
  • Horejšio Kejn

    14.01.2018 19:24
    @ Radojica
    Ne treba biti Herejšio Kejn da bi zaključio da upucani ne bi mogao naneti više ubodnih rana nožem vlasniku kuće da ga je pre toga vlasnik kuće upucao iz pištolja. Mrtvaci ne ubadaju nožem, zar ne?
    Logičan zaključak je da je ubijeni prvi potegao nož i naneo ubodne rane vlasniku kuće koji je pucao iz pištolja i usmrtio ga "na licu mesta" kako piše u članku. :)
  • Radojica

    14.01.2018 17:46
    CSI
    Brate mili koliko Horejšija Kejna u ovim komentarima. Sad ste iz izveštaja u novinama videli i kada je on pucao i kada je ovaj potegao nož. Pa 021 treba sve da vas pošalje u policiju da date izjave kako znate toliko o ovom zločinu. Ja sam se samo osvrnuo na potpuno isključivanje prezumpcije nevinosti u novinama u Srbiji. Ja ne znam ništa o ovome samo bih da prestanu novine da govore šta je presuda pre presude. Kad dođe presuda, onda mi recite osuđen za to i to ili oslobođen optužbi. Do tada vas molim da budete patolozi jer nekim šestim čulom dolazite do zaključaka koje ne zna ni dr Irinej Bulović.
  • @Bio Video

    14.01.2018 16:15
    @rade
    @Ovaj što je video
    Napisah "pa dalje". Koga vi smatrate neprijateljem i da li smo to ja - boli me đončić. Kada vidiš pravih neprijatelja koliko ja videh i kada shvatiš da su mi ti od svih tih neprijatelja najveći neprijatelji u nama samima, pa preko kojekakvih, menadžera i njihovih šefova, i šefova njihovih šefova, pa tako si vrha - shvatićeš šta govorim.
    @rajko
    Dečko, to što si ti fizikalisa - to si sam kriv. Škola, iskustvo, sertifikati, licence, pisma preporuke - to se u SRB ne vrednuje, ali tamo gde ja idem - to se vrednuje. Amsterdam je nebitan - rekoh "pa dalje". Sada idem dalje.
    Ugasite svjetlo.
    Žao mi je što ne mogu okačiti fotku sa aerodroma.

    Pozdrav sa Schiphola (aerodrom amsterdamski).
  • izdajnik

    14.01.2018 15:59
    @Bio, video, prezreo 14.01.2018 • 11:14
    @SrećnaNamNg
    "Ko hoće da ide, neka ide - ali neka ne filozofira o tome po novinama i nek ne poziva druge na napuštanje ove teritorije.
    Inače ga smatram neprijateljem ovog naroda."

    Mislite neprijateljem ovih kriminalaca , mafijasa , ubica , dilera droge , huligana , politicara bandita , korumpiranih sudija , najgoreg zdravstva u Evropi , siledzija , najgore administracije u Evropi , najgorih puteva u Evropi , najsporijih pruga u Evropi , najbednijih plata u Evropi , ...
  • Japaja

    14.01.2018 13:56
    P
    Ja lupetanja na fatove.....
    Bolje motiku u ruke ...
    Ili bolje olovku u ruke pa u prvom ......
  • /

    14.01.2018 13:22
    /
    @Bio, video, prezreo
    bas ti si najveci neprijatelj ovog naroda.
    branis sistem koji ga unistava
  • Rade

    14.01.2018 13:01
    @SrecnaNamNg
    Idi molim te da fizikalises u Amsterdam tamo jedva cekaju filosofe ostavi nas daczivimo u kavoj takvoj zemlji .Samo da znas u Holandiji se desavaju ovakve stvari svakodnevno budinsrecan ako te ne odzepari neki Arapin .
  • Ma ne

    14.01.2018 12:58
    @ Max
    Kod nas kakvi smo trenutno je " bolje". Ulazim nepozvan, pljačkam, maltretiram, a gazda se moli Bogu da preživi da ga ne bi krivično gonili . Jer život lopova i pljačkaša važniji je od imovine koju je vlasnik teškim radom stekao, a i od života i zdravlja njegovog i njegove familije....
    Po Vama komša dolazi na kafu sa nožem i kroz prozor i obija vrata kad ga pozovete.
  • HOMO-NS

    14.01.2018 12:34
    @Bio, video,prezreo
    A šta je ovo Vaše, ako nije bezvezno filozofiranje!!!!
  • Samoodbrana

    14.01.2018 12:32
    @ Radojica
    Ovo je čista samoodbrana, nema čak ni prekoračenja.
    Odbijen je neposredni NAPAD nožem na život i telo, sudeći po povredama čoveka koji je pucao.
    Jedini način da vlasnik kuće sačuva svoj život bio je da upuca ovog koji ga je napao u njegovoj kući nakon što je neovlašćeno ušao i to sa nožem!
  • Pitomi "poverilac"

    14.01.2018 12:26
    @ Dug je zao drug
    Pa ne prestaje dug kad ubiješ poverioca!
    Poverilac ima familiju koja nasleduje potraživanje i tužiće za isplatu i dalje.
    Očigledno ,ovaj koji je pucao imao je kuću i imovinu, mogao se ubijeni "poverilac" naplatiti putem suda i izvršitelja.
    Ubijeni čak i da je "poverilac", kako tvrdiš ,imao je nameru da dug naplati nožem i zlostavljanjem, nakon neovlašćenog ulaska na tudj posed. Ovaj čovek branio se od neposrednog napada na život i telo, samoodbrana je u pitanju čak i po važećim zakonima.




  • mile

    14.01.2018 12:19
    U ovaj deo grada ni fasisti nisu smeli da udju bojali se kako ce izaci , pa vi razmislite jos nas ima.
  • Samoodbrana

    14.01.2018 12:18
    @Max
    U najvećoj meri provalnici i razbojnici koji udju na tudj posed neovlašćeno i ne poznaju vlasnika poseda, pa ne stoji to tvoje komšija hajd na kafu bum bum pa na groblje...
    A ako se radi o tvojoj varijanti ajd na kafu komšo, pa bum bum i to se može utvrditi,verovatno su imali sukobe ranije, niko poznanika komšiju ,rodjaka ne ubija bez razloga, a i taj koji je u sukobu sa nekim ne ide sa dobrim namerama u tudju kuću, na način da provali, udje kroz otvoren prozor i sl. samo iz razloga da popije kafu .
    Kada neko neovlašćeno udje na Vaš posed ne treba da ga prvo pitate: Kakve su ti namere? Da li ćeš samo da me opljačkaš ili da me ubiješ i zlostavljaš mene i familiju?
    Ovu situaciju objasnio je Toma Fila: Ako neko udje neovlašćeno , ne pitaj koje su mu namere, odmah pucaj,a posle iz zatvora ćeš se vratiti nekad, sa groblja nikad. ( "Lakše ću da te izvučem iz zatvora, nego s groblja")
    U najvećem broju slučajeva na tudj posed neovlašćeno se ulazi iz loših namera, ne u situaciji komšo hajd na kafu pa posle bum bum upucam te bez razloga...Samo lud čovek može da ubije drugog bez razloga i to u svojoj kući , pred familijom. I samo neko sa lošim namerama ulazi na tudj posed i u tudju kuću nenajavljen,bez dozvole i provalom.
  • Bio, video, prezreo

    14.01.2018 11:14
    @SrećnaNamNg
    Ko hoće da ide, neka ide - ali neka ne filozofira o tome po novinama i nek ne poziva druge na napuštanje ove teritorije.
    Inače ga smatram neprijateljem ovog naroda. Tvoje viđenje, tvoj problem.
    To mu dođe kao ono pas koji laje ne ujeda.
    Ko filozofira po novinama nije spreman da uradi bilo šta.
  • Mark

    14.01.2018 10:52
    Ovaj deo grada i nije miran kao sto kazu jer lopovi odavno operisu tuda i provaljuju u kuce. U svakom slucaju treba liberalizovati nosenje oruzja jer ima sve vise napada na ljude, cesto kriminalci i maloletni cekaju pored super marketa da izadju ljudi i traze im pare. Vreme je da se omoguci ljudima da se mogu braniti i ubiti napadace, tj nasilnike.
  • :/

    14.01.2018 09:54
    -
    @Radojica

    A sta je drugo moglo biti osim samoodbrane?
    Da ga ovaj nije prvo ubio pistoljem, pa ga onda ovaj drugii izboo nozem?
  • belimo se od koke

    14.01.2018 09:51
    A sto volem ove dezurne narikace sto kukaju za novim sadom...
  • Salajcanin

    14.01.2018 09:22
    Zasto se neostavi celo
    Ja neznam zasto kad se pise tekst O nekim krivicnim delima samo stavljaju inicijali zasto nemoze celo ime i prezime kad je vec uhapsen, da mi znamo koje da vidimo mozda smo ga odnekud poznavali mozda nam je bio komsija, itd.
  • SrećnaNamNg

    14.01.2018 09:18
    U
    11:50 let za Amsterdam, pa dalje....
    Srbijo, dali smo ti mnogo, neki živote, neki delove tela, članove porodice, neki porez i vreme...
    Volim te.
    Žao mi je što ljudi da osjećanjima prema tebi kakva su moja vide izlaze isključivo u izlazima na aerodromu.
    Zbogom.
  • hm

    14.01.2018 08:52
    Ne znam sta je problem u ovakvim vestim nazvati odrasle jedinke muskog pola covek ili muskarac. Mladic neka ostane za ljubvne romane kad se opisuje neka igranka na koju je izveo devojku...
  • Hm

    14.01.2018 08:03
    Ovi "mladići" u poslednje vreme padaju kao sneg zimi.
  • SatelitBoy

    14.01.2018 07:31
    Novi Sad ...
    ... Postao divlji.zapad. Za to vreme čuvari reda patroliraju samo kolima, za*ebajaju vozače, ovi u civilu nadziru muževe što ih bivše isteraše iz sopstvenih stanova/kuća pod parolom zaštite od nasilja, a broj ubistava vatrenim oružjem raste li raste. Bojim se da tek je počelo.
  • Joca

    14.01.2018 07:23
    mladost
    Mladi ljudi a zivci tanki,nije lepo da lupetate kad su tudje nesrece u pitanju.Ove stranice sluze kako bi svojim kvalitetnim razmisljanima i komentarima,podstakli ljude da ne cine slicne stvari ma koliko im bilo tesko i izgledalo da nema drugog resenja. Biti cinican i radovati se tudjoj nesreci gore je stanje ne biti i sm pocinilac takvog zlodela. Lepa rec , gvozdena vrata otvara.
  • redovni

    14.01.2018 06:36
    profesor
    desava se,,,,
  • Radojica

    14.01.2018 06:28
    Samoodbrana?
    A kako novinar zna da je u pitanju samoodbrana? Kakav je ovo ishod suđenja koje nije ni počelo? Kod nas ne postoji samoodbrana opisana u ovom izveštaju. Ovo je u najmanju ruku prekoračenje, ali zavisi od tumačenja sudije i od iznošenja dokaza. Ne treba komentarisati stvari za sud. Tako ste komentarisali i da li su ona deca prošla kroz crveno, pa je taj vaš miljenik ipak osuđen na kraju. Novinarsko suđenje nije pravo suđenje. Za te stvari postoje institucije koje se grade tako što im svi pomognu da dođu do željenog kvaliteta. Ne ovakvim pretpostavkama.
  • Max

    14.01.2018 00:30
    Pa da..
    @Samodbrana pa da uvedu americki zakon o ulasku na tudj posed,kod nas bi kakvi smo.Bilo komsija aj na kafu,bam bam....
  • Nsadjan

    14.01.2018 00:05
    opusteno
    Ma sugradjani ne sekirajte se to je samo jos jedna borba za prevlast na trzistu droge, svako dobija prema zasluzi sto rece Sveti Petar. pozdrav svima i sretna na nova 2018, ooo izvinte molim vas, sretna nam 7265 godina.
  • Dug je zao drug

    13.01.2018 23:43
    Pretpostavljam da mu je ubica bio dužan nešto. Sada će u zatvor a poverilac na groblje.
  • VladaN

    13.01.2018 23:23
    Samoodbtana
    Ne zalazeci u detalje treba legaluzovati oružje I kod pokušaja ulaza na privatan posed a sa ciljem ugrožavanja zivota ili bezobzirne pljačke upotrebu istog tretirati kao samo odbranu. Pa neka olos razmisli,ako ima cime.
  • Samodbrana

    13.01.2018 22:48
    Proširiti samoodbanu i za slučaj neovlašćenog ulaska u posed, ne samo za slučaj protvpravnog napada na život i telo.
    Po američkim zakonima onaj ko je nevlašćeno ušao u tudj posed, ušao je sa lošim namerama i svako delovanje vlasnika je samoodbrana.
  • NS

    13.01.2018 22:20
    Liberalizovati upotrebu registrovanog oruzja u slucaju napada!
  • SteVan

    13.01.2018 22:16
    Meh
    Uf, dobro je. Policija ne vodi evidencije posle 20h tako da se nece pokvariti statistika smanjenja kriminala u Novom Sadu. Salim se naravno. Drzte se ljudi. Ja nosim i gace od kevlara
  • cia

    13.01.2018 22:06
    tugo
    e moja Salajko ...sta se to desava sa nama ljudi moji ...
  • lepi

    13.01.2018 22:00
    geng shit
    geng shit

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna