Divlje patke novi stanovnici Dunavskog parka

U jezeru u Dunavskom parku od pre nekoliko dana živi 26 divljih pataka.
U jezeru u Dunavskom parku od pre nekoliko dana živi 26 divljih pataka.

U "Gradskom zelenilu" navode da su prihvatili poklon jednog uzgajivača i da su prve reakcije Novosađana na nove stanovnike Dunavskog parka pozitivne.

"Građani, posebno najmlađi Novosađani, oduševljeni su novim stanarima parka i svi imaju pozitivne komentare. Ove divlje patke će sada biti briga našeg preduzeća i redovno ćemo ih hraniti, a čuvarska služba će paziti da im se ništa ne dogodi", kaže portparol "Zelenila" Ivan Nožinić.

Trenutno društvo ovom malom jatu divljih pataka pravi oko 150 kornjača koje su se proteklih godina razmnožile u velikom broju, kao i nekoliko parova veverica.

Nožinić kaže da će uskoro u jezeru društvo patkama početi da prave i labudovi Isa i Bisa i dve njihove prošlogodišnje prinove.

Kako je objasnio, labudovi još nisu vraćeni iz zimskog staništa jer se čekaju dodatne prognoze meteorologa oko temperature, ali je sve izvesnije da će već oko 15. marta labudovi ponovo biti u Dunavskom parku.

  • Vojvodjanin, poslednji mohikan

    07.03.2013 15:18
    lepote koje cemo naravno upropastiti
    Super. Ima ih i na Strandu oko labudova. Savetujem svakome da se proseta Strandom i baci im koji zalogaj. Inace, to su srecnici koji nisu zavrsili na trpezi. Slazem se sa komentatorom da ima obalom logorskih vatri. Eto nama jos jedne prirodne atrakcije koju cemo naravno sami i utuci. O njima niko ne vodi racuna. P.s. Za one koji su upuceni, tu je i onaj pas koji je letos preplivavao Dunav na spicu. Jos uvek to radi. I da ne zaboravim, ima mladih labudova sa jos smedjim perjem. Sve lepota do lepote.
  • KvaK

    07.03.2013 14:00
    Divna vest
    Bravo za Zelenilo koje se trudi i odgajivaca koji ie poklonio patke
  • Ash

    07.03.2013 13:34
    E to sam hteo da pitam. Da li je dozvoljeno uzeti neku kornjacu i odneti kuci, posto se konstantno razmnozavaju i imaih milion skoro? Jedna ko ni jedna za jezero, a ja bas volim kornjace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.