Država siromašnim Irižanima podelila hranu s isteklim rokom trajanja

Socijalno ugroženim stanovnicima Iriga podeljena je humanitarna pomoć u vidu zimnice kojoj je rok trajanja istekao pre nekoliko meseci.
Socijalno ugroženim stanovnicima Iriga podeljena je humanitarna pomoć u vidu zimnice kojoj je rok trajanja istekao pre nekoliko meseci.

Reč je o teglama kiselih krastavaca i konzervi cvekle proizvođača iz Vojvodine, koje je republički Komesarijat za izbeglice dobio od Republičke direkcije za imovinu i korisnicima podelio preko lokalnog Crvenog krsta i udruženja penzionera.

U Komesarijatu za izbeglice su potvrdili da je ljudima deljena hrana kojoj je istekao rok trajanja, napominjući da su svi proizvodi bezbedni za upotrebu.

"Zimnici je istekao rok trajanja i tu nema ništa sporno. Pre distribucije opštinama, hrana je poslata na analizu u Zavod za javno zdravlje Subotice. Tamo je utvrđeno da su namirnice potpuno bezbedne, iako im je rok istekao. Rezultate analize prosledili smo svim centrima kako bismo objasnili korisnicima o čemu je reč", saopštili su u Komesarijatu za izbeglice.

Koordinator komesarijata za izbeglice u Irigu Milorad Vlahović kaže za Kurir da su korisnici humanitarne pomoći bili upoznati sa činjenicom da je hrani istekao rok. "Niko nije bio prisiljen da uzima hranu i sve je bilo na dobrovoljnoj osnovi. Zaista nije u redu da se nakon uručene pomoći sada i žale", zaključio je Milorad Vlahović.

  • 08.03.2013 13:30
    liman 2
    ...ima li tome kraja, glupi narode -HOCES LI PODICI VEC JEDNOM GLAVU...
  • 08.03.2013 00:39
    Jedite
    vi to!
  • Laki

    07.03.2013 21:45
    Ne znate?
    Opušteno. Zar ne znate da je Knežević produžio rok svim konzervama u Srbiji za dve godine? Sve je u redu, samo lobiji prave afere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti