Dokumentarac o Kurtu Kobejnu na Sinema Sitiju

Na 8. Cinema City festivalu, koji se održava od 29. juna do 5. jula, na Planet Rock Music Stage-u susrešće se i ove godine muzika i film u okviru popularne selekcije Planet Rock, navodi se u saopštenju organizatora.
Na 8. Cinema City festivalu, koji se održava od 29. juna do 5. jula, na Planet Rock Music Stage-u susrešće se i ove godine muzika i film u okviru popularne selekcije Planet Rock, navodi se u saopštenju organizatora.

Ovogodišnju selekciju predvodi film Kurt Kobejn: montaža pakla, scenariste i reditelja Bret Morgena, koji je časopis Rolling Stone okarakterisao kao "najintimniji rok dokumentarac ikada".

Na ovogodišnjem festivalu koji se održava pod sloganom "Na pravom mestu u pravo vreme", u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu, publici će biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja. Među njima su filmovi o muzičkim zvezdama i legendarnim bendovima, njihove neverovatne životne priče i karijere koje donose na veliko platno proslavljeni reditelji i glumci, a koji kao i svake godine čine srce selekcije Planet Rock.

Dobro poznatu selekciju na istoj sceni - Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema, prati sjajan muzički program Cinema City festivala koji ove godine čine sedam koncerata raznovrsnih mladih bendova i stvaralaca: Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz, Zemlja Gruva, Vis limunada, kao i DJ-evi Rasheed & Flip, Future Sound of Danube.

Inače, odlukom međunarodnog festivalskog žirija evropske festivalske asocijacije Cinema City je dobitnik EFFE label-a za 2015/2016. godinu, čime postaje član EFFE platforme (Europe for festivals, Festivals for Europe), za umrežavanje i promociju evropskih festivala, poručuju organizatori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti