Častan oproštaj Vojvodine od Evrope

Vojvodina je u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladala Trenčin sa 3:0 i ima za čim da žali pošto se posle svega dve odigrane utakmice oprostila od ovogodišnjeg učešća u evropskim takmičenjima.
Vojvodina je u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladala Trenčin sa 3:0 i ima za čim da žali pošto se posle svega dve odigrane utakmice oprostila od ovogodišnjeg učešća u evropskim takmičenjima.

Slovaci idu dalje, na megdan Halu, pošto su u prvom susretu bili ubedljivi pobedivši sa 4:0.

Pred 4.000 gledalaca na Karađorđu, strelci su bili Ivanić u 17. minutu, Alivodić u 52. i Stojanović u 68. minutu.

Rasterećeni, Novosađani su od prvog minuta pokazali veliku želju da poprave utisak posle debakla u Slovačkoj i takav pristup im se brzo isplatio. Poletanović je u 17. minutu lepo proigrao Ivanića koji je izbegao ofsajd i ovaj je lako zatresao mrežu. Već u sledećem minutu lako je moglo da bude 2:0, ali je golman Trenčina zaustavio pokušaj Poletanovića.

Vojvodina je prednost duplirala posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu. Stojanović je asistirao Alivodiću, a ovaj je zatresao mrežu Volešaka. Atmosfera na stadionu se usijala kada su "lale" stigle do trećeg pogotka. Ivanić je uputio oštar nizak centaršut sa desne strane, a Stojanović u padu uspeo da zahvati loptu i zatrese mrežu.

Navalili su fudbaleri Vojvodine svim silama, posebno u poslednjih desetak minuta kada su imali i tri veoma dobre šanse da izjednače rezultat iz prvog susreta, ali je u pojedinim trenucima i sreća bili veliki saveznik slovačke ekipe.

Iako je eliminisana iz Evrope, to ne znači da Vojvodinu ne očekuje kazna UEFA zbog nesmotrenosti u prvom susretu u Dubnici na kojem je igrao Lazar Veselinović iako na to nije imao pravo. Naime, on je prošle sezone dobio crveni karton u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope kada je igrao za Dinamo iz Minska pa je kažnjen sa tri utakmice neigranja. UEFA je prosledila spisak kažnjenih igrača klubovima, uključujući i Vojvodinu, ali se uprkos tome on našao na terenu.

Inače, aktuelni osvajač kupa naredni meč igra na otvaranju novog šampionata Srbije koji zvanično počinje 9. avgusta. Tada će u Novom Sadu gostovati ekipa OFK Beograda.

  • besan ker

    25.07.2014 12:58
    Malo je falilo, jako malo... Bez obzira na to, hvala momcima za sinoćnje požrtvovano izdanje, kada daju 100% sebe, lakše nam je i neuspeh da prebolimo. Samo borbeno!
  • Ćevara

    25.07.2014 08:01
    Boolewaru
    razmišljao je kako da ne daju taj 4 gol i odu dalje jer bi do Hala išli peške.. ma trebao si Ti da se prijaviš za trenera onako gratis, pošto Marić nema pojma!
  • časno?

    25.07.2014 07:14
    Šta je časno u tome što Vojvodina redovno ispada u prvom kolu kvalifikacija od amaterskih klubova? Drugi put neka časno odustanu od kvalifikacija i nekome ustupe mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.