021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
Auto Continental
6
Vesti • 14:43 07. 09. 2013. | Novosadska TV

Aparat za zračenje na Institutu za onkologiju ponovo van funkcije

Rad aparata za zračenje pacijanata sa malignim tumorom na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici biće zaustavljen, zbog učestalih kvarova.

Kako je rečeno na Institutu, radi sigurnosti pacijenaca, a u dogovoru sa domaćim serviserima i glavnim serviserom proizvođača aparata, švajcarskog "Variana", kompletna provera i dijagnostika njegovog rada biće obavljena 10. i 11. septembra.

Posle toga, biće poznato do kada aparat neće biti u funkciji, prenosi Novosadska TV.

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (9)
 • Jelena  - iskreno želim...
  Svim odgovornim licima u Institutu, onima koji su zaduženi za aparat, kao i onima koji su onako nehumani i grozni prema pacijentima; svima koji ne mogu da prime pacijenta koji je teško bolestan, koji ne raspišu na vreme tendere za citostatike, ili ne obaveste pacijente o promeni termina pregleda; svima najiskrenije želim po jedan maligni tumor koji će sami sebi da leče isto onako kako leče ostale pacijente. Ne da umru od toga, nego da ih šetaju od šaltera-do šaltera, od sobe-do sobe, od danas-do sutra i tako unedogled kako oni to pacijentima rade.
 • Anonimus  - Vazno
  da ce se graditi akva park!
 • Marko  - Ukinite Institut!
  Ukinite taj nesrećni Institut u Kamenici. Da ne glumimo kako imamo institut za onkološke pacijente, a zapravo onkološki pacijenti mogu da se slikaju sa takvim institutom i sa osobljem koje tamo radi.
 • alisa  - nije nego
  vec odavno je to problem samo sto pokrajina ima drugacije arsine za ulaganja u zdravstvu...kupuju se nepotrebne stvari,dizu krediti za obnovu bolnica i rekonstrukcija a ne mogu da kupe dva aparata za zracenje...povrh toga i korupcija...Jos mi niko nije odgovorio kako i na koji nacin je postavljen novi vd direktor..ko je od stranaka to uradio...zasto je tajna da lsv i svm su krivi za trgovanje listama cekanja itd...
 • Anonimus
  Moja mama je u ponedeljak otišla na odavno zakazani mamografski pregled i rekli su joj da mamograf neće raditi bar još dve nedelje.
  Nije mi jasno zar je toliko teško obavesti pacijente o tome da se ne cimaju do Kamenice bez veze, potrošila je 200 dinara za autobus i samo se iznervirala. Zbog čega traže onda broj telefona? Zar je problem poslati sms, e-mail ili ne daj Bože da pozovu i obaveste. Malo ljudskosti, ne treba mnogo za to a puno znači.
 • Anonimus  - NE MOGU DA VERUJEM
  PRVO "a u dogovoru sa domaćim serviserima i glavnim serviserom proizvođača aparata, švajcarskog "Variana", kompletna provera i dijagnostika njegovog rada biće obavljena 10. i 11 . septembra." O BOZE PA ZAR SE TO NE OBAVVLJA POD HITNO tj ODMAH. STA SERVISERI IMAJU 100 APARATA U VOJVODINI PA NE MOGU DA STIGNU DA OPRAVE. JEBEM LI VAM ....
 • Anonimus
  Hteli smo besplatno zdravstvo...
 • Naunu
  Cela Vojvodina se leci u Kamenici a imaju jedan mamoglraf koji od pocetka avgusta ne radi i ne zna se kada ce proraditi! Nalaze mamografije iz Domova zdravlja u Kamenici ne priznaju. Al zato priznaju od svih privatnih! Toliko o tome kako drzava brine o prevenciji raka dojke!
 • neda
  a sta je sa mamografom i on ne radi....kada ce biti popravljen pitam
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h

» Anketa

Čiju vladavinu očekujete od leta u Novom Sadu?