Besplatni zdravstveni pregled četvrtkom u Domu zdravlja

Novosađani će svakog četvrtka, počev od danas, besplatno moći da provere svoje zdravlje u Domu zdravlja "Novi Sad", a neće im trebati zdravstvena knjižica.
Novosađani će svakog četvrtka, počev od 13. novembra, besplatno moći da provere svoje zdravlje u Domu zdravlja "Novi Sad", a neće im trebati zdravstvena knjižica.

Akcija Doma zdravlja pod nazivom "Svi za zdravo novosadsko srce" trajaće pet sedmica, a pravo na pregled imaju svi radno sposobni Novosađani uzrasta od 25 do 65 godina.

Prva akcija organizuje se danas od 7 do 11 časova u ambulanti na Bulevaru cara Lazara 77, a usluge koje su na raspolaganju građanima su: provera nivoa šećera u krvi, holesterola, triglicerida, merenje krvnog pritiska, EKG monitoring, provera indeksa telesne mase (BMI) i konsultacija sa timovima lekara i sestara.

Iz Doma zdravlja poručuju zainteresovanima da, zbog tačnijih rezultata, ne doručkuju.

Kardiovaskularne bolesti su danas vodeći uzrok smrtnosti u svetu. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kod Novosađana su upravo ove bolesti vodeći uzroci smrti, koje su oduzele život svakoj drugoj oboleloj osobi. U brojkama, ovo znači da je 65.000 Novosađana u grupi veoma ugroženih od akutnog  infarkta i šloga.

Glavni cilj projekta je, poručuju iz Doma zdravlja da se do 2019. godine smanji učestalost faktora rizika, a samim tim i učestalost oboljevanja od infarkta miokarda i moždanog udara, a samim tim i smrtnost od tih bolesti.

  • bravo

    13.11.2014 09:46
    eto ti sad
    znaci mogu ici svi nezaposleni radno sposobni, posto je cetvrtkom od 7 do 11. A nama zaposlenima ni ne treba pregled...
  • Mina

    13.11.2014 08:45
    Ništa nije besplatno
    Godišnje iz bruto zarade izdvajam jednu platu doktora. Srećom, uglavnom ne koristim zdravstvene usluge. Kada ih i koristim, primorana sam da ih još jednom platim privatnom sektoru, jer smo u državnim zdravstvenim ustanovama (uz dužno poštovanje prema retkim izuzecima)osuđeni na brojna poniženja - od zakazivanja, čekanja uprkos zakazanom terminu,nezainteresovanosti i arogancije lekara, upućivanja u njihove privatne ordinacije...Kamo sreće da možemo da raspolažemo sredstvima koje svakog meseca uplaćujemo u zdravstveni fond.Dakle, ništa nije besplatno.
  • 10.11.2014 20:36
    Pa ko će kod podmitljivih na besplatne preglede?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti