Dve novosadske privatne apoteke primaju recepte

Novosađani od sada mogu da podižu lekove na recept i u privatnim apotekama Tilija i Farmanea.
Novosađani od sada mogu da podižu lekove na recept i u privatnim apotekama Tilija i Farmanea.

Kako nam je rekla predstavnica apoteke Tilija Mirjana Kovačević, oni su ugovor sa Fondom potpisali pre desetak dana. U međuvremenu su preuzeti svi šifrarnici lekara i zdravstvenih ustanova, pa se lekovi na recept podižu i u njihovih šest apoteka, isto kao i u državnim.

"Ovakav ugovor omogućiće građanima da lakše stignu do lekova, pod identičnim uslovima kao i u državnim apotekama. To znači da će sva naša prodajna mesta biti dobro opremljena i da je participacija prilikom podizanja lekova ista kao u Apotekarskoj ustanovi Novi Sad", objašnjava Kovačević za 021.

Prema njenim rečima, potpisivanjem ovog ugovora apoteka preuzima na sebe veliki rizik, jer će lekove nabavljati iz sopstvenih sredstava, da bi naplata od države usledila nakon 150 dana.

Izdavanje lekova na recept moguće je i u apoteci Farmanea u Petrovaradinu. Kako je nedavno rekla ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović, sve apoteke koje imaju farmaceuta u smeni i sistem za umrežavanje preko kojeg se može pratiti recept, imaju mogućnost da potpišu ugovor za RFZO.

"Odziv privatnih apoteka nije veliki pre svega zbog roka plaćanja od 150 dana, koji neke privatne apoteke ne mogu da izdrže. Naša ideja je da se sledeće godine taj period skrati na 120 dana, a 2015. godine na 90 dana, što će biti prihvatljivo za sve", naglasila je Đukić Dejanović.

  • Voja

    05.02.2013 11:57
    I sta sad?
    nema Madopara. kupujem ga od svercera.

    nema glupavog Buskopana za bolove.

    Nema lekova za decu.....



  • 05.02.2013 09:04
    Slavica je veliki optimista, izgleda da sebe vidi na istom položaju i 2015. godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.