Drvokradice haraju Fruškom gorom

Zbog nelegalne seče drva u Nacionalnom parku "Fruška gora" od početka godine podneto je 38 krivičnih prijava.

Zbog nelegalne seče drva u Nacionalnom parku "Fruška gora" od početka godine podneto je 38 krivičnih prijava.

U upravi parka kažu da je šteta premašila dva miliona dinara, a da su lopovi socijalno ugroženi građani i preprodavci. Blic navodi da najviše drvokradica ima na rubnim delovima Nacionalnog parka.

- Ove godine je uništeno 300 kubnih metara drva, a protiv poznatih kradljivaca podneto je 20 prijava. Kradljivci su spremni da rizikuju, iako šumari, kada ih uhvate, kao kaznu, od njih ukradeno drvo naplaćuju po tarifi koja je tri puta viša od zvanične - kaže rukovodilac službe nadzora NP "Fruška gora" Milan Radojčić.

Lopovi najviše kradu grab, hrast, bukvu i cer, a najviše krađa ima pred grejnu sezonu. Šumari dolaze i u sukob sa drvokradicama, a nedavno je zabeležen i slučaj da je jedan potegao sekiru na čuvare parka.

  • Lazica

    21.11.2014 13:08
    Komentar Gerilcu
    Pa naravno da šumari rade u sprezi sa njima! Pogledaj ko su i odakle su Fruškogorki šumari! Donela ih Oluja gole i bose a pogledaj kakve sad kuće i vile imaju i kakva kola voze i gde im deca studiraju! "Po Amerikama jebo te bog"!! Najbogatiji ljudi šumari, političari i popovi.
  • petar

    21.11.2014 12:36
    Uradio sam veliku glupost sto sam letos bio u Svajcarskoj jer sam na taj nacin bolno shvatio koliko smo zaostali .
    Svetlosne godine smo daleko od njih po pitanju zastite suma i okolisa . Pa tamo se vodi racuna bukvalno o svakom listu .
    Tesko je uopste i opisati tako nesto .
    Doslo mi ja da placem kad sam se vratio i shvatio koliko smo beznadezno izgubljeni .
  • 21.11.2014 12:35
    @Scotch Bonnet
    Svima je jasno da nikada ništa nisi prijavio policiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti