021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
Auto Continental
6
Vesti • 15:35 24. 01. 2012. | Tanjug

35. godina Instituta za kardiovaskularna oboljenja

Brže zbrinjavanje pacijenata i proširenje kapaciteta, primena novih svetskih standarda u lečenju i najsloženije hirurške intervencije na srcu, neki su od rezultata sa kojima Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine ulazi u 35. godinu postojanja.

institut_vojvodine

Prema rečima direktorke Instituta prof. dr Nade Čemerlić Ađić, unapređenje lečenja primenom najsavremenijih ISO standarda, modernizacija opreme, usavršavanje kadrova i saradnja s domaćim i evropskim zdravstvenim centrima neki su od segmenata koji su prošle godine doprineli odličnim rezultatima i doneli Institutu značajna priznanja i nagrade.

"Prošle godine u Institutu je urađeno 1.206 operacija na otvorenom srcu, 36.102 subspecijalističkih pregleda, oko 18.000 ehokardiografskih pregleda, oko 3.450 ergometrijskih testova, ugrađeno je 316 pejsmejkera, hospitalizovano oko 7.000 pacijenata, lečeno oko 2.300 pacijenata", kazala je Čemerlić Ađić. Ona je rekla da su u Institutu prošle godine rekonstruisane operaciona sala, apoteka i sala za konsultacije, a obeleženo je i tri decenije od osnivanja Odeljenja za interventnu kardiologiju tokom kojih je urađeno više od 63.000 kataterizacija.

Direktorka je izrazila zadovoljstvo nagradama koje je ta ustanova dobila, među kojima su priznanje za doprinos i razvoj sistema menadžmenta kvaliteta u Srbiji i "Sunčani sat", koju dodeljuje Klinički centar Srbije za izuzetne rezultate ostvarene u lečenju, a koja je ove godine uručena grupi hirurga i kardiologa Instituta Vojvodine.

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (4)
 • Metafora  - Nado, Nado koliko je sati
  Da li je ovaj poklon urucen profesorici Nadi da bi joj se dalo do znanja koliko je sati? Kazu upuceni da da. Eto bar su joj na vreme rekli......
 • Nasa Zlatica  - Da li Nada veruje u ovo sto rece?
  Kako im super ide bas mi toplo oko srca. Da nema strajkova medicinske sestre,koja je i sudski gonjena, da se najbolji strucnjaci ne mobinguju bez presedana, da ne ode 8 doktora glavom bez obzira sa dugogodisnjim iskustvom, da doktori koji imaju nesto da kazu i nauce u svetu mogu tamo i da odu da sve nije SARENA LAZA i masta menadzmenta ove do juce ugledne kuce bilo bi jako lepo, ali nije.....
 • Bob Rock  - "Profesorice"...
  ...a gde su ljudi koji su osnovali taj Institut? Gde su lekari koji su napravili Odeljenje za interventnu kardiologiju? Sreća vaša da su ga napravili tako da čak ni vi ne možete do kraja da ga uništite...
 • Pedja  - HVALOSPEV sebi
  Usta moja, hvalite me, posepaću vas...
  A ovaj? Dr.SMRT!
  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/423/DR+SMRT.html
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h

» Anketa

Da li vam smetaju petarde?