150 godina od preseljenja Matice srpske u Novi Sad

Matica srpska s ponosom obeležava vek i po od preseljenja iz Pešte u Novi Sad i ističe svoj plodotvorni kulturni i naučni rad u "Srpskoj Atini" tokom proteklih 150 godina.
Matica srpska s ponosom obeležava vek i po od preseljenja iz Pešte u Novi Sad i ističe svoj plodotvorni kulturni i naučni rad u „Srpskoj Atini“ tokom proteklih 150 godina.

Tim povodom u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni Jovan Đorđević, sa početkom u 18.00 časova održaće se svečana akademija, kojoj će uz brojne ugledne zvanice prisustvovati i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


  • 11.05.2014 22:21
    @Ivan Kostreš
    Nešto se ne sećam da se do sada nekada proslavljalo 150 godina Matice srpske. Znaš, to se obično dešava samo jednom u 150 godina.
  • Novosadista

    11.05.2014 16:41
    Hahahaa
    A sta kazes ti pametnjakovicu da sem Matice koja nije u "centru" i glavnom gradu...da se mozda jos nesto decentralizuje pa da jos ponesto bude preseljeno iz bg u ns.....A ne sve u trulom i smrdljivom Beogradu
  • Ivan Kostreš

    11.05.2014 15:27
    Nešto se ne sećam da je Pavličić dolazio na ovakve godišnjice. Drugim rečima, ovo je redak primer da je gradu stalo do ove institucije jer dolazi Vučević.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.