Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
11.10.2018.
11:30 > 11:30
Više od 70 zaposlenih u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici obratilo se dopisom javnosti, kao i ministru prosvete, zbog neobičnog odugovlačenja izbora direktora ove obrazovne ustanove.
  • DekiNS

    26.10.2018 22:04
    Бата
    Da, ali na politički način i potupno identično je i Ćirićka došla na tu poziciju pre 8 godina, tako da je zaista licemerno govoriti šta treba i kako treba. Slažem se, ali od koje godine se puj pike ne važi stranačko postavljanje direktora?!
  • Бата

    21.10.2018 18:24
    Чуди ме зашто тих 70 наставника није обуставило наставу? Нажалост, изгледа да се подршка данас свела на потписивање онлајн петиција и отворених писама. Од тога нема ништа. Просветни радници треба да стану са радом у свакој школи у којој надлежни покушају да натуре директора против воље запослених. Неће се усудити да дају отказе десетинама људи. Ови из гимназије у Бачкој Паланци су показали како треба да се ради.
  • jovo

    19.10.2018 00:56
    direktor
    ma dosta je i bila nova metla bolje čisti
  • Skola Zmaj

    16.10.2018 21:58
    DekiNS
    Vi kao diplomirani inzenjer saobracaja niste ispunjavali uslov u pogledu strucne spreme propisan Pravilnikom Ministarstva prosvete o vrsti i stepenu strucne spreme propisane za nastavu tehnickog obrazovanja u osnovnoj skoli. To je konstatovala i Prosvetna inspekcija prilikom nadzora 2010.g. Direktorica je morala da postupi po Zakonu i nalogu inspekcije. Zasto ste toliko optereceni kamenickom skolom i zasto svaki clanak o njoj komentarisete sa toliko mrznje? I zasto vredjate? Zao mi vas je.
  • Proterana iz skole

    16.10.2018 21:36
    Sudske tuzbe
    Da li neko zna koliko ima sudskih sporova direktorica skole ? Ko je ne podrzi dobije otkaz pakovanjem disciplinskih kazni ili po nalogu psihijatra kojeg plati direktorica. Videla valjda od kolega iz SNS kako se to radi jer je i sama clan te stranke postala tako sto je preletela iz DS.
  • DejanNS

    16.10.2018 15:04
    Zmajevi pored puta
    Viđao sam slične "zmajeve", žene pored puta za ZR, zatim u Šangaju i na Kaćkoj petlji. U svakom slučaju je zaslužujete svi vi zaposleni u toj školi, ali nije u redu prema deci, roditeljima i uopšte prema samoj prosveti. Nije sporno da li su i pre nje bili isti ili gori, niti činjenica da će isto tako doći neko isti ili još gori - problem je što ste svi vi zajedno jedna velika sistemska greška, koje je pod hitno potrebno rešiti/ukloniti! Ko nije imao prilike da radi u prosveti nema predstavu koliko je film "Majstori, majstori" u stvari surova realnost!
  • Svetlana

    16.10.2018 06:39
    Žena Zmaj
    Dragi moji sugrađani,
    Rođena sam u Novom Sadu, gradu, koji svi poznajemo kao oličenje kulture, koji ima ono nešto što ga je uvek izdvajalo od svih ostalih. Svedoci smo teških okolnosti koje su zadesile i našu zemlju, narod i samim tim i ovaj grad. Na mnoge događaje nismo mogli da utičemo, ali možemo da budimo svest ljudi, da ističemo ono što je dobro i čuvamo uspomenu na dane koje pamtimo kao lepe. Smatram da je direktor Aleksandra Ćirić osoba koja je svojim ličnim primerom, te i profesionalnim odnosom prema školi, pokazala i opravdala ukazano poverenje svojih sugrađana. Borila se kao Zmaj i dokazala da je ta škola zaslužuje!
  • Komsija

    15.10.2018 00:59
    Prosvetar
    Volja kolektiva se mora poštovati. Politika mora izaći iz škole. Direktorka odlazi jer je "neposlusna" , ne sluša dotičnu gospodju "veliku". Sramota, stvarno sramota kuda ide ovaj država.
  • DekiNS

    13.10.2018 20:28
    barem neko!
    Ima li ovde neko od vas 70 hrabrosti da se javi u komentarima barem imenom, kada je već reč o struci?! Nisu vam bili dovoljni inženjeri za predavanje tehničkog?! Vama su dovoljni samo klimoglavci "stručnjaci" iz partija koje su trenutno na vlasti u momentima kada "sami izglasate" i "izaberete" direktora škole?! Šta je sad, nestaje uticaj u lokalu i u gradu, pa više ne pomažu ni veštine sa Kaćke petlje?! "Stručnjaci" postavljaju pitanje stručnosti drugih, a podržavaju kupovinu diploma zarad funkcija, pa vi ste već napravili rijaliti odavno od škole! Nema tu iskrenosti kada ne staneš barem imenom iza svojih reči, e moji "stručnjaci"!
  • skola

    13.10.2018 19:45
    deki
    Deki je jedn0otavno bio nestrucan... kao i mnogi ...te 2010....ko je tu kriv? Samo dokaz da je diektorica napravila red!
  • DekiNS

    13.10.2018 16:27
    napućena
    Hajde podseti me kako sam došao i otišao iz škole i ako može makar ime stavi?! Stani imenom iza komentara, jer ovako izgleda kao osoba bez "cojones" u karakternom smislu!
  • Misko-NS

    13.10.2018 15:20
    @Kamenicanka
    Nije iz Kamenara kod Tivta, nego iz Sremske Kamenice :)
  • upucena

    13.10.2018 08:10
    Deki!!!
    Direktorka je na to mesto došla 2010. po konkursu izabrana većinom glasova a gospodin Deki treba da se priseti kako je on došao i otišao iz škole. Verovatno je zato toliko negativan prema svim zaposlenim a ne zbog izbora direktora! Malo ste promašili temu Deki!
  • Hogar

    13.10.2018 00:20
    Ko visoko leti, nisko pada!
    Kakva je da je, naša je, izabrana je. Sposobna, moderna, posvecena školi...Zato, ne mesajte karte, mesajte PEKMEZ!
  • Roditelj

    12.10.2018 23:51
    Karte
    Pitali smo moćnike iz SNS zašto menjate nešto što dobro funkcioniše i ide u pravom smeru.
    Dobili smo odgovor "KARTE SE MORAJU PROMEŠATI".
    Oni našu decu nazivaju kartama. Nije ih briga ko će našoj deci pružiti osnovu znanja i moralna načela da dalji život.
    Osoba koja je dala takav odgovor živi u istoj toj Kamenici i ima decu, dali i svoju decu matra kartama?
    Lokalni moćnici čekate da istekne mandat, pa pošto nema kandidata vi postavljate vd direktora. Naravno iz vaše stranke. A to što niste poslali dokumentaciju u ministarstvo na vreme to narod nesme da zna. Takve političke malverzacije je doživela i škola "20 oktobar" u B. Palaci. Možda mislite da ste nedodirljivi, ali varatese. Možda se trenutno osećate moćno, to je samo trenutno.
    Ima moćnih od vas, a to je narod.
  • DekiNS

    12.10.2018 22:34
    Čovek iz ovih komentara bi stekao utisak da su svi prethodni direktori dolazili konkursom na to mesto, što naravno nije tačno. Pošto sam radio tamo upućen sam u sam način dolaska aktuelne direktorice na čelo škole i gle čuda, na isti način je postavljena kao i direktor pre nje - preko političke stranke, samo što direktori pre nje nisu ekspresno "završavali" master studije da bi ispunili pravnu normu da bi mogli biti na tom direktorskom mestu. Ovih 70 i nešto potpisnika neka je sramota, jer oni po meni ne čine nastavno osoblje, već grupu kukavičkih klimoglavaca, koji prvo ne cene sebe dovoljno, drugo svoj poziv i treće - izgleda da bi opet izgubili nevinost (u stilu "tamo gde Sunce ne sija") po svaku cenu da zadrže posao koji imaju. Jadno, tužno i pogubno gospodo prosvetari, sa svojim primerom života bez neprikosnovenog i ispravnog stava možete decu samo da usmerite da budu starlete, beskičmenjaci i budući učesnici rijalitija.
  • XY

    12.10.2018 21:48
    @Kamenicanka
    1. Da ste stvarno iz Kamenice, znali biste da se kaže Kamenčanka!
  • Kamenicanka

    12.10.2018 16:03
    Cemu predrasude
    Citam i ne verujem. Ne znam direktorku, ne znam ni tog novog sto treba da dodje, ako uopste treba da dodje. Samo citam kako pljujete po nekom koga nikad niste videli. Mene licno bas briga ko ce biti direktor. Meni ni iz dzepa ni u dzep. Ali napljuvaste coveka ni krivog ni duznog. Mozda taj neko nije bahat, mozda nije kupio diplomu, mozda je i verovatno je neciji sin, brat, muz... mozda je bas iz Sremske Kamenice. I mozda je nekome bio dobar kolega. Prosto ne kontam cemu tolike predrasude. Pa nije ta direktorica srasla sa tom foteljom. Sto se toliko busa?
  • Gladius et anus

    12.10.2018 12:12
    Maximus
    Ова школа је пропала почетком 90тих тј најездом прекодринских стручњака...
  • Zaposlena

    12.10.2018 08:41
    @Jjz
    Smete li imenom i prezimenom da se pokazete i stanete iza svoje tvrdnje?
    Ja smem!
  • obraz

    11.10.2018 22:14
    cast
    Direktorka glavu gore jer se zna to i prilici Kamencanima. Vi ste za nas POBEDNIK.
  • Jjz

    11.10.2018 21:50
    Jadna je to škola gde direktorica sama piše komentare i opravdava sebe. Pa lično ona je gurala papir u ruke svima redom,a sad kao jadna nije znala da “tužni nastavnici” pišu peticiju za njen ostanak. Pa to nema ni kod Braće Grim u bajkama ...
  • Upucena

    11.10.2018 21:13
    Sramota
    Tuzna je ovo drzava u kojoj je difovac sa par godina staza na zamenama njihov najaci kadar za direktora. Imali smo mi u kamenickoj skoli iskustva sa vasim nestrucnim psiholozima koje ste nam slali sa naredbom za zaposlenje, uciteljicama koje nisu znale da odrze cas. Istina je bolna,ali vasi kadrovi su tuga. Mozete kako hocete, ali ne i dokle hocete.
  • Ponosna

    11.10.2018 19:32
    Nije svejedno
    Skola nije mesto za stanacke menadzere i njihove manipulacije. Na celu ove ponosne ustanove je jedna zena-zmaj. Jedna profesionalna osoba, gromada od coveka za cijeg mandata je skola prosperirala. Sta tu nije jasno i cemu menjati lidera koji pobedjuje? Ako je toliko zaposlenih(koji je direktno poznaju) glasalo za nju, kako to da je za tamo neke nepodobna? Sljam neka se skloni u stranu i neka svoje prljave pipke drzi dalje od skole(a).
    Sve ste uzeli prosvetarima i sad ih time sto se njihovo misljenje ne uzima u obzir ni prilikom izbora direktora, vredjate! Sikter!!
  • Zaposlena

    11.10.2018 19:22
    @Zmaj
    Pre odredjivanja ko je kakav uzor, najpre se pogledajmo svi u ogledalo. Zao mi je sto ste se potpisali kao Zmaj, jer zmaj sigurno niste. Zmajevi vole da lete uz vetar, a Vas je uhvatila naprednjacka struja.
  • Takodje zaposleni

    11.10.2018 19:10
    Potpisi?
    Niko se ne boji za svoje radno mesto od nas 71 potpisanog. Znamo da ne mozemo tek tako dobiti otkaze. Taj ko je napisao da smo ucenjeni lupa gluposti. Glasanje je bilo tajno. Ljudi koji su glasali su se i potpisali. Niko se ne boji da napise svoje ime. Ne bojimo se ni pridoslice. Ali ne mozemo da prihvatimo da dodje neko ko nije ni konkurisao, nije stao pred kolege, pred nas niti se predstavio. Istina je da nam je receno ime i prezime i odakle je osoba. U svemu tome jos ta osoba nema pojma da mi imamo dve skole, glavnu i područnu sa oko 1200 djaka. Malo ko je sposoban da vodi ovakvu školu, pogotovo ako za Sremsku Kamenicu zna samo da je selo ili prigradsko naselje preko mosta kod Novog Sada. Svi vi koji podrzavate nekog drugog nemate pojma šta znači Sremka Kamenica, ljudi u njoj, i djaci i roditelji i svi ostali koji su tu dušom i srcem. KAMA MAMA!!!
  • Zmaj

    11.10.2018 17:07
    Svi znaju da je ona loš uzor djacima...treba pitati Kamenicane i nastavnike pa tek onda pisati a ne slušati samo direktorkine reci.
  • Futog

    11.10.2018 16:23
    Www
    Sad ce doci Misa Vacic sa Mihajlom Janjicem da to rese!
  • XY

    11.10.2018 16:00
    @Radovan Kovacevic
    Hoce biti onako kako ste i Vi dosli na funkciju direktora Karlovacke gimnazije, gospodine Kovacevicu? Stranackim zalaganjem ste zasluzili, sakupljanjem kapilarnih glasova na beogradskim izborima za gradonacelnika, ili ste dovoljno dugo aplaudirali na otvaranju mostova?
    Drago mi je da ste toliko samouvereni i Vi i klika koju oko sebe okupljate.
  • hahaha

    11.10.2018 15:48
    hahaha
    Crnogorac,difovac, nam odredjuje ko ce biti direktor a ko ne.....
    Samo napred glasajte za njih neka Vam deca budu na nivou srednjeg veka.
  • Teodora

    11.10.2018 15:26
    Podrska
    Podrska direktorki koja je bila i vise nego korektna prema svima,i zaposlenima i deci i roditeljima. A skolu ucinila lepsom i boljom. Od kada je ona u skoli,vidne su pozitivne promene kako u enterijeru i eksterijeru,tako i po uspesima dece na takmicenjima i na maturskom ispitu. Oko skole se trudila vise verovatno nego sto bi bilo ko drugi,jer je i sama bila njen djak.
  • Zaposlena

    11.10.2018 15:19
    Netacan navod
    @ Obmana
    Kao zaposlena u toj skoli, odgovorno tvrdim da nije bilo nikakve ucene! O cemu pricate, molim Vas, i na osnovu cega? Ko je zeleo da potpise podrsku, potpisao je, ko nije zeleo, nije potpisao. Direktorka je tek posle tri dana saznala da zaposleni skupljaju potpise podrske.

    Ne lupetajte, bote!
  • Jova

    11.10.2018 14:37
    @Obmana
    Neće biti da 70 ljudi strahuje za svoje radno mesto. Ko se boji nekoga ko odlazi? Pre bih rekao da strahuju od toga kakav će biti tip koga SNS šalje. Pogledajte oko sebe, ko kvalitetan dolazi iz njihovih redova? Cilj njihove vlasti je uvali se, uvali nekog svog i namakni za sebe što više, a sredstva se ne biraju, zakoni se ne poštuju.
  • Radovan

    11.10.2018 13:36
    Kovačević
    Radićete sto vam se kaže...
  • Oki

    11.10.2018 13:26
    Najgori šljam je preuzeo vlast samo u skupljim odelima nego što su nosili devedesetih. Presvukli se radikali i ispekli zanat kako se privatizuje država,kako se zakoni tumače samo na njima znan način,kako se sve što vredi tera da ode iz zemlje da bi oni nastavili da pljačkaju ono što nisu mogli da završe devedesetih. Vredni i pametni su pomereni u stranu da bi bagra mogla u privatnoj državi da radi šta hoće i na način na koji njima odgovara. Postali smo rijaliti država gde radikalska sekta radi šta im god padne na pamet i na najbahatiji mogući način. Šta se i može očekivati od ljudi koji su sa očevima švercovali gorivo i sve ostalo i na brzinu se obogatili pa pozavrsavali privatne fakultete i sada nam vode državu. Sve moj do mojega.
  • Divna

    11.10.2018 13:26
    Škola
    Isto ovo sr dešavalo i na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Na kraju je pobedila direktoruca sa osporenim doktoratom. Sada je Škola u minusu.
  • Obmana

    11.10.2018 13:23
    Zašto se nigde ne spominje ucena direktorke zaposlenima? To sto su primorani bili da potpisu njen ostanak? To sto ih ucenjuje radnim mestom?
  • Podbarac Original

    11.10.2018 12:16
    Nista nije kako jeste
    Na ovom primeru cete videti sta znaci vlast i njihov domet.Sadasnju direktorku znam ceo zivot,i sama je isla u istu skolu,odrasla je u Kamenici i skolom rukovodi bez mrlje,radila je kao uciteljica i zena je iz struke,zna obrazovanje u dusu sto bi rekli,znaci prava zena na pravom mestu,.Ali,lokalnoj vlasti ne odgovara to,oni su to mesto obecali nekom svom iz vlasti ili njihovom koalicionom partneru i dogovor se mora ispostovati,kakav skolski odbor,misljenje zaposlenih i dece,mora njihov i tacka.Nema veze sto mozda dodje covek bez obrazovanja,sa kupljenom diplomom,bahat i neotesan a niko ga i ne zeli,bitno da je njihov.Niste razmisljali kada ste glasali pa vam se stalno to obija o glavu,od slucaja do slucaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna