Do kraja juna prepolovljena lista čekanja u Radosnom detinjstvu

Do kraja juna u vrtiće će biti upisano još 1.500 dece, što znači da će lista čekanja u "Radosnom detinjstvu" biti prepolovljena.

Do kraja juna u vrtiće će biti upisano još 1.500 dece, što znači da će lista čekanja u "Radosnom detinjstvu" biti prepolovljena.

Kako za 021.rs kaže direktor te predškolske ustanove Marko Grgurević, upisaće se deca sa prioritetima, koja na to imaju zakonsko pravo.

"U pitanju su deca iz kategorije treće i četvrto dete, zatim socijalni slučajevi, kao i deca koja primaju dečiji dodatak, to su nam prioriteti", navodi Grgurević. On najavljuje da će do septembra biti upisano ukupno rekordnih 16.000 mališana, zbog otvaranja tri nova vrtića.  

"Očekujemo da ćemo u rebalansu dobiti sredstva za opremanje tih vrtića, raspisujemo tender i do septembra ćemo bukvalno imati opremljene vrtiće", navodi Grgurević. Do sada je upisano 1.088 dece koja su prošla na konkursu. Nakon otvaranja novog vrtića u Radničkoj ulici, kao i dograđenih vrtića u Petrovaradinu i u Veterniku, na listi čekanja biće manje od 1.000 mališana.

Rezultati konkursa za prijem dece u vrtiće za ovu školsku godinu istaknuti su na svim obdaništima kao i na sajtu predškolske ustanove www.predskolska.rs.

Roditelji čija su deca primljena na konkursu, do utorka, 17. juna, mogu otići do šaltera Upravne zgrade "Radosnog detinjstva" u ulici Pavla Simića 9 da potpišu izjavu o pravima i obavezama roditelja. Po upisu dece primljene putem konkursa, preostalih 1.500 mališana sa prioritetom biće upisivano do kraja meseca. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • 12.06.2014 12:56
    @Zbunjen/a - deciji
    pod brojem 4 Решење Центра за социјални рад за дете из породица које остварују право на
    материјално обезбеђење
    tu spadaju i resenja za deciji
    kasnije negde pocetkom avgusta se predaju ponovo papiri da bi vam odobrili regresiranje u zavisnosti u koju kategoriju spadate... cini mi se da ko prima deciji ne placa vrtic uopste
  • m

    12.06.2014 12:28
    ..
    Kod nas u starijoj jaslenoj grupi ima upisano 32 deteta, od toga dolazi 15tak redovno, a desi se da dođe i samo 8-10 dece, imamo tri vaspitacice. Znaci 3-5 deteta po vaspitacici. Nije tako strasno kao sto se predstavlja na prvi pogled. Da, 35 upisanih, ali realno dolazi 12.
  • Zbunjen/a

    11.06.2014 21:51
    @Anonimus
    jel mozete onda da mi zaokruzite na formularu ako vec kazete da ima? ili sam ja slepa?

    http://www.predskolska.rs/docs/konkurs/prijava_na_konkurs14.pdf

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti