Dimitrije Erdeljan ponos Novog Sada

Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za učenika Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Dimitrija Erdeljana koji je osvojio srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu i njegovog profesora Marka Savića.
Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za učenika Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Dimitrija Erdeljana koji je osvojio srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu i njegovog profesora Marka Savića.

"Koristim priliku da u ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime čestitam našem mladom sugrađaninu i njegovom profesoru na izuzetnom uspehu koji su ostvarili na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu. Ovo je sjajan način da se Srbija i naš grad predstave u najboljem svetlu i možemo slobodno reći da je Dimitrije Erdeljan ponos Novog Sada", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Najavljeno je da Gradska uprava za obrazovanje planira da postojeći Fond za talentovane učenike sa dosadašnjih pet milona dinara uveća na deset miliona dinara.

Prema rečima Dimitrija Erdeljana Međunaroda informatička olimpijada je bila odlična prilika i mesto da se upozna sa mladima iz celog sveta koji imaju ista ili slična interesovanja, a postignuti uspeh predstavlja samo potvrdu njegovog rada u prethodnoj godini.

Dimitrije je ove godine osim srebra na Tajvanu, osvojio i prvo mesta na državnim takmičenjima iz fizike i informatike, kao i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi.

Na ovogodišnjoj 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajpeju na Tajvanu učestvovalo je 311 takmičara iz 82 zemlje. Četvorica mladih programera iz Srbije osvojila su tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu.

  • jaPAja...

    02.08.2014 20:01
    za momke
    bravo!!!
    tužno je samo to što svi talentovani momci završe daleko van ove zemlje kojoj treba pamet i rad...ja sam diplomirao na FTN, odbranio master u 24 godini, sve s prosekom 10, bio sam student generacije, uspešno šaljem CV-je već godinu dana, idem na silne intervjue i gledam kako zapošljavaju preko veze, ne samo one koji su imali lošije ocene od mene,(ti su bar završili fax) već uglavnom večite studente,one s vezom i partijaše...primoravaju me da palim u beli svet - bio, video i znam da cene znanje i zalaganje. vredan sam i nadam se da ću od mog znanja bar negde živeti kao čovek...tužno već rekoh, ali vreme teče a od nečeg se mora živeti...
  • leptirić

    01.08.2014 11:46
    Lepo je to što će se sad za obrazovanje ovakvih mladih nada izdvajati duplo više para iz budžeta grada. Bravo!!!!
  • Inženjer

    01.08.2014 09:01
    Bravo omladino!
    Svaka čast ovim omladincima. Nažalost u Srbiji se svima tresu gaće, kada neko ko je stvarno inteligentan i sa veoma visokim prosekom završi jedan od težih fakulteta.Mi smo iskompleksiran narod i nikako nismo u stanju da priznamo sebi da postoje i bolji od nas,tako da nažalost, talentovani omladinci kada završe fax, namerno ih oni sa lošim prosekom ili lakim faxom,ponižavaju i dodeljuju plate od 200 e ili da rade na lizing samo da bi ismevali nečiji talenat,sposobnost i znanje. Ali to je problem tih paćenika što nikada nisu mogli završiti teške fakultete sa visokim prosecima ,a rade u dobrim kompanijama,jednostavno boli ih to što nemaju na papiru da su ipak pametni,pa makar i radili za visoke plate,zato s e plaše ovih mladih genijalaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti