Dodeljene nagrade univerzitetskim nastavnicima i naučnicima

Na svečanoj akademiji u Skupštini Vojvodine, večeras je univerzitetskim nastavnicima i naučnicima uručena "Nagrada za životno delo" za 2015. godinu.

Na svečanoj akademiji u Skupštini Vojvodine, večeras je univerzitetskim nastavnicima i naučnicima uručena "Nagrada za životno delo" za 2015. godinu.

Ovogodišnji laureat u oblasti biotehničkih nauka je dr Jelica S. Balaž, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u oblasti prirodno-matematičkih nauka dr Dragoslav Herceg, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, u oblasti tehničkih nauka dr Miljko Satarić, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka, u oblasti medicinskih nauka dr Bogoljub Mihajlović redovni profesor Medicinskog fakulteta, dok je dr Miroslavu Štatkiću, redovnom profesoru Akademije umetnosti dodeljeno priznanje za doprinos u oblasti umetnosti.

Pokrajinski sekretar za nauku Vladimir Pavlov naveo je da je važno da svu energiju usmerimo ka tome da nauka dobije mesto koje zaslužuje u društvu. Kako je rekao, jedan od posebnih uspeha je i taj što su laureati Đinđićeve nagrade ostali u zemlji, što je jedan od pokazatelja da se radi na tome da oni koji zavređuju pažnju i ostanu ovde. On je pohvalio odličnu saradnju koja postoji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Ovo priznanje svake godine dodeljuje Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine, a pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

  • Kobson

    26.11.2015 06:16
    impresivni rezultati
    Vide se impresivni rezultati kad se pogleda javno dostupni servis Kobson http://kobson.nb.rs/nauka_u_srbiji/nasi_u_wos.3.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".