Spartak do pobede protiv Vojvodine u zaustavnom vremenu

Pred oko 1.500 navijača na gradskom stadionu u Subotici strelci za ... Subotičani nisu mogli da zamisle bolji početak derbija Pokrajine. Već u četvrtom minutu pogodak za Spartak. Milan Makarić je istrčao sam pred Žakulu i preciznim udarcem po zemlji matirao iskusnog čuvara mreže Novosađana. Nastavljaju igrači Spartaka u istom tempu ali ne zadugo. Pritisak Vojvodine u nastavku, povukli su se domaći na svoju polovinu i čekaju priliku iz kontre.Još nekoliko polušansi za domaće, Vladimir Kovačević je dva puta pripretio ali lopta nije završila u mreži gostiju. Sa druge strane opasni po gol Sartaka bili su Stanisavljević i Paločević ali promene rezultata nije bilo. Mažić je svirao kraj prvog dela igre, Subotičani odlaze na odmor sa golom prednosti. U drugom delu igre Stadion: Gradski; Sudija: Milorad Mažić; Spartak: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei, Uzoma, Jočić, Bogunović, Torbica, Makarić, Milić. Vojvodina: Žakula, Lakićević, Pankov, Pekarić, Radović, Maksimović, Sekulić, Stanisavljević, Ivanić, Paločević, Pavkov. U 19 časova ekipa Metalca dočekuje Čukarički, dok Crvena zvezda gostuje u Lučanima ekipi Mladosti. U 8. kolu Superlige Spartak je u Subotici savladao Vojvodinu rezultatom 2:1, a pobedu im je doneo Kovačević u zaustavnom vremenu.
U 8. kolu Superlige Spartak je u Subotici savladao Vojvodinu rezultatom 2:1, a pobedu im je doneo Kovačević u zaustavnom vremenu.

Pred oko 1.500 navijača na Gradskom stadionu u Subotici strelci za domaću ekipu bili su Milan Makarić u 4. minutu i Vladimir Kovačević, a za Vojvodinu Mirko Ivanić u 57. minutu.

Subotičani nisu mogli da zamisle bolji početak derbija Pokrajine. Već u četvrtom minutu pogodak za Spartak. Milan Makarić je istrčao sam pred Žakulu i preciznim udarcem po zemlji matirao iskusnog čuvara mreže Novosađana. Ekipa iz Novog Sada u prvom poluvremenu nije odigrala na svom prepoznatljivom nivou, a domaći su to uspeli da materijalizuju i sa golom prednosti odu na odmor.

U drugom delu igre Vojvodina se oslobodila pritiska i to je dalo rezultata. Gol Mirka Ivanića sa dvadesetak metara doneo je gostima izjednačenje u 57. minutu. Prihvatio je Ivanić loptu i šutirao sa leve strane sa dvadesetak metara, a ona je završila u maloj mreži iza leđa golmana Janoševića.

Posle gola Novosađana bilo je nekoliko dobrih prilika na obe strane. I kada se činilo da će se meč završiti podelom bodova, Spartak do pobede stiže u 92. minutu. Dosuđen je faul za Subotičane, loptu je uzeo Mezei i centrirao na drugu stativu, tamo je sam ostao Vladimir Kovačević koji šutira glavom i loptu šalje iza leđa Žakule.

Ovim porazom Vojvodina je prekinula seriju pobeda u domaćem prvenstvu i sada joj predstoji zaostali duel u Jagodini dok bude pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije. Nakon toga, ugostiće ekipu Metalca 12. septembra.

U ostalim susretima ovog kola postignuti su sledeći rezultati: Mladost - Crvena zvezda 0:3, Partizan - OFK Beograd 2:1, Metalac - Čukarički 1:2, Radnik - Voždovac 1:3, Novi Pazar - Rad 1:0, Javor - Radnički 0:0 i Jagodina - Borac 0:0.

Tabela: Zvezda 20, Javor 16, Partizan 15 (-1), Radnički 13, Vojvodina 13 (-1), Novi Pazar 12, itd.

  • ljuba primorje

    30.08.2015 22:21
    Uf dobro je sto nisam bio danas,35 stepeni,poraz vose a ja kuci uzivam uz italijansku ligu i limunadu.bili su moji drugari,dangube klasicne...bolje da idu na more kao ja nego da bscaju pare po tim utakmicama.
  • Nišlija

    30.08.2015 21:26
    Čestitke braći "Marincima" od "Meraklije" sa juga Čaira.
  • prečanin

    30.08.2015 18:22
    u poslednjih 20 godina sportski komentatori više ne govore (kada sudija prodiži utakmicu)Sudija produžio utakmicu ili tri minuta produzetka utakmice, več: "Zaustavno vreme ili sudijske nadoknade ??? pa kako je pravilnije ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport