Dodatni šalteri za žalbe na porez u Gradskoj kući

Gradska poreska uprava je, nakon pisanja 021.rs o duplim rešenjima za porez, od kojih su neki izdati i na mrtve osobe, kao i drugih pritužbi, pozvala građane da ulože žalbe i izvinila se Novosađanima zbog neprijatnosti.

Gradska poreska uprava je, nakon pisanja 021.rs o duplim rešenjima za porez, od kojih su neki izdati i na mrtve osobe, kao i drugih pritužbi, pozvala građane da ulože žalbe i izvinila se Novosađanima zbog neprijatnosti.

Kako su naveli, u nameri da se što pre isprave eventualne greške i rasprave sporna pitanja, Uprava će otvoriti dodatne šaltere u Gradskoj kući, na Trgu slobode 1.

- Pored već aktivnih 6,7 i 8, za građane koji imaju primedbe radiće i šalteri 9 i 11, od ponedeljka 18. avgusta, radnim danima od 8 do 15 časova. Takođe, poreski obveznici se za sve informacije mogu obratiti Gradskoj poreskoj upravi, na Bulevaru Mihajla Pupina 3, soba 408 na 4. spratu, kao i telefonom na broj 4871-751 radnim danima od 8 do 15 časova ili na meil adresu gpu@novisad.rs - stoji u dopisu Uprave.

Poreznici kažu i da će rešavanje žalbi i prigovora iz ove godine biti prioritet i u najkraćem roku će sva rešenja za koje se utvrdi da je poreska obaveza nepravilno iskazana biti ispravljena i zamenjena.

Inače, Poreska uprava Novog Sada donela je 140.578 rešenja o porezu na imovinu za fizička lica, za Novi Sad i Petrovaradin, što je oko 3.500 rešenja više u odnosu na prošlu godinu.

  • bojan

    04.11.2020 20:46
    lopovluk
    postovani na sve ovo mogu samo da kazem sramota zahtev koji sam ulozio 2012 godine na dupliranu nekretninu a istu zalbu opet obnovio 2013 jel te zalbe niko izgleda nije ni pogledao a bitno je da su mi sve to spakovali zajedno sa kamatom bogami da placam porez na stan koji nemam necu sigurno posto se prave ludi advokat mora da radi.eto toliko ......
  • veronika

    21.02.2017 21:01
    Greske
    Nije mi jasno. Sada kad znaju da su pogresno obracunali poreze, treba da SAMI poprave greske i posalju nove uplatnice gradjanima. Zasto treba da uzimamo slobodne dane i cekamo u redovima? Doduse, jos je i dobra vest da primaju zalbe, jer u Sr Karlovcima ih ne primaju!!! Ja za njivu od 2500m2 u brdima, 6b kategorije, neobradjivanu i zaraslu, bez kolskog prilaza, bez vode, naravno i bez struje, bez odnosenja smeca.... jednom recju -bez icega, dobila da platim 10,000 Po recima zaposlene, ima ih koji su za vocnjake dobili da plate porez od 7000e!?? Kazu, moze im se da sami resavaju koliki ce porez da razrezu i to sto ga nekih godina jednostavno udvostruce nema nikakvog objasnjenja. Platite ili vam prodaju na dobos kako bi naplatili porez. Kad hocete da ulozite zalbu, kazu da nikada nikom zalba nije bila uvazena, te zbog toga iste vise ne primaju!
    Pa sad vidite sa kim imate posla!
  • fox

    18.08.2014 16:08
    ko vam je kriv?
    kad ste skoro svi hteli da imate stan za sebe, pa za decu pa za podstanare (na crno bez poreza)pa za exit (naravno i to na crno) pa sad kad poskupe i komunalije gde ce vam biti kraj?! mute svasta ovi na vlasti ali muti i narod! sve se vraca - sve se placa dragi moji......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti