Preminuo Rajko Petrov Kijac

Nekadašnji predsednik Odbojkaškog kluba "Vojvodina" i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, Rajko Petrov Kijac, preminuo je u 79. godini, nakon kraće i teške bolesti.
Nekadašnji predsednik Odbojkaškog kluba "Vojvodina" i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, Rajko Petrov Kijac, preminuo je u 79. godini, nakon kraće i teške bolesti.

Komemorativni skup održaće se u sredu, 28. janura, u 10.30, u amfiteatru Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina". Istog dana je i sahrana u Kleku, a naknadno će biti određeno i tačno vreme.


Odbojku je počeo da igra 1952. u Beogradu, a zatim nastavio u Kleku, gde je 1958. položio ispit za odbojkaškog sudiju. Rajko Kijac je bio trener muške ekipe Kleka do 1971, a zatim i tehnički rukovodilac GIK Banata, koji je 1975. osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Po dolasku u Novi Sad, od 1979. godine, Rajko Kijac je bio predsednik OK Vojvodina, zatim generalni sekretar kluba i predsednik Skupštine kluba. U tom periodu Vojvodina je osvojila deset titula prvaka države, šest titula pobednika nacionalnog Kupa, dva puta treće mesto u Kupu šampiona i treće mesto u Kupu pobednika kupova.

Rajko Kijac je dvadeset godina bio član predsedništva Odbojkaškog saveza Jugoslavije i direktor marketinga OSJ.

Po završetku profesionalne karijere, Rajko Kijac je izdao knjigu "Od blata do zlata", a od 2009. i bio predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine.

  • Prijatelj

    27.01.2015 21:57
    Poslednji pozdrav čoveku koji je stvorio uslove za prosperitet jugoslovenske i srpske odbojke i koji je najzasluzniji za sve ove medalje.
    Jednom davno je kod jednog naseg zajednickog prijatelja ,pok Brace Ziramova, negde 80/81 ,izjavio da ce odbojku gledati puna velika sala SPNSa i da ce Vojvodina biti prvak Jugoslavije, a reprezentacija prvak Evrope, sveta . Tada je odbojku /1. liga SFRJ / na Telepu gledalo nas stotinak. Večna mu slava i hvala.
  • 27.01.2015 11:21
    Sahrana je u Kleku, u sredu, 28.01. u 15 časova.
  • 27.01.2015 10:19
    Dok je on bio direktor Vojvodina je igrala najlepšu odbojku u Evropi.Žare Petrović, Dabić, Ivanović, Marić, Bašić, Stanić, Lagumdžija, Nikolić, Klašnić, Salatić, Vermezović... Juniori su bili prvaci Jugoslavije i zvanično bili najperspektivniji tim u Evropi. Novi Sad je bio centar odbojke. Čika Rajko, hvala na svemu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.